28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Sehos als plezierig tehuis voor ouderen

HomeLandenCuraçaoSehos als plezierig tehuis voor ouderen
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” IVANON MELFOR ” aan het woord…………..

VOORTVLOEIEND UIT de discussies die gaande zijn om te komen tot nieuwbouw van een ziekenhuis, is de volgende suggestie misschien de moeite waard om te overdenken, en hopelijk iets mee te doen.

Onze bevolking is ook zwaar aan het vergrijzen. Dit is al tijden bekend en ook meer zichtbaar in onze samenleving. We moeten nu meer dan ooit eraan werken om dit sociaal onderdeel van onze samenleving beter op te vangen, naarmate een alsmaar groter deel van onze bevolking in de categorie van ‘ouden van dagen’ terechtkomt.

Het huidige ziekenhuis Sehos is een goede behuizing om een ruim en plezierig oord te maken voor het verblijf en de verzorging van onze ouderen, die een gerespecteerd onderdeel van onze samenleving vormen.

Mijn suggestie, maar ook die van anderen, want dit is al eerder in dit nieuwsblad verschenen, is om het ziekenhuis Sehos om te bouwen tot een tehuis voor ouden van dagen. Deze nieuwe bestemming ligt voor de hand, want het Sehos is al jaren een medische verzorgplaats op Curaçao, en gelet op de vergrijzing (die om een ruime behuizing vraagt) en het verlangen om te komen tot een nieuw ziekenhuis, lijkt het haast ideaal om er een win-win-situatie van te maken.

We kunnen dan meteen de ouden van dagen in Landhuis Habaai verhuizen naar een gezonder oord, zonder de stankoverlast van onze raffinaderij.

Als we tot dit besluit kunnen komen, dan kunnen we snel de knoop doorhakken omtrent ‘waar’ het nieuwe ziekenhuis moet komen. Het Sehos blijft een verzorgtehuis, maar nu voor ouden van dagen, en het nieuwe ziekenhuis wordt ergens anders gebouwd op het eiland.

Dan is er nog de kwestie van ‘waar op het eiland’. Ook dit hoeft echt niet moeilijk te zijn! Zonder te kijken naar enig persoonlijk belang, en alleen kijkend naar de primaire reden waarom we een nieuw ziekenhuis nodig hebben, moeten we gezamenlijk in staat zijn om verantwoord een goede locatie te vinden, zonder ellenlange discussies te houden.

Bouwtechnisch is het veel makkelijker en sneller om op een bouwrijp terrein te starten met de bouw van ons nieuwe ziekenhuis. We hebben een groot terrein nodig dat plaats biedt aan het ziekenhuisgebouw, een zéér ruime parkeerplaats voor alle bezoekers en werknemers, en voor eventuele uitbreidingen in de toekomst. De locatie moet zoveel mogelijk centraal zijn, maar moet niet bepalend zijn.

We kunnen niet langer alleen maar blijven praten en uitstellen, want anders missen we de boot op vele terreinen, met alle consequenties van dien.

We moeten hier met vastberadenheid en daadkracht werk van maken, zodat zéér spoedig begonnen wordt met de bouw van ons nieuwe ziekenhuis. Woorden zonder daden zijn net als zaad zonder kiemkracht! Laat onze woorden goede daden voortbrengen!

 

IVANON MELFOR
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties