28 C
Willemstad
• woensdag 22 mei 2024

TIPS VOOR KNIPSEL?

Heb je een goed en relevant artikel/column/blog/opinie/analyse met link? Niet ouder dan 2 a 3 dagen? Waarvan je denkt, die moet in de Knipselkrant? Mail de link (liefst zonder bijschrift) naar onze redactie. We kunnen plaatsing niet garanderen, maar bekijken elke ingezonden nieuwslink, en waarderen elke tip die binnenkomt. Masha danki!

TIPS VOOR JOU!

Het kan zijn dat je automatisch op deze pagina bent gekomen. Dan is er volgens onze (strenge) beveiligingsprogrammatuur-waardes iets mis gegaan vanuit je IP adres. Hoe een IP blokkade voorkomen? Het gebeurt regelmatig dat onze vaste reageerders ineens niet meer kunnen reageren op artikelen. Hier volgen enkele tips. Gebruikt u de eerste keer bijv. [email protected], blijf die dan gebruiken. U voorkomt daarmee dat uw IP adres als een ‘BAD IP‘ wordt aangemerkt door onze programmatuur. Toch geblockt? Kan gebeuren. De Knipselkrant Curaçao wordt groter en groter. We hebben veel lezers wereldwijd. Helaas ook spammers. Die weren wij met diverse middelen. Door de vele (DDoS) aanvallen (meer dan 10.o00 per dag) op onze site sinds het begin van 2014, is de beveiliging op de Knipsel recent uitgebreid. Helaas kan het gebeuren dat uw IP in de blacklist terecht komt. Misschien heeft u een woord gebruikt die in onze Internationale lijst van spammer woorden staat. Wordt uw IP als ‘BAD IP‘ gezien dan wordt u automatisch door gestuurd naar deze vaste pagina. Ga niet door met proberen om toch uw comment te plaatsen, u wordt dan namelijk door de beveiliging permanent als ‘BAD IP‘ gezien en uw IP wordt automatisch geblokkeerd. Hieronder enkele tips ter preventie en tevens hoe uw IP weer te ‘white-listen’

  1. Gebruik bij voorkeur hetzelfde emailadres die u vast gebruikt (uw IP adres/emailadres wordt door niemand buiten de security gezien);
  2. Als uw IP adres is geblokkeerd na enkele keren net te vaak proberen dan het gebruikelijk klikgedrag van een gebruiker, wacht dan 5 minuten (of doe even iets anders), daarna zou u de pagina weer gewoon moeten kunnen gebruiken. Zo niet, volg dan de navolgende stappen:

Hoe een IP blokkade herstellen?

  1. Kunt u na 5 minuten rust de site van de Knipselkrant nog niet bereiken, hebt u vermoedelijk te vaak getracht de site te bereiken (al dan niet middels virussen waarvan u zich niet altijd bewust bent). Als u als gebruiker denkt dat het hier om een vergissing gaat, kunt u een koppeling weergeven aan het einde van het blok als kennisgeving zodat een gebruiker kan aanvragen dat hij/zij (white-listed) moet worden weergegeven. De lijst van whitelist verzoekt toont omhoog in het statistieken scherm met de redencodes en een security medewerker kan beslissen of de gebruiker whitelisted moet worden weergegeven.
  2. Blijf niet voortdurend (10-20 maal) de site te benaderen. Een lange lijst van uw gebruik wordt aan de security weergegeven met de melding (‘permanently blocked‘) De security afdeling moet uw IP uit deze blokkade halen.
  3. Blijft u hierna nog steeds geblokkeerd? Stuur dan een email naar de security. Vermeld svp uw naam, IP adres en email-adres zodat wij u terug kunnen mailen. Uw IP adres bestaat uit een rijtje cijfers en vindt u op whatsmyip.org. Schrijf deze secuur op en mail deze naar onze security. We zullen uw IP dan zo spoedig mogelijk – doorgaans binnen enkele uren – uit de blokkade halen en deze weer op de whitelist van deze site terecht komt.

Onze welgemeende excuses voor de overlast!

Geef ons je tips of nieuwsitems door

Tips voor jou en tips voor Knipselkrant Curaçao