29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

P.D.V.S.A is mij aan het vergiftigen!

HomeLandenCuraçaoP.D.V.S.A is mij aan het vergiftigen!
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we “Arthur Donker ” aan het woord…………..

P.D.V.S.A is mij aan het vergiftigen!

Ik snap niet dat de regering die roestbak niet sluit want voor de zoveelste keer laat SMOC zien dat de zwaveldioxide uitstoot van de Isla al de hele maand dusdanig erg was dat het meetapparatuur het niet eens meer kon registreren, het was zoals ze in het Engels zeggen “Off the chart”.
En dan is de vraag waarom doet onze Milieudienst niets?
Omdat het een stelletje slappelingen zonder ruggegraat zijn , die geen beslissingen DURVEN te nemen omdat ze bang zijn voor kritiek of dat ze op hun vingers getikt worden door de minister of omdat het misschien een corrupt zooitje is.

Ik dacht dat de titel ” Minister Minister van Volksgezondheid” was , dus dat hij de persoon is die moet waken over onze gezondheid en niet de gezondheid van de bottomline van P.D.V.S.A.!  A
ls je op Internet gaat bankieren vraagt jouw bank of je alsjeblieft aan ons milieu wil denken als je je afschriften wil printen.
Je spaart daardoor een paar bomen in het regenwoud door niet te printen.
Als je ze vraagt waarom ze P.D.V.S.A. niet vragen of ze aan ons milieu willen denken en hen als klant eruit knikkeren, is er opeens een doodse stilte want dan opeens telt het dollarteken wel en het milieu niet!

Dus wees niet zo HYPOKRIET en stuur mij niet elke maand een briefje met een of andere zoetsappige spreuk waar ik niks aan heb, stuur mij een briefje waarin staat dat je ook daadwerkelijk wat aan de Islaproblematiek wil doen en er ook tegen protesteert en het niet mee eens bent met de vervuiling van ons eiland  

Hoe lang nog moeten 3000 kinderen die beneden de wind naar school gaan in de stank ziek worden, hoveel mensen gaan er jaarlijks dood door longziekten, moeten wij die jaarlijks opofferen ten behoeve van onze toekomst, is dat dus wel geoorloofd zoalang we er geld aan overhouden?
Wie gaan we volgend jaar opofferen 18 oudjes van dat bejaarden tehuis Habaai?
Hoe moet ik mij voelen als de mensen die ik gekozen heb om mij te beschermen en de titel van Minister van Volksgezondheid hebben mij in de steek laten, wie moet mij tegen de multinational beschermen?  

Geloof me je voelt je machteloos elke nacht als je de lucht weer rood ziet gloeien en je wakker wordt van de stank en droge keel en branderige ogen hebt, en dan woon ik niet eens in Marchena of Wishi, die arme zielen hebben al jaren geen stem meer want er is toch niemand die naar hun luistert.
Zoveel zwaveldioxide dat de machine het niet eens kan registreren en dat mag??  

Ik heb het niet eens over Jan Kok wat drie dagen lang mensen hebben geprobeerd de Isla te waarschuwen dat er een lek was en zowel bij de Isla als bij onze Minister van Volksgezondheid was er niemand thuis en wij allemaal het gevolg kennen en dan hebben ze nog de guts om te zeggen dat de olie niet van de COT afkomstig was.  

Toen 3000 schoolkinderen naar huis gestuurd werden beweerde de spreekbuis van de Isla dat de stank niet van hun afkomstig was en toen onze Bea Moedt fotos van de olie die de haven uitstroomde publiceerde zeiden ze ook dat de olie niet van hun afkomstig was.
Er is ook nooit antwoord gekomen over de witte poeder die iedereen op Julianadorp heeft ingeademd wat dat nou precies was en hoe gevaarlijk dat spul was voor de gezondheid van de mensen.
Hoe lang nog, waarom wilden ze Zembla geen interview geven?
Waarom antwoorden ze niet?
Omdat ze weten dat er maar weinig mensen met “cojones” zijn die de beslissing durven te nemen om die roestbak te sluiten want het zou politieke zelfmoord zijn en dat wil niemand!

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in
  1. hypocritie en kortetermijndenken alom. de enige politici die wel eens het ISLA vraagstuk aan willen snijden zeggen dat ze het alleen aan willen pakken als de werkgelegenheid verzekerd is. Bestaanszekerheid noemen ze dat, terwijl het eigenlijk welvaartsekerheid is. Bestaanszekerheid garanderen zou betekenen dat je het niet toestaat dat de duizenden onder de rook en de vele anderen die af en toe een hap meegenieten, niet dood laat gaan, maar laat BESTAAN

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties