29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Opinie | Open brief aan Stella van Rijn

HomeNieuwsOpinie | Open brief aan Stella van Rijn
Opinie mr. George Lichtveld | Persbureau Curacao

DEAR STELLA,

deze open brief had ik op grond van onze vriendschap eigenlijk nooit willen schrijven, maar je gaat wel heel erg ver in je neiging deze ondeugdelijke regering en deze volstrekt verkeerde premier in bescherming te nemen.

Net als menig ander top-ambtenaar, die thans ook net als jij onder deze despotische regering moet trachten te overleven, had jij ervoor kunnen kiezen je werk gewoon in stilte te verrichten in afwachting van betere tijden, waarin men niet meer bevreesd hoeft te zijn voor nepotisme, willekeurige heerszucht en politieke represailles.

Maar jij kiest er kennelijk voor om openlijk en met verve een premier te verdedigen, waarvan inmiddels aan de hand van concrete bewijsstukken is komen vast te staan dat hij zich stelselmatig heeft schuldig gemaakt aan diverse soorten van malversaties en andere schandalige streken.

Het feit dat je dit doet komt ook vreemd over, want de aantijgingen aan zijn adres hebben betrekking op zijn deviante persoonlijkheidsstructuur, niet duidelijk is waarom de secretaris-generaal van het departement van Algemene Zaken als ambtenaar de aangewezen functionaris zou moeten zijn om in dit kader voor hem op te komen.

Ook dat is een vorm van machtsmisbruik van zijn kant en jammer is dat jij jezelf daarvoor leent.
Maar laten wij het niet hebben over formaliteiten, wat werkelijk steekt en wat menigeen teleurstelt is het feit dat je het opneemt voor een gezagsdrager waarvan je weet of moet beseffen dat die zeer verkeerd in elkaar zit.

Je bent te intelligent om dat niet in te zien, je bent immers op de hoogte van de perikelen rond de screening en weet, zoals is neergelegd in het VDCrapport, dat hij dat proces bewust heeft geobstrueerd om vervolgens ook de directeur van deze inlichtingendienst weg te werken.

Het rapport Rösenmoller is je bekend, evenals het uitgelekte rapport van de VDC en de klacht die de netwerkbeheerder van de VDC heeft ingediend bij de Ombudsman.

Je bent op de hoogte van de MOTmeldingen betreffende de door hem ontvangen forse bedragen van ondermeer de Vanddisgroep, toch stel je geen vragen en leg je geen verband met de benoeming van leden van de Van der Dijs-familie in allerlei commissariaten en het samen afreizen met Oswald van der Dijs naar Haïti om zaken te doen waarover geen openheid wordt gegeven.

Ook de enorme spil- en praalzucht aan meestal volstrekt onnodige reizen met grote delegaties is jou bekend, al was het alleen maar omdat jijzelf ook vaak van deze delegaties deel hebt uitgemaakt.

Al het voormelde schijnt je niet te deren, maar wanneer de KRO zich naar jouw mening niet houdt aan journalistieke waarden klim je in de pen om hen ervan langs te geven, dan sta je wel op je achterste benen.
Boos worden op de KRO over een zogenaamde politiek gekleurde rapportage, maar stilzwijgen bewaren over de concrete issues die in het programma aan de orde worden gesteld, hoe rijm je dat met de beginselen uit je eigen journalistieke achtergrond?
Waarom doe je dit, is het je ambitie die je hiertoe drijft of gelden er andere oorzaken?

Ik heb je het reeds duidelijk gemaakt, jij en advocaat Eric de Vries zijn de grootste mysteries die 10-10-10 heeft voortgebracht.

Laatstgenoemde stond tijdens de SI-campagne naast mij op het podium en verdedigde het SI-standpunt op zelfs een nog fellere wijze dan ik.

Thans is hij de grootste juridische slachter in dienst van de coalitiepartijen met wiens hulp alle overheidsnv’s met de grond gelijk worden gemaakt.

Zijn ommezwaai valt nog te verklaren met de astronomische retainer fee, die deze regering hem maandelijks uitbetaalt.

Maar aan het grote geld kan het in jouw geval niet liggen, ook niet aan het geloof in een regeringsbeleid of ideologie, want die bestaan thans niet tenzij je graaien en kapot maken als een ideologie wenst te beschouwen.

Hoe dan ook, binnen de werkkring waarin je voorheen verkeerde stond je bekend als een intelligente professional met een heldere kijk op zaken.

Nu dans je al tijden naar de pijpen van de meest verkeerde premier die onze nationale geschiedenis ooit heeft voortgebracht, terwijl je bovendien ook niet schroomt om een onverklaarbare loyaliteit aan deze miskleun ten toon te spreiden.

Je begrijpt blijkbaar niet dat je door dat te doen jezelf volledig ongeloofwaardig hebt gemaakt en dat is heel jammer voor een kleinschalig land, dat überhaupt worstelt met een enorm gebrek aan human capital.

Ongetwijfeld zul je de neiging hebben om het hierboven door mij gestelde in een politieke sfeer te trekken en mij zoals altijd het bedrijven van goedkope (PAR)politiek te verwijten.
Het is gebruikelijk om uit dat vaatje te gaan tappen.

Maar noch de PAR, noch pressiegroepen zoals Frente Sivíl, Dushi Kòrsou, Kòrsou Uní, E-40, Forza Kòrsou, Pro Pueblo hebben Schotte aangezet tot leugenachtigheid, zwendel en oplichterij, dat zijn gedragingen en handelingen waarvoor hij in vrije wil heeft gekozen, door deze misdragingen heeft hij zichzelf objectief gediskwalificeerd als minister, daar heeft de politiek niets mee te maken.

Voornoemde groepen zijn niet partij-politiek bezig, maar zetten zich in voor het redden van dit eiland uit de handen van een groep opportunisten en koloniaal gestoorden.

Dus dear Stella, je doet je imago zeer veel schade aan door jezelf sterk te blijven maken voor deze niet-integere en ontspoorde opportunist.

Alleen een dom blondje zal dat niet begrijpen, maar dat ben jij beslist niet, zeg nou zelf.

GEORGE LICHTVELD
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties