29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Studentenhuizen aan de Telamonstraat niet veilig genoeg

HomeMediaParadiseFM | Studentenhuizen aan de Telamonstraat niet veilig genoeg
Volgens Cornelis zijn er 2010 door de brandweer punten opgesomd en voldoet het huis hier nog niet aan. | Extra

De belangrijkste reden om het studentenhuis aan de Telamonstraat 43 te ontruimen, was de veiligheid. Dat zegt Ronny Cornelis van MEO tegen Amigoe.

Het pand werd woensdag opnieuw ontruimd en dit keer ook officieel gesloten. Volgens Cornelis zijn er 2010 door de brandweer punten opgesomd en voldoet het huis hier nog niet aan.

Cornelis stelt dat ditzelfde geldt voor het studentenhuis op nummer 8. Ook dit pand wordt waarschijnlijk ontruimd.

Bron: ParadiseFM

26 reacties

 1. Beste lezers,

  Deze discussie wordt gesloten wegens niet langer on-topic.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 2. Bij wijze van spreken dan hè? Ik wilde gewoon een aantal mensen hier “de goeien daargelaten” een poepje van eigen Nederlands deeg van de grootste-, democratisch verkozen, ultra rechtse partij laten opsmikkelen.
  Nee inderdaad: zo erg is het nou ook weer niet hoor….

 3. @Drechi pa bosnan Tur, “Ik ben de “Curaçaose Wilders”: Buitenlanders, of zelfs Nederlanders met een afwijkende naam: Inrukken!!!!”. Nou zo ver hoeven we niet te gaan, Helmien Wiels van PS had toch ook het zelfde standpunt met zijn “80 -20”.

  Over Wilders gesproken, het is de vraag wat ons nu te wachten staat, met het standpunt van de PVV, “Nederlanders eerst”.

 4. @Klabu Doblá c.s.:
  Als het je hier niet bevalt, je weet het: Het gat van de deur is dáár aan de Noordkant. Of hier aan de Zuidkust aan een van de pieren of zelfs binnengaats.
  Ik ben de “Curaçaose Wilders”: Buitenlanders, of zelfs Nederlanders met een afwijkende naam: Inrukken!!!!

 5. @ Klabu Doblá en Las Heritá:
  Ik ben een Curaçaose Nederlander, oftewel een “Son of the Soil” Desalnietemin een Nederlander dus.
  Ik mag me dus ook met smeerlapprijen die in Nederland gebeuren bemoeien. Net zoals jij die hier mogelijk niet geboren bent en je met lokale zaken bemoeit, of een “Chupadó di
  Makamba” die zijn “donkerbruin besmeurde tong” ageert ten faveure van racistische Makamba’s…
  Dus Klabu, je kan me wat. En die andere Chupadó ook. Zo goed?

 6. Mag ik iets opmerken? Als ik niet mag, dan hoor ik dat wel…

  Ik hoor n.l. niets over de sluwe vos Plasterk… Lekkere jongen hoor. Succes ermee!!
  Ik hoor zelfs Kaat niet.

 7. @Eric:
  Welnee… Ik ben helemaal niet vergeten dat het Pinkster-weekend is. Ik heb alleen gezegd een fijn weekend aan allen van goeden wil of zoiets.

  Lang niet iedereen voldoet n.l. aan die benaming, snap je?
  Enne… m.i. o.a. Eric OOK niet. Degenen die er welaan voldoen weten wel wie ze zijn, en de tegenovergestelden ook.
  Een fijn Pinksterweekend Eric.

 8. Fijn dat @Drechi pa bosnan Tur, iedereen een fijn weekend wenst maar hij heeft het woord pinkster vergeten, het is nl. pinkster weekend.
  Doet me gelijk denken aan een ontmoeting die ik had met een oude schoolgenoot, de beste man is nu priester en hij vroeg me waarom ik
  niet voor een biecht bij hem langskomt want we weten niet wanneer de heer ons tot zijn Koninkrijk roept.

  Nou ik dacht op zich niet zo slecht idee, ik heb tot nu toe alles gekregen (had wel voor moeten werken) wat mijn hart begeerd en ik kan wel
  zeggen dat ik een goed leven heb dus ik kan best de heer dankbaar voor zijn.

  Zo gezegd zo gedaan, ik naam plaats in de biechtstoel en voordat ik een woord uit kan krijgen zei hij, laat me raden, “Je hebt naar de vrouw van
  je buurman verlangd, je hebt onreine gedachten gehad, en je hebt voor seks betaald en soms met twee vrouwen tegelijk”.

  Nou ik viel bijna om van vebazing en vroeg, hoe weet je dat allemaal, pastor? Nou simple zei hij, “ik lees ook de KKC”.

 9. Een fijn weekend toegewenst aan mede-KKC lezers/ scribenten Melius Legere, Shimaruku, en allen die positief ingesteld zijn.

 10. @Tico:
  Wij zijn het niet vaak eens met elkaar. But your two cents worth of insight says more than what many here brought in COLLECTIVELY …….

 11. Mijn twee centjes als bijdrage.

  Curacao is erg in trek als stage eiland. Toen ik van 2006 tot 2008 aldaar was heb ik met vele instanties en bedrijven gesproken. Het beeld van de stagiaires was ronduit slecht. Geen discipline, betweterig, meer bezig met zon/zee/strand en sex dan met hun stage etc. Uiteraard waren er uitzonderingen. Er is een waar wereldstage bureau gevestigd op het eiland en die worden slapend rijk. Ze zijn weggejaagd uit Suriname maar op Curacao doet een zakje centjes wonderen.
  De eiland kinderen komen moeilijk aan een stageplek. Dat hoeft niet zozeer te maken hebben met het feit dat er veel Nederlandse stagiaires zijn, maar het geeft te denken.

  Slimme en sluwe ondernemers zijn massaal naar Curacao gekomen om een graantje mee te pikken. Bulderend van het lachen vertelden ze elkaar en hun kennissen dat de domme negertjes op Curacao alles toelieten en dat regels daar niet gelden. Een van de ondernemers vertelden mij hoe hij in Nederland echt niet zou wegkomen met wat hij op Curacao openlijk kon doen. Op mijn vraag waarom hij er niet voor koos om eerlijk te ondernemen, zei hij dat het geld niet op kon hier en hij als een god in Frankrijk leefde. De analfabeten (zijn woorden, niet de mijne) die grotendeels de politiek bestierden waren te lui om te handelen. Ook heerste er willekeur en voorrecht. Waar tante Sushi trots en grijnzend een “illegaal” bouwsel van een alleenstaande lokale moeder liet platwalsen door een shovel, mocht een illegaal opgetrokken pand, waarbij notabene de rechter had bepaald dat het afgebroken moest worden, open blijven. Dezelfde tante Sushi bracht in dat er eerst overleg zou plaatsvinden. Pand staat er nog en de stagiaires mogen daar hun kunsten vertonen.

  Welnu, dit pand voldoet dus al sinds 2010 niet aan de regels. Waar men onder de PARasieten weg kon komen met wat centjes onder de tafel schuiven, wordt er nu wel gehandhaaft. 14 jaar hebben ze de kans gehad om de euvels te verhelpen, maar neen. En nu opeens wordt er moord en brand geschreeuwd.

 12. Weer zo’n ellenlang, nietszeggend verhaal van iemand die zich o zo verheven voelt boven de rest.
  Vermoedelijk de hele dag zitten Googelen om maar vooral heel intelligent en belezen over te komen op haar gelijkgestemden. Het zal Drechi Pa Bosnan Tur een zorg wezen. Feit is dat de zaak toen ook al geflest is. Of er geen hond op afkomt zal me een rotzorg wezen. En dat je fiets is gestolen door de Duitsers ook.
  Niet afgeven op de afkomst van jullie koningshuis. Het is strafbaar ook.
  Enfin Loes, je doet maar. Mij krijg je never nooit klein.

 13. Js ja er is een tentoonstelling waar geen hond op afkomt dus hoe krijg je publiciteit, ja de “oorspronkelijke” bewoners… Niet eigenaren van “niet new york” want dat bestond nog niet eisen excuses en hertel betaling. Het verhaal is dat ze het kochten van de Lenapes Ja de baas zag het als handig. Ze leefden ook in een gebied dat zo groot was als half Nederland. En pas veel later zijn ze door de “amerikanen” vervolgs en verdreven en is een grote groep in Canada terecht gekomen. Dus als ze ergens moeten aankloppen… Het is in 1674 verkocht door de WIC voor een gulden aan de Engelsen dus 10 cent moet voldoende zijn. En laat ze contact op nemen met de UK en de USA voor de rest.

  Si rechtsaf weer ongenuanceerd en of gehinderd door engie kennis.
  Ik zou graag ook zien dat Israël excuses en herstelbetaling van Egypte en de rest van het midden oosten eist voor het feit dat ze als slaven werden gehouden en werden verdreven van hun land.

  En nu we het toch daarover hebben eer zijn nogal wat groepen die in Afrika verdreven en uitgemoord werden die vast ook excuses willen en herstelbetaling.

  Laat Nederland beginnen in Europa met de Fransen, de Spanjaarden de romeinen, de Saksen de Noormannen etc etc. Suriname maakt wel veel herrie maar ze vergeten voor het gemak wel de “Marrons” het Ronnie Brunswijk verhaal? Spanje/ Portugal en Zuid-Amerika. Genocide van meer dan een miljard.
  Grow up. Er is geen land of volk ter wereld zonder iets. Elke oorlog is dat ook.

  Ik wil m.n fiets vergoed zien door de Duitsers die is gestolen in de oorlog. Of Rotterdam dat nu weer excuses vraagt en herstelbetaling. Ja die 75% allochtone die er nu wonen zullen het geweldig vinden.

  Net als Habtamu de Hoop excuses gaat eisen omdat hij geen echte Fries wordt gevonden dan valt half Nederland daarover maar een makamba die het grootste deel van z.n leven op Dushi Corsow woont kan nooit Yu Korsow worden of wel soms.

  Van al die excuus groepen / na XXX jaar ben ik nog steeds getraumatiseerd, ja ja dat is op z.n kuraSaus een “Palu ta sla mi verhaal” iets of iemand anders heeft het gedaan ikke niet.
  Die stagaire die ze van die klif afgooiden moet haar mond houden zeker.
  Ze had de moed en kwam terug. Om haar verhaal te doen. Niet voor Excuses en herstel betalingen. Maar voor haar.
  Kijk dat is kracht, inmens respect voor dat.l
  Grow up.

 14. En Loesje….
  De oorspronkelijke bewoners van New York en omgeving zijn ook niet te spreken over je gedachtenkronkels.. Het is dáár vandaag ook raak…. Bemoei je dáár es een keer mee…
  Zal wel niet, hè Loes???
  Bah……

 15. Jaaaa…. Je hebt weer (zoals gewoonlijk) weer helemaal gelijk Loes..
  Ik weet ECHT niet hoe we het zonder die studenten hebben kunnen overleven. De economie ( en voorál die van de Nederlandse tenten waar ze zich doorgaans enkel en exclusief ophouden) uitleven vaart er idd wel bij.
  En (dat maak jij er natuurlijk weer van) wie heeft het over geweld gehad? (Niet dat ik me goed zou verdedigen tegen jou en je kornuiten hoor Loes).
  Jaaa… het is al 15 jaar een lijdensweg met die duiventil daar.
  En alsof er in Makambia geen misstanden zijn in de zorg.. Whuahiahuhaaaa… da’s een hele goeie Loes.
  Come to think of it: het gaat PERFECT in Nederland. Dat vergeet ik elke keer weer. Sorry hoor…
  En begin asjeblieft niet over dat ware het niet voor de LENINGEN die we van de Nederlandse staat krijgen vs de bijvoorbeeld 400 miljoen Euro die Air France van Nederland KRIJGT, we helemaal in de sloppen zouden zitten, because those are the fòkking perks of being a colonialist. So build a bridge and get over it!!!!

 16. Linksaf weer lekker Ogenuanceerd reageren en als je t niet kan winnen geweld.
  Krijg je nu ook drang om een albert hein op te zoeken ?

  Die “studentjes” zijn een belangrijke inkomsten bron voor het eiland.
  Dat Tealamon verhaal staat daar niet los. Het is al 15 jaar lang gedoe daar met “overheids akties.”

  Laat cornelis alle hospie en “bejaarden” huizen gaan controleren. Ja. ik heb ze gezien het is mens onterend.
  Mensen op bed vastgebonden net als longstay Klínika Capriles.
  Het was te triest voor woorden dat die 2 dames op leeftijd zo dood moesten gaan. Echt triest.

  Die studentjes rennen hun huis wel uit en komen er ook nog er ook uit en daar gaat de boel niet op slot.
  Als er brand uit breekt en de boel zit op slot dat noem ik geen ongeluk maar noem ik minimaal dood door schuld.
  Dat is net zoiets als je kleine kinderen opsluiten in de auto en gaan shoppen.
  Feesten nee you Korsaus houden niet van feesten en zuipen.
  Onverzekerd rondrijden… tja Dat hebben ze geleerd van de Yu korsaus en het gebrek aan controle.
  Voor uit ritten parkeren tja dat is net zoiets als midden op straat stil gaan staan omdat je een sua tegen komt die je moet groeten. Toch…
  Herrie maken om commentaar…
  Je bent zelf het perfecte voorbeeld daarvan. Dat laat je weer zien.

 17. Ik zie dat we weer een nieuwe “nar” hebben gevonden om onze frustraties op bot te vieren. “Ambtenaartjes die hun werk doen plagen”. “Huilie huilie” doen om niet!!!! Toe maar.
  Toe maar people, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

  En dan vooral een heel triest onfortuinlijk ongeval aanhalen, waarbij twee dames in een afgesloten huis daar in de buurt hun leven hebben verloren in een brand, en zich dan heel intelligent afvragen waarom Ronnie Cornelis dáár niet was, alleen maar om onze bek vooral open te kunnen scheuren. Het was natuurlijk ZIJN schuld.

  Maar ja: het moet kunnen.
  En wie beter om te verdedigen zijn arme Nederlandse verwaande, arrogante, geen fok uitvoerende “studentjes” die elke Godgansche dag de hele buurt bij mekaar feesten, met warempel een eigen bar in huis, die met onverzekerde auto’s het hele eiland onveilig maken, die het liefst voor de inritten van buren parkeren en heisa schoppen als die er iets van vinden.
  Ze hebben geluk dat ik geen buur ben……..
  En laat dan de hele boel hier hier opdraven. Kunnen we lachen…..

 18. Als Cornelis iets goed had kunnen doen met controle dan was het wel een beetje naar beneden links vooraan in Nijmegen straat waar nog niet zo lang geleden 2 oudere vrouwen levend verbrandde.
  Waar was Cornelis toen ?

 19. Dat is heel aardig van hem. Heeft hij het uit eigen zak betaald of hebben wij het betaald? Wij betalen toch ook elke dag de dure etentjes en drankorgies van Pik Pizza? Dus waarom niet het eten voor de hoeren betalen? Die verlenen tenminste een dienst. Pik is eerder een sierezel die vooral geld kost en aan ramptoersme doet. . Je hebt werkpaarden en sierpaarden,maar op Curacao heb je sierezels

 20. @ Knoek-koe, “Ronny Cornelisse is wat er mis is met Curaçao.”, @Knoek-koe, vergeet niet dat tijdens Corona toen de vrouwen in Campo van de honger aan het creperen waren omdat geen klanten waren en de eigenaar elke dag de kamer huur wilde ontvangen, was het Ronny Cornelisse die het initiatief heeft genomen om in Campo gratis eten uit te delen.

  In mijn boek is Ronny Cornelisse een held, waarschijnlijk is hij opgegroeid in armoede en product van een één ouder gezin en heeft hij respect voor alle vrouwen en maakt hem niet uit wat voor beroep ze uitoefenen.

 21. Ronny Cornelisse is wat er mis is met Curaçao. Kleine geestjes met teveel macht is een ware pest voor dit eiland.

 22. Volgens Cornelis zijn er 2010 door de brandweer punten opgesomd en voldoet het huis hier nog niet aan.
  In 2010 ?
  Dat is 14 jaar terug ?
  Dat is toch die brandweer die zelf niet voldoet aan normen ?
  Zoals weten waar water putten / punten zijn ? Weten hoe je moet blussen …
  Na vijf keer freezone in de brand nog steeds later komen dan de TV ploeg ….
  etc. etc.

 23. MEO/Ronny Cornelis van het MDT had nimmer in mogen vallen bij deze studentenhuizen. Er is ook, anders dan gesuggereerd in de tijd nimmer een bevel uitgeschreven. Het gaat hier wederom, om personlijke belangen van een MEO minister welke een stuk grond in haar bezit heeft naast de Telamonstraat 8 en hier privé een huis wenst te bouwen. Dat is in de basis de aanleiding geweest van alle narigheid welke ons en 40 studenten is aangedaan. De rechter heeft geoordeeld over de juistheid van de inval. De verdere aanleiding is daar niet in meegenomen (juridisch gezien). Maar wij vergeten dit uiteraard niet en zullen dit later met onderbouwen (wat MEO niet deed) naar buiten brengen.

  Link: https://knipselkrant-curacao.com/landen/curacao/pbc-ronny-cornelis-krijgt-van-de-rechter-gevoelige-tik-op-de-vingers

  Zowel de Telamonstraat 8 als 43 zijn te allen tijde veilig, hygiënisch geweest en voldoen aan alle documentatie om geexploiteerd te worden. De brandveiligheid werd door een foefje getoets op de benodigheden van een hotel waarbij een brandmeldinstallatie nodig zou zijn. Echter zijn wij geen hotel en doen wij enkel aan de lange termijn verhuur waarbij dit soort maatregelen o.a. niet nodig zijn. Wel voldoen wij en controleren wij jaarlijks de brandveiligheids voorzienen voor een studentenhuis (kamergewijze verhuur). Mocht je als persoon zijnde nog twijfelen over zaken of ons complex neem dan contact op.

 24. Hier een gedupeerde van Telamonstraat 43! We mogen er nog steeds in van de huurbazen en het enige wat MEO heeft gedaan is een sticker plakken op de poort en een foto daarvan maken, toen gingen ze weg. De veiligheid en hygiëne is prima in het huis! Het zou aan de vergunningen liggen volgens MEO, maar dit hoor je nergens meer. Wij als studenten hebben geen dak boven het hoofd, omdat we niet meer weten wie te vertrouwen is.

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties