32 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Kamervragen over Curaçaose gokbedrijven op sanctielijst Oekraïne

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Kamervragen over Curaçaose gokbedrijven op sanctielijst Oekraïne

Over gokbedrijven uit Curaçao die op de sanctielijst van Oekraïne zijn geplaatst, zijn kamervragen gesteld door Kamerleden Roelien Kamminga (VVD) en Ruben Brekelmans (VVD) aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Alexandra van Huffelen (D66) en de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Rechtsbescherming, maakt minister Javier Silvania (MFK) van Financiën dinsdag in een persbericht bekend.

Curaçao is vrijdag gevraagd om de Kamervragen te beantwoorden. Volgens Silvania wordt hier de hoogste prioriteit aan gegeven, gelet op de ernst van de situatie. Het gaat om bedrijven en personen die geld uit de gokindustrie zouden hebben gebruikt tegen Oekraïne. Het zou gaan om acht bedrijven die op Curaçao gevestigd zijn, blijkt uit onderzoek.

De minister benadrukt dat de huidige wet die moet toezien op online gaming beknopt is en dat het er daardoor op lijkt dat de vijf masterlicentiehouders rond de 1.100 sublicenties hebben uitgegeven. De cijfers komen voort uit de informatie die door de masterlicentiehouders aan de Gaming Control Board is verstrekt.

Silvania legt uit dat dit nooit de bedoeling is geweest, maar dat de huidige wet het uitgeven van sublicenties niet verbiedt. Daarnaast is er door de huidige wet geen mogelijkheid om adequaat toezicht te kunnen houden op de activiteiten van de sublicentiehouders.

“Dat Curaçaose online gamingvennootschappen op de sanctielijst van Oekraïne zijn geplaatst, baart de Curaçaose overheid ernstige zorgen en hebben geleid tot een onderzoek in samenwerking met de Gaming Control Board”, aldus de bewindsman.

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Masterlicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok masterlicenties.

Lees ook: Blog Koninkrijksbelangen | Sublicenties over de (il)legaliteit van Curacaose en Sint Maartse online gok vergunningen.

Lees ook: Koninkrijksbelangenblog | Witwaswalhalla over witwassen met behulp van een niet op de wet gebasseerde en niet door de overheid gereguleerde online gambling masterlicentie – sublicentie structuur.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties