31 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: Ziek en gezond

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” DS ROB VAN BUIREN ” voor ons in de pen…………..

- Advertentie -

HOEWEL SCHRIJVEN in de krant geen hobby van mij is, zijn er momenten dat ik niet kan zwijgen, zoals bijvoorbeeld naar aanleiding van het artikel ‘Kerken verzetten zich tegen South Caribbean Pride in 2014 op Curaçao’ in de Amigoe van maandag 25 november.

Zonder in te gaan op de zaak van een Pride en de politieke vragen daaromheen, voel ik mij moreel/ethisch wel verplicht enkele opmerkingen te maken over wat de Asosashon di Pastornan Kristian – APK, naar voren brengt.

1. “De APK is er sterk (let op dat woordje sterk!) van overtuigd dat de mars tegen homofilie een voorwendsel is om homoseksualiteit te propaganderen en zo te bewerkstelligen dat het homohuwelijk wordt gelegaliseerd.” De achterdocht van de pastores druipt er vanaf en verraadt daarmee hun onzuivere gedachten waarmee deze christelijke pastores dit maatschappelijke probleem benaderen.

2. “APK is een voorstander van therapie om homoseksualiteit te genezen.” Onnozeler kan het niet: al dan niet goed opgeleide theologen, mensen die met hart en verstand leiding geven aan religieuze gemeenschappen, gaan hier hun boekje ver te buiten en zetten zichzelf daarmee buitenspel. Zij vinden zichzelf blijkbaar deskundig genoeg om uitspraken te doen over medische zaken, waarvan zij geen verstand hebben. Dat is arrogant, misleidend, dom en grievend voor veel mensen die als homo of lesbienne door het leven gaan. En als er in de titel van bovengenoemd artikel ook nog ‘kerken’ staat, voelen deze mensen zich niet alleen door individuele pastores maar ook door gemeenschappen onbegrepen en in de steek gelaten.

Mocht er zo’n 50 jaar geleden nog op de manier van ‘therapie en genezen’ worden gedacht over het ‘homo-probleem’, nu is deze benadering van volwaardige en gelijkwaardige medemensen volstrekt uit de tijd, achterhaald en dom.

De APK-ers doen als of zij ‘gezond’ zijn en homo’s/lesbiennes ‘ziek’. Pastores dienen te weten dat het ook (!) vanuit Bijbels perspectief ongepast is in deze categorieën over medemensen te spreken. Zo worden mensen onbarmhartig gediscrimineerd, veroordeelden buitengesloten – vanuit een ivoren toren van betweterij.

Als pastor/theoloog heb ik in mijn decennialange werkervaring regelmatig homo- en lesbische paren ontmoet die in zulke sterke liefde met elkaar leefden dat hun liefde voor elkaar mij dikwijls bijbleef als een scherp contrast met vele uiterlijk ‘goede’, maar van binnen ‘rotte’ huwelijken.

Wie (ook in de kerken!) uiten zich solidair met homo’s en lesbiennes als dagelijkse medemensen als deze pastores het laten afweten ?

DS ROB VAN BUIREN
Curaçao

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -