25 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Zowel de OM en het Hof acteren zeer vreemd als het gaat om politiek gevoelige zaken

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we RUBEN SURIEL aan het woord…………..

Zowel de OM en het Hof acteren zeer vreemd als het gaat om politiek gevoelige zaken, daar lijkt zowel de staande als de zittende magistratuur in generaal gesteld niet veel zin te hebben, en beide, zoeken

“jammerlijk”

voor de burgers, een formele reden om deze type zaken aan de kant te schuiven (o.a. MOT meldingen dat elke burger heeft gezien van een zeer bekende politicus).
Ik ben benieuwd wat men uiteindelijk met alle zogenaamde “politieke” zaken (Rechterlijke macht en de Belastingen gaan doen.
Er kan vastgesteld worden dat het zeer en zeer traag aan toe gaat.
Vooral die zaken die rieken dat er criminele aspekten aan kleven (aangifte RDK-Skol pornada gelden ambtsmisdrijf 3 ministers, UTS lotenverkoop bel-tegoeden transactie met loterij bazen, DOW zaken, doktoren die dubbel declareren, 2 aangiftes betreffende MOT-meldingenetc etc.

 E KUENTA KU NOS MES POR

voor mij is het NOS van “NOS MES POR” altijd nos, de 16 miljoen mensen met nederlandse burgerschap inclusief de 270 duizend caribische nederlanden.
Maar ja, ik hoor Norman Serphos en de politie woorvoerder, constant bij de vraag of er hulp gevraagd is voor zoiets schokkends, zegt men:  NEE, we kunnen het zelf wel, maar statistieken wijzen dat de pakkans zeer klein zal zijn en bijvoorbeeld, de twee verbrande trucks van Dean Rozier wat een politiek gemotiveerde misdaad was kunnen ze nog niet oplossen.

Wij hebben notabene zelf erkend dat sommige onderdelen van ons bestuur zeer zwak zijn, wat uiteindelijk uitmonde in onder andere een Rijkswet voor de Politie en een voor de rechterlijke macht.  Ik vraag me dan af: Waarom hebben wij die dingen dan.

Deze moord lijkt mij niet politiek gemotiveerd.
Het is klinklare mafia dat vond dat dhr. Wiels hun de keel uithangt en de mafia laatste tijd te veel in de limelight zet, door Wiels zijn zaterdagshow, goed in elkaar gezette theatrale performance.
De georganiseerde misdaad wordt steeds brutaler wanneer ze zien dat alle grote misdaad zaken verzanden in een soort burocratische molen bij de Openbare Ministerie.
Door deze “under par” performance van de zijde van de OM krijgt de Mafia hier steeds meer de vrije hand.

Het gedoe van telefoonkaarten en Witwas praktijken via UTS is een publiek geheim, maar de laatste 4 jaar werd er door de autoriteiten niets aangedaan, dus de “Dark side” wordt steeds brutaler en ambieert steeds meer.

HET IS HEEL JAMMER DAT DE HEER WIELS ZIJN LEVEN ONGEWILD HEEFT GEGEVEN EN DAT UITEINDELIJK  DE SYSTEMIC ERRORS, LOOPHOLES EN LAKSHEID, NONCHALANTHEID IN DE “ZITTENDE EN STAANDE MAGISTRATUUR” ZULLEN uiteindelijk geen verbeterings traject ondergaan, en OVER 2 maanden is alles, voor 95%, of meer “business as usual” met de bekende “moerassige” performance (enkele schaarse hoogstandjes uitgezonderd).

HEEL JAMMER voor de enkelingen (o.a. bij de OM en bij de politie) die wel hart voor de zaak hebben en keihard werken in de rechterlijke macht (zittend en staand), maar elke dag vechten moeten tegen de bierkaai, omdat constant men de “established order” moet confronteren incl. hun eigen een gerechterlijke burocratie die niet uit hun comfort-zone willen om het volk te helpen, waar ze notabene voor betaald worden door dat zelfde volk.

JAMMER zeer Jammer voor o.a. de slachtoffer, de hoogste creatie in de natuur, een mensenleven: Helmin Magno Wiels die op zijn eigen “unieke contraversiele” manier vocht tegen corruptie en verloedering van de maatschappij.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -