Broers geven zichzelf aan bij de politie

politie-curacaoWILLEMSTAD — De op Curaçao geboren gebroeders Martis, V.S. (27) en H.D. (19), hebben zich gistermiddag rond een uur bij het politiebureau Brievengat gemeld, in verband met de Patriota-dreigvideo. Ze zijn later door de politie aangehouden voor moord met voorbedachten rade en bedreiging. Dit bevestigt de politie.

Het filmpje werd maandag, een dag na de moord op parlementariër Helmin Wiels (PS) bij Marie Pampoen, op het internet geplaatst.
De gehele bevolking en de politieke wereld in het bijzonder vinden het filmpje verwerpelijk.

De politie is daarna direct met een onderzoek gestart naar wie achter het filmpje zit, wie de man is die de bedreigingen uitte en wie het uiteindelijk op het internet plaatste.
Volgens het officiële politiebericht was het onderzoek in de laatste fase en zouden de mannen ‘binnenkort’ aangehouden worden.
Ze gaven zich gistermiddag echter zelf aan bij de politie.

Beide mannen zijn aangehouden als verdachten van moord met voorbedachten rade en bedreiging.
Dit betekent echter nog niet dat zij achter de moord op de politicus zitten.
Ze zijn waarschijnlijk hiervoor aangehouden omdat ze in de video min of meer ‘de moord op de eerste van een aantal nog te vermoorden verraders claimen’.
En omdat dus ook de moorden op meerdere pionnen aangekondigd werden, zijn ze ook voor bedreiging aangehouden.
Uit een uitgebreid onderzoek moet nog blijken of ze inderdaad betrokken zijn bij de moord of dat het filmpje een onsmakelijke grap was van de broers.

Volgens bronnen is de vader van beide mannen eigenaar van een detailhandelsbedrijf op het eiland en zouden beiden zeer betrokken zijn geweest bij de MFK-campagne bij de verkiezingen van 2010.

Na de aanhoudingen hebben de agenten huiszoekingen verricht bij zowel de woning van de verdachten aan de Hydraweg in Jongbloed en bij het familiebedrijf aan de Comanchestraat.
De agenten troffen daar diverse spullen aan die heel belangrijk zijn voor het onderzoek.
Maar de politie is nog altijd op zoek naar meer informatie over de schietpartij van afgelopen zondag.
Men kan belangrijke tips melden op de bekende telefoonnummers 866-6124, 911 of de anonieme tiplijn 108.
De politie blijft benadrukken dat de anonimiteit bij het bellen van 108 gegarandeerd is.

De regering heeft bovendien in een officieel bericht aangekondigd dat er tijdens een College van Senioren afgelopen maandag wederom is afgesproken dat de lokale autoriteiten gebruik mogen maken van alle beschikbare internationale hulp.

Vanmiddag om half vier, na het sluiten van de krant, werd er een persconferentie bij het WTC ingelast, met demissionair minister van Justitie Nelson Navarro, het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Curaçao over de laatste ontwikkelingen in verband met de moord op Wiels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *