Tilii | Yves Cooper weg bij Notisia360

Yves Cooper weg bij Notisia360

Journalist Yves Cooper is weg bij Notisia360. Foto | Tilii

PUNDA – Yves Cooper is weg bij Notisia360. De verslaggever pikt het niet dat eigenaar Roli Perret Gentil hem verbiedt op te treden in programma’s bij CBA Television.

Cooper is geen onbekende in de lokale mediawereld. Hij staat bekend voor zijn kritische kijk en aantekeningen rond politieke en maatschappelijke onderwerpen.

Een aantal weken terug werd Cooper nog door minister-president Ivar Asjes de deur gewezen en verbannen uit Fort Amsterdam, omdat hij het project ‘Nation Building’ van de regering bestempelde tot een ‘luchtkasteel’. De verbanning ging niet door, omdat hij klaar stond de premier en zijn kabinet voor de rechter te slepen.

Behalve werken voor Notisia360, heeft Cooper al ruime tijd een eigen digitale krant genaamd ‘Korant Verídiko’. In de loop der jaren was hij onder meer werkzaam bij de radiostations Z86, Direct, Krioyo en Dolfijn.

Hij werkte ook bij de televisiezenders TeleCuraçao en CBA Television en ook op de redactie van de middagkrant La Prensa.

Voorts is Cooper nog steeds een graag geziene gast bij CBA Television, terwijl hij ook vaak op de vloer welkom is bij diverse radiostations. Zo was hij zaterdag nog te gast in het programma Tribuna Popular van Radio Hoyer. Tijdens de strafzitting in het Magnus-onderzoek was hij in de late namiddag te zien bij CBA, waar hij samen met anderen inging op wat er allemaal in de rechtszaal gebeurde.

Verder wordt Cooper via zijn Facebook (FB) gevolgd door duizenden mensen. Zo hield hij met nieuwsflitsen ook zijn FB-vrienden over de hele wereld op de hoogte van alle beslommeringen in en buiten de rechtszaal tijdens de strafzitting van het Openbaar Ministerie tegen de verdachten in het Magnus-onderzoek.

Amper 48 uur na afloop van de behandeling van het Magnus-strafzaak in het Stadhuis, meldt Cooper aan zijn FB-vrienden dat hij per heden zondag geen deel meer uitmaakt van het team van Notisia360.

Cooper verklaarde dat hij niet met interne aangelegenheden van zijn nu oud-werkgever naar buiten zal komen of de vuile was buiten hangen. In het geval zijn FB-vrienden anders wordt ingelicht en dus om misstanden te voorkomen, besloot hij zijn aanhang te informeren over de reden waarom hij opstapte.

Notisia360-eigenaar Perret Gentil bood Cooper een contract, waarin stond dat de verslaggever wordt verboden op te treden in CBA-programma’s. De verslaggever pikt het niet de mond te worden gesnoerd. Hij beschouwt dat ook als een hindernis in zijn journalistiek werk.

In dat verband refereerde Cooper naar het verleden, waar een andere werkgever hem verbood Helmin Wiels te interviewen. Hij ervoer dat verbod toen als een struikelblok in zijn professionele carrière en relatie met de politiek leider van Pueblo Soberano. Deze wilde op bepaald moment dan ook hem zelfs niet privé, ofwel buiten zijn werk als verslaggever om, spreken. De ironie van de zaak is, aldus Cooper, dat dezezelfde radio-eigenaar later wel interviews met Wiels toestond en uitzond.

Tenslotte deed Cooper een waarschuwing uitgaan naar mensen die willen gaan solliciteren bij NCC Network. Dit is een nieuwsagentschap dat per september dit jaar operationeel zal zijn in het World Trade Center (WTC). Hij is van plan naar de rechter te stappen, omdat het zijn concept is, aldus de verslaggever.

Bron: Tilii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *