28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Monalisa Kuwas overtuigd van onschuld echtgenoot

monalisa-monaliesa-kuwas-2 kopie
Monalisa Kuwas overtuigd van onschuld echtgenoot Elvis “Monster” Kuwas | Foto Facebook

WILLEMSTAD –Monaliesa Kuwas, die sinds kort in Nederland woont en daar nu een rustiger leven leidt dan op Curaçao, hoopt dat de zaak Magnus snel tot een einde komt en dat haar echtgenoot Elvis weer vrijkomt. Elvis Kuwas – bij het publiek bekend als ‘Monster’ – is een van de hoofdverdachten in deze zaak. Hij wordt ervan verdacht de politicus Helmin Wiels te hebben omgebracht en hem hangt een levenslange gevangenisstraf boven zijn hoofd.

In een exclusief interview met NoticiaCla, vertelt zijn echtgenote over haar nieuwe leven in Nederland, haar relatie met haar echtgenoot Elvis en natuurlijk de zaak Magnus. Monaliesa is overtuigd van de onschuld van haar man. En ze heeft zich voorgenomen nooit meer naar Curaçao terug te keren. Dit exclusieve interview met Monaliesa leest u alleen op NoticiaCla

Monalisa Kuwas (28) woonde tot 2013 met haar man Elvis en hun drie kinderen in Curaçao. Haar gezin komt voor haar op de eerste plaats:

“Ik respecteer iedereen. En als het voorkomt dat ik geen respect toon, dan is dat omdat ik het ook niet krijg. Ik sta altijd klaar om iedereen te helpen, voor zover dat binnen mijn vermogen ligt. Monaliesa is geen engeltje, maar ik doe niemand pijn,” vertelt ze aan NoticiaCla.

- Advertentie -

Op de dag van de moord op Helmin Wiels was Monaliesa in Willemstad:

“Ik was samen met een vriendin en onze kinderen op het Brion Plein. De kinderen waren daar aan het spelen. We zaten samen te praten, toen de telefoon afging van een man die een eindje verderop zat.

De man nam de telefoon aan en wij hoorden hem zeggen: ‘Hallo? Wat??? Hebben ze hem vermoord? Onmogelijk!!’ Mijn vriendin en ik keken elkaar en vroegen ons af wie zou zijn vermoord, gezien de reactie van die meneer.”

Op het antwoord hoefden ze niet lang te wachten:

“De man beeindigde het gesprek en zei tegen de persoon naast hem: “Ze hebben Helmin Wiels vermoord!!”

Monaliesa en haar vriendin waren stomverbaasd:

“Ik zei tegen mijn vriendin: dat meen je niet!   Zo kwam ik erachter dat meneer Helmin Wiels was vermoord,”

aldus Monaliesa in haar gesprek met NoticiaCla.

- Advertisement -

Na de fatale schietpartij werd een strafrechtelijk onderzoek gestart en al snel viel de verdenking op de echtgenoot van Monaliesa: Elvis Kuwas. Binnen de Curaçaose gemeenschap is hij bekend onder de bijnaam “Monster”. Monaliesa weet nog steeds niet hoe hij aan die naam is gekomen: “Wij noemen hem altijd Cho of ook wel Kuwa.”

AANHOUDING MONALIESA

Ook Monaliesa is in de Magnus zaak aangehouden en voor een korte periode gevangen gezet. Haar echtgenoot Elvis heeft dit feit tijdens de zitting vorige week aangehaald. Volgens hem werd Monaliesa door de recherche aangehouden om hem verder onder druk te zetten.

Monaliesa was verrast door haar aanhouding:

“Ik ben aangehouden op de luchthaven (van Curaçao). Toen ik door de controle van de tassen heen was, stonden enkele rechercheurs mij lachend op te wachten,”

vervolgt Monaliesa.

“Ze zeiden dat ze mij aanhielden op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op Lionel Arnaud. Ik lachte hen uit: “Ik dacht, wat krijgen we nou. Wat hebben ze plotseling tegen mij?”

En dat was nog niet alles, volgens haar verhaal:

“Toen de douane mijn koffers controleerden, troffen ze drugs aan. Maar de volgende dag heb ik pas begrepen waarom ze me echt hebben aangehouden.

Dat was door een verklaring van Suhaima Rombley die een relatie had met mijn man en dat is dezelfde vrouw waarvan de recherche mij haar foto liet zien, en zei dat mijn man mij met haar bedriegt. En nu is zij spoorloos. Gek he?”

MAGNUS VANUIT NEDERLAND VOLGEN

De detentie heeft het leven van Monaliesa helemaal veranderd. Ook voelde zij zich niet meer zeker van haar leven in Curaçao.

“Ik ben in Nederland komen wonen, want op Curaçao loop ik gevaar. Maar hierover wil ik verder niet praten.”

Door haar verhuizing moest zij de behandeling van de zaak Magnus afgelopen week in Curaçao vanuit Nederland volgen. Dat was moeilijk:

“Wel, het was voor mij geen prettige ervaring dat mijn echtgenoot verdachte is in een grote en ernstige zaak, en dat ik de zaak niet kon bijwonen.”

De afgelopen week was er commentaar te horen in de zin of de zaak wel rechtvaardig werd behandeld en of de verdachten wel recht werd gedaan. Op de laatste dag werd dit door verschillende verdachten aan de rechter voorgelegd.

Ook Monaliesa zet haar vraagtekens:

“Rechtvaardig of niet rechtvaardig… ik kan meer dan anderen stellen dat de zaak niet rechtvaardig is, wetende hoe de recherche er in is geslaagd bekentenissen en verklaringen te krijgen, zoals ze dat ook bij mijn man hebben gedaan. Dus voor mij is het niet correct gegaan, maar iedereen heeft recht op zijn eigen  mening.”

Op de vervolgvraag of Monaliesa denkt dat haar man onschuldig is zegt ze – na alles wat ze heeft meegemaakt, inclusief de poging volgens Elvis om haar tegen hem op te zetten met verhalen over overspel – kort maar krachtig: “Ja, ik weet zeker dat mijn man onschuldig is.”

De behandeling van de Magnus-zaak hield Curaçao, Nederland en Aruba de afgelopen week in de greep. Met een ongekende berichtgeving via de radio, heeft het zeker een stempel gezet op de gemeenschap.

Op de procesgang valt de nodige kritiek te beluisteren. De kritiek betrof de verklaringen die werden afgelegd, de telasteleggingen en het feit dat een van de verdachten in voorlopige vrijheid werd gesteld.De familie van Helmin Wiels had het met dit alles zwaar te verduren.

Ook voor Monaliesa, wiens echtgenoot het risico loopt levenslang te krijgen, is het zwaar. Volgens haar moet iedereen die geen gevaar wil lopen, geen enkele verklaring geven in deze zaak.

Monaliesa wil nu gewoon dat haar man vrijkomt:

“Maar iedere keer als ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet, hebben we 50 stappen achteruit gezet en worden er weer allerlei mensen aangehouden. En misschien zijn die wel allemaal onschuldig. Ik hoop dat de zaak gauw wordt afgerond, maar daar heb ik mijn twijfels over.”

De Magnus-zaak heeft Monaliesa Kuwas veel geleerd: “De grootste les die ik van deze zaak heb geleerd is dat er sprake is van veel leugens en vuil spel binnen onze justitie, hoe de recherche werkt en hoe ze vervolgens ontkennen als het bekend wordt.

Een officier van Justitie die niet eens aanwezig was tijdens mijn verhoor, heeft voor de rechter verklaard dat mij tijdens mijn verhoor geen fotoos zijn vertoond. Ik wil dat iemand mij uitlegt welk voordeel ik ermee heb om te liegen, terwijl ik niet wist dat mijn man een relatie had met andere vrouwen.

De recherche zei mij dat mijn man een relatie heeft met Monica Bergonje en Suhaima Rombley. Dat heb ik nooit geweten. Ik kreeg het nu pas te weten via de recherche en nu wordt er gezegd dat ik het heb verzwegen. Justitie doet dingen en dan ontkennen ze het weer. Welk voorbeeld willen ze hiermee geven?

En verder heb ik geleerd om nooit meer valse verklaringen over personen af te leggen, wat er ook gebeurt en hoeveel pijn die persoon mij ook heeft gedaan. Want nu is de pijn drie keer zo erg, omdat ik nu een van de personen ben die een valse verklaring heeft afgelegd tegen mijn man.”

 HOE LEEFT MONALIESA NU

De behandeling van de Magnus-zaak is nu achter de rug en de uitspraak wordt 29 augustus verwacht. Monaliesa is zich ervan bewust dat haar man mogelijk een zware straf wacht. Wat er ook gebeurt, haar leven is nu al voor altijd veranderd:

“Om eerlijk te zijn, op de dag van de moord was ik wel een beetje in shock, maar het had geen effect op mijn leven, want ik maak me niet gauw zorgen en ik bemoei me niet met politiek: verkiezingen zijn er voor de belangen van de politici. Wij zij  alleen maar stemmers. Dat is mijn persoonlijke mening.”

“Monaliesa vertelt aan NoticiaCla dat zij nu een ander leven leidt dan voorheen: “Ook toen mijn echtgenoot werd gearresteerd, ging mijn leven gewoon door. Het doet mij verdriet dat hij is opgesloten. Maar ik heb het gevoel dat hij op een bepaald moment zijn vrijheid terugkrijgt.

Ik bewoog mij vrij op Curaçao en ik had helemaal geen angst. De wetenschap dat mijn man onschuldig is, maakt het verdriet erger.

Er was helemaal geen reden om in angst te wonen. Maar nu is het anders. Ik moet nu de zaak afwachten en wachten tot de waarheid naar boven komt, zodat ik en mijn gezin eindelijk rustig verder kunnen leven.” “

WONEN IN NEDERLAND

Monaliesa Kuwas woont nu dus in Nederland, een land waar ze niet vandaan komt. De vraag is dus of ze terug zal keren naar Curaçao, als de gelegenheid zich voordoet, als haar man vrijkomt, of om een andere reden. Haar antwoord is wellicht voor velen verrassend:

“Zoals ik nu leef en de rust die ik nu heb, denk ik niet dat ik ooit terugkeer naar Curaçao, zelfs niet als de waarheid ooit aan het licht komt en mijn man vrijkomt,”

stelt Monaliesa, in haar enige interview dat zij aan de pers wil geven en met deze, dus NoticiaCla heeft gekozen.

Dit exclusieve interview met Monaliesa leest u verder op NoticiaCla.

Bron: Persbureau Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Het zal mij benieuwen wat deze dame strakst bij het hoger beroep van deze zaak te vertellen heeft als zij als getuigen onder ede staat. En met de wetenschap dat erop mijn eed maximaal 5 jaar gevangenis straf staat.

  2. Deze dame wist niet van het overspel van haar echtgenoot, maar weet wel zeker dat hij de moord niet gepleegd heeft. Dat klinkt allemaal niet erg geloofwaardig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...

DH | RST arrests two in fraud investigation linked to post-Irma cleanup at PJIA

PHILIPSBURG--On Friday October 22, 2021, the Recherche Samenwerkingsteam (RST) arrested two people and conducted searches at two houses and at the addresses of two businesses on Sint...
- Advertentie -