Woedeaanval Amparo dos Santos | Antilliaans Dagblad

Kenneth Gijsbertha: Iedereen is corrupt behalve Dos Santos zelf | Vigilante

Willemstad – Statenlid Amparo dos Santos (KdNT) heeft in een woedeaanval de ministers van het kabinet-Rhuggenaath gisteren tijdens een Statendebat over de voorwaarden van Nederland in ruil voor verdere financiële steun, voor alles wat slecht is uitgemaakt. Zo passeerden onder andere de woorden leugenaar, dief, clown, corrupt en misbruiker de revue.

Toen minister Kenneth Gijsbertha in een reactie op de beschuldigingen sarcastisch antwoordde dat ‘het kan verkeren’, ging Dos Santos helemaal door het dolle heen. De Statenvergadering werd aangevraagd om duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden die door Nederland worden gesteld in ruil voor verdere liquiditeitssteun tijdens de coronacrisis.

Maar Dos Santos greep de kans met beide handen aan om de ministers van het kabinet-Rhuggenaath volop te beledigen. Volgens het Statenlid hebben de bewindslieden zich schuldig gemaakt aan corruptieve praktijken en hebben ze het geld van de verkoop van UTS en de Girobank in eigen zak gestoken.

,,Waar is die geld?”, vroeg de parlementariër. ,,Geen wonder dat Nederland jullie niet vertrouwt. Jullie zijn een boevenbende; een boevenbende die de gemeenschap leegrooft.”

Toen minister Gijsbertha vragen van de Statenleden beantwoordde, ging hij ook in op de verschillende beschuldigingen van Dos Santos:

,,Dit zal de enige keer zijn dat ik inga op de opmerkingen van de heer Dos Santos. Ik denk dat de gemeenschap inmiddels ook genoeg heeft van de vastlopende plaat van Dos Santos. Er komt nooit iets nieuws uit de mond van Amparo dos Santos. Voor hem is iedereen corrupt en een dief, behalve hij zelf dan. Maar ik heb nooit naar het buitenland op de vlucht hoeven slaan voor justitie.”

Gijsbertha verwijst naar de corruptiezaak Fabela waarin Dos Santos als een van de belangrijkste verdachten gold. Dos Santos vluchtte toen naar de Dominicaanse Republiek waar hij zich jarenlang schuilhield.

,,Hij is degene geweest die zich als corrupte dief zes jaar lang in het buitenland schuil heeft gehouden. Toen hij terugkwam werd op 24 januari 2012 bericht dat ‘de boef Amparo dos Santos nu president-commissaris is bij CPA, commissaris bij Selikor en Curoil’.”

De minister citeerde verder uit berichtgeving van acht jaar geleden: ,,Amparo dos Santos is een zeer gewilde verdachte en getuige in de Fabela-zaak. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij anderen aangezet tot het plegen van misdaad.” ,,En vandaag de dag is Amparo lid van de Staten – weliswaar met steun van de gemeenschap – en heeft hij het lef om ieder ander een dief en corrupt te noemen. Voor wie interesse heeft; er is een uitgebreid boek van Wouter Tielkemeijer (voormalig officier van justitie, red) waarin duidelijk staat wat Amparo allemaal heeft gedaan. Tja, het kan verkeren.”

De stoom kwam bijna uit de oren van Dos Santos toen hij na de antwoorden van de minister op vragen van de Statenleden weer aan het woord kwam. Hij hield vol dat hij nooit naar het buitenland was gevlucht, maar dat hij gewoon voor een jaar en daarna een keer voor acht maanden in Santo Domingo had gewoond.

,,Voor wat betreft Fabela, daar is zaken mee gedaan. Ik heb nooit geld van de gemeenschap gestolen. Als je dingen beweert, moet je wel de feiten kennen. Jullie zijn stuk voor stuk corrupt en ordinaire dieven. Ga toch weg man.”

Toen de KdNT-parlementariër ruim de tijd had gekregen om zijn gal te spuien, werd hij onderbroken door Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR), die een beroep deed op ‘alle Statenleden om een voorbeeld te zijn voor de gemeenschap’.

,,We moeten waarde toekennen aan de functie van parlementariër. De uitspraken die u doet, worden nergens geaccepteerd en ook niet in dit parlement. Ik vraag van elk lid om op constructieve wijze met elkaar te debatteren, waarbij we de gemeenschap laten zien dat we waardige volksvertegenwoordigers zijn. De volgende keer dat u dat soort uitspraken doet en tekortschiet op het gebied van decorum, ben ik genoodzaakt gebruik te maken van het Reglement van Orde.”

Bron: Antilliaans Dagblad van 11 juli 2020

16 Reacties op “Woedeaanval Amparo dos Santos | Antilliaans Dagblad

 1. Welke wetsvoorstellen heeft Amparo ingediend het laatste jaar?

 2. Woede aanval , is hij zijn pilletje vergeten .

 3. Tico Martina

  @ Dislect, jij hebt het begrepen. Er zijn op Curacao helaas nog teveel mensen die zich staan te vergapen aan de blote reet van de keizer, en niet willen luisteren naar het kleine jongetje. Waarom, tja hij is een mucha en mucha tin ku sera boka. Ondertussen brengen ze gedwee hun goud en zilver naar de kleermakers, he want wij zijn niet dom toch.

 4. Als de pot tegen de ketel zegt dat hij zwart is heeft de pot dan ongelijk alleen om dat hij ook zwart is?

 5. John Bash

  @Tico Martina. Denk eerder dat jij een cursus begrijpend lezen moet volgen.

 6. Tico Martina

  @ John Bash, mag ik u verzoeken een spoedcursus, begrijpend lezen te volgen? Vroeger werd ons dat geleerd vanaf de lagere school. U maakt beweringen die nooit gezegd zijn.

  Voor de rest snap ik wel waarom keer op keer de bevolking belazerd wordt. Keer op keer vergapen ze zich aan de blote reet van de keizer, onderwijl de mond van het kleine jongetje snoerend. Want dat kleine jongetje heeft ooit een zak drop gestolen dus hij mag niks zeggen. Bij de volgende verkiezing zal men weer klaar staan om de 3 kleermakers gretig hun goud en zilver te geven, want die kleren staan toch wel heel erg mooi. Ja toch, niet dan?

 7. M. D. Concepcion

  En de pot zegt tegen de ketel dat hij zwart ziet maar vergeet haar eigen gesjoemel. Ora bo ta hòrta bo ta ta bon aparentemente. Ora bo ta skonde entreada bo ta bon. Ora bo ta skonde entrada na otro pais tambe bo ta bon. Ora bo tin 60 miyon skonde afo i Merka a pone embargo riba e montante ei bo ta santu. Remarkabel ta ku poko tempu pasá nietu di un defuntu diktador tabata keiru den un jate i a duna komo kontesta ku su tawela a muri miljardero lagando jen di plaka pa nan. Straño ta ku e tawela ei tabata diktador di un pais komunista???? Di unda Forbes a sali ku e tawela ei su kapital tabata, e tempu ei, 750 mijon dollar? Min di nada. Mi a alegá loke prensa a publika. Presidente di nos pais bisiña ta keda menshoná ku un kapital di 1.5 mijar na bara di oro. Su amigu P na R. tambe ta keda menshoná komo korupto. Shonnan hopi hende ta bati boka despues ku nan a dikta, bari tur nan shushi, ta baha komo presidente etc. ora nan kaba di skonde tur shushi. Na e pais di independensha 1980 tambe e presidente a get. Ela kaba di bari i skonde su shushi (kapital malamente haña?

 8. Roy Rogers

  Deze soort lui samen met DJ’s en salseros en diploma vervalster en (ex) agent van polities verdienen nu elke maand fl. 13.000,– p.m. exclusief auto op vergoeding van fl. 500.– p.m.
  Amparo zit de hele dag in zijn negoshi op Zeelandia terwijl zijn salaris lekker door blijft tikken.
  Hij zat in de zelfde klas/ school met Gibi Doran.Hun nederlandse taal doen niet voor elkaar onder.
  Ja dit zijn nu vertegewoordigers van het Curacaose volk. Dios spaar nos

 9. John Bash

  @Tico Martina. Dus ook jij steunt het graai werk van bepaalde politici, die met list en bedrog gekozen worden. Die bijna nooit in het parlement verschijnen, niet stemmen. In plaats daarvan geld innen dat jij en ik verplicht beschikbaar stellen en zielig zitten te blèren voor de televisie camera in een afstands kantoortje waar de ratten een feestmaal hebben. Zie hem nog zitten met ventilator die bij Goisco is gekocht en zielig huilde omdat hij niet open mocht en Goisco wel. De grote leugenaar was illegaal open. Maar dat wordt vergeten door jou. Ik had al zo’n vermoeden, maar nu weet ik het zeker. Je bent geen haar beter.
  Kortom, als ik de Statenvoorzitter was had ik Dos Santos direct het woord ontnomen. Maar zijn onbeschofte geblèr is een toonbeeld van zijn persoon en volgelingen in de staten.

 10. Zie hier de soap die de Staten heet, gevuld voor een deel uit de criminele sushibak (al dan niet veroordeeld) van het eiland. En waarom gaat het al zo lang slecht met het eiland? Wie het weet mag het zeggen.

 11. Pauletta netjes gedaan. Gijsbertha tis nog erger met die maffia familie criminelen als we al wisten.

 12. Curacao revisited

  @trui: het feit dat dos Santos totaal onbetrouwbaar is, maakt Gijsbertha en co niet minder corrupt

 13. Goed dat Gijsbertha de proleet Dos Santos eens even op zijn plaats heeft gezet.

  Bestaat er eigenlijk wel een Dos Santos die nog nooit met justitie in aanraking is geweest, of het nu om fraude, moord, of het doodrijden van 3 wandelaars gaat?

 14. Tico Martina

  Een parlementarier mag in het Parlement de stem van het volk verkondigen. Walvis Pauletta dient dat te weten. Als het volk dus Grijpbertha en Billenaath een ordinaire dief en clown vind, dient dat bij monde van Dos Santos gezegd te worden. En een clown dat is Billenaath. Op stel en sprong First Class naar Nederland gevlogen en in een top hotel verbleven en voor wat? 5 daagjes uitstel en alle voorwaarden die Nederland stelt blijven overeind. Grijpbertha ook wel bekend als Woefdram is een vieze vuile kwezel. De stank van corruptie hangt om hem heen. Amparo, je hebt prima verwoordt wat de meesten denken over deze gezwellen in de samenleving. Ik bid voor de dag dat hun met pek en veren naar de Noordkant worden gedragen. Vroeger smeten we ons afval immer ook weg bij Shoot.

 15. ericlapas

  Tijdens de persconferentie had Gijsbertha over dat hij de achterstallige belastingen vanaf rond 2010 met een behoorlijke korting wilt innen.

  Het is deze vorm van cliëntelisme, nepotisme en Sinterklaas spelen met gemeenschapsgeld dat Nederland een einde aan wilt maken.

  Op zich heeft Nederland gelijk, laat dit zooitje maar ministers en parlementariërs spelen als er maar controle is op het geld.

 16. Curacao revisited

  Vanessa Gijsbertha? Chanel thijsssen? KLM walle?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *