Alcalá-Wallé naar Staten | Antilliaans Dagblad

Marilyn Alcalá-Wallé in de plaats van Statenvoorzitter William Millerson. | Extra

Willemstad – Voormalig minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), wordt Statenlid. Zij komt in de plaats van de onlangs overleden Statenvoorzitter William Millerson.

Dit wordt bevestigd door PARbestuursvoorzitter Gerold Rach. Hoewel er naar Alcalá-Wallé een onderzoek uitgevoerd wordt door het Openbaar Ministerie (OM), reden waarom ze aftrad als minister, is dit voor het Statenlidmaatschap geen belemmering, zo legt Rach nader uit.

Zolang er onderzoek gedaan wordt en er geen veroordeling is, kan een politicus in de Staten blijven functioneren. De geloofsbrieven van Alcalá-Wallé zijn naar de Staten gestuurd. De politicus werd eind juni benaderd door het Hoofdstembureau omdat zij de eerstvolgende is op de partijlijst die in aanmerking komt voor de functie. Zij accepteerde het aanbod.

Aan zet zijn nu de Staten die de geloofsbrieven moeten goedkeuren. Daarna moet Alcalá-Wallé de eed afleggen. Overigens houdt Rach nog een kleine slag om de arm: ,,Alcalá-Wallé kan zich nog beraden op de functie en alsnog het aanbod afslaan.”

Bron: Antilliaans Dagblad van 11 juli 2020

11 Reacties op “Alcalá-Wallé naar Staten | Antilliaans Dagblad

 1. Schaamteloos , schaamteloos .

 2. Het kan verkeren!

 3. Curacao revisited

  “En dat van de ‘fatsoenlijke’ PAR die eerder meende dat als er een onderzoek loopt je niet in de Staten kan zitten.”
  inderdaad de fatsoenlijke PAR die ook de corruptie en nepotisme zou aanpakken. Onze Kennedy faalt weer volledig

 4. En dat van de ‘fatsoenlijke’ PAR die eerder meende dat als er een onderzoek loopt je niet in de Staten kan zitten.

 5. Alcala walle, ze kan met opgeven hoofd plaatsnemen, ze is niet veroordeeld. Er zitten in de staten lieden die veroordeeld hadden moeten zijn. Die zouden er nu ongeveer uit moeten komen. De een is veroordeeld maar wacht nog lekker op haar straf, bleren dat ze kan. Over wie gaat dit?? Niemand anders als kdnt mfk ps criminals. Ps lees: opgeheven hoofd.

 6. Natuurlijk is ze terug, gewoon als parlementariër en nog steeds in ingehuurd als expert op onderwijs. Baantjes stapelen is niets nieuws en je moet toch op de ene of de andere manier je verlies van inkomen compenseren?

 7. Dushi Hende toch

 8. Naar verluid heeft Alcala Wallet al aan Marilyn Mozes gevraagd of er budget is voor een reis naar de verkeersbeurs.

  Alcala Wallet heeft haar kinderen in Nederland na haar vertrek als minister niet meer gezien.

 9. Ongetwijfeld op advies van de Commissie Integriteit, voorgezeten door de buurvrouw van Ruggenaath op Julianadorp, mafiameid Stella van Rijn.

  Senora Snoepreis, AlKLM Walle (snoepreizen Nederland), Aviancala Walle (snoepreizen Colombia), AlcalAA Walle (snoepreizen USA) terug laten keren in de Staten is te zot voor woorden.

  Had ze niet genoeg aan het zoveelste consultantsbaantje dat ze van PARtijgenoot Ruggenaath kreeg, en haar bij de oppositie de bijnaam Alcala Wallet opleverde?

  Elk nadeel hep sijn voordeel. De terugkeer van Alcala Wallet is het beste bewijs dat we de consensusrijkwet van Nederland liefst gisteren nog moeten tekenen.

 10. Tico Martina

  Oh, ok dan is er niks aan de hand. Al-Kaka Walle kan zelf nog besluiten om het aanbod af te slaan. Niks aan de hand mensen, belangrijk is dat de Maffia geen voet aan de grond heeft gekregen en dat pikkeboef Schotte opgesloten is. Lang leve de PAR/MAN/PIN. Dankzij hun geen corruptie meer. Hoezee, hoezee, hoezee

 11. Curacao revisited

  Tot zo ver onze “fatsoenlijke regering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *