Wilsoe (PS): ‘Regering moet broek aantrekken’

Elmer 'Kade' Wilsoe is een van de oprichters Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO). Wilsoe had als ex-MinvJus in de Bientu-zaak van Washington opheffing van miljoenenbeslagen in Miami geëist ten gunste van Dos Santos/Corallo. Daarnaast liet Wilsoe zich als MinvJus door advocatenkantoor Sulvaran & Peterson adviseren. S&P Lawyers is hetzelfde advocatenkantoor die loterijbaas Robbie Dos Santos in de Bientu-case en (nu ex-premier Gerrit Schotte) verdedigt.

Elmer ‘Kade’ Wilsoe | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — De regering moet ‘de broek aantrekken’ in het overleg met de overheidsvakbonden over hun toetreding tot de basisverzekering ziektekosten (bvz). Dit bracht PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vanochtend naar voren tijdens een openbare vergadering van de Staten.

Wilsoe verklaarde zeer verontwaardigd te zijn over het uitblijven van toetreding van ambtenaren tot de bvz. Hij hekelde het feit dat men al maanden met de bonden in gesprek is, zonder dat er een akkoord is bereikt over hun toetreding tot de bvz.

Wilsoe wees er op dat in het vorige kabinet met toenmalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en huidig MAN-Statenlid Hensley Koeiman ook heel lang werd gesproken, maar dat dat ook niet tot een oplossing heeft geleid.

“Het wordt tijd dat de regering de broek gaat aantrekken. Zij moet haar verantwoordelijkheid nemen. Het klopt dat het met kwaadwillende honden moeilijk hazen vangen is.

Maar ik dring er bij de regering op aan om een besluit te nemen. Solidariteit betekent dat iedereen een bijdrage moet leveren. En als het tot een staking komt, hoe erg kan dat nou zijn?”, vroeg Wilsoe zich vanochtend af.

Wilsoe, in het verleden gezaghebber van het eilandgebied Curaçao, stelde dat hij in die functie ook een groot aantal stakingen heeft meegemaakt.

“Stakingen geeft iedereen de kans om zich te uiten. Maar men moet zich bewust worden van het feit dat iedereen aan Curaçao een bijdrage moet leveren.”

Het PS-lid wilde verder ook van de regering weten wat er wordt gedaan om alle gelden die de overheid op straat heeft liggen, alsnog te innen.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Wilsoe (PS): ‘Regering moet broek aantrekken’

 1. Had deze patser zelf niet de broek moeten aantrekken toen Robbie dos Santos hem vroeg een brief te schrijven naar de Amerikaanse regering om zijn tegoeden daar vrij te krijgen?

  Toen trok Wilsoe de broek niet aan, integendeel, trillend als een rietje van angst schreef Wilsoen dezelfde dag nog de brief.

  Wat een lafaard ben je, Wilsoe. Zijn zoontje kon ook zelf geen baan vinden en moest door papa in het Curacaohuis worden ondergebracht.

 2. hij is zelf ook al met pensieon, dus het betreft weer eigen belang…
  laat dat duidelijk zijn…
  eigen centjes eerst…

 3. Een echte discussie is niet mogelijk als we afwijken van de KERN van de zaak.
  Dit een prima reactie en wellicht de eerste keer dat geprobeerd is de koe bij de hoorns te pakken.

  De onaanvaardbare koudwatervrees van de Overheid voor wat dan ook met vakbonden of andere georganiseerde belangenorganisaties te maken heeft, leidt er toe dat er nooit iets zal veranderen.
  Er wordt voor de makkelijke weg gekozen: De niet georganiseerde gepensioneerden moeten het gelag betalen voor ambtenaren waarvan het gedwongen vertrek van een flink aantal tot verlichting van het begrotingstekort EN tot verbetering van het fuctioneren van het overheidsapparaat zal leiden.

  Onbegrijpelijk dat een groep die zo disfunctioneert met zulke fluwelen handschoenen wordt aangepakt.

  Het standpunt van Wilsoe moet door meer parlementariers worden overgenomen.

 4. Patser en super stom figuur ook nog.

 5. Wat een foto trouwens, dat zegt toch genoeg over het karakter van deze meneer!!!

 6. ook al heeft hij gelijk in deze uitspraak, vind ik toch dat deze mede verdachte van de samenzwering van de moord op Helmin Wiels, beter zijn mond kan houden..
  Hij had er voor gezorgd dat Wiels op dat tijdstip op de moordplek was..
  Hij is een maffiavriendje van Dos Santos…
  1+1=2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *