31 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 18:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Weer winst voor UTS

Bedrijf ziet inkomsten in 2011 dalen

WILLEMSTAD — Telecombedrijf UTS heeft in 2011 voor het zesde jaar op rij winst gemaakt. Dit laat het bedrijf weten middels een persbericht. Vorig jaar werd een winst geboekt van 13,6 miljoen gulden. Ook de mediatak van UTS, de Antilliaanse Televisiemaatschappij (ATM), boekte in het voorbije jaar een positief resultaat.

Dit druist volgens UTS in tegen wat elders in de regio gebeurt. In dit verband noemt het bedrijf de hoge concessiegelden die het aan de overheid moet betalen en de ‘sociale plicht’ om zo veel mogelijk mensen in dienst te hebben.
UTS verwacht dat deze factoren, mits gewijzigd, in de toekomst verlies voor het telecombedrijf met zich mee zullen brengen.
Het bedrijf wil deze ontwikkelingen het hoofd bieden door nieuwe diensten aan te bieden en door internationale markten aan te boren.
Ook aanpak van de bestaande interne inefficiëntie behoort tot de strategie van het lokale telecombedrijf. Dit strategisch plan heeft betrekking op de periode van 2011 tot en met 2015.
In de afgelopen drie jaar heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in de verbetering van zijn glasvezelkabelnetwerk op Curaçao om aan de vraag uit de markt te kunnen voldoen.
Dit komt mede door de explosieve groei in datagebruik op het telecomnetwerk van UTS. Sinds vorig jaar is UTS bezig met de uitbreiding van het netwerk.
UTS hoopt deze uitbreiding eind 2012 af te kunnen hebben.

- Advertentie -

Jaarrekening
UTS is het eerste grote overheids-nv die de jaarcijfers over 2011 presenteert. De goedgekeurde jaarcijfers moeten volgens de compatibiliteitsvoorschriften uiterlijk op 31 mei zijn ingeleverd. Er kan uitstel van maximaal zes maanden worden aangevraagd.
Dus de uiterste inleverdatum is 31 november. Maar de meeste overheids-nv’s hebben zelfs over het jaar 2010 de jaarcijfers nog niet ingeleverd.
Havenbedrijf CPA is hier een voorbeeld van.
Van brandstofdistributiebedrijf Curoil is het bekend dat het al jaren niet in staat is geweest om door een externe accountant goedgekeurde jaarcijfers te overleggen.
Water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra moet ook nog de cijfers over 2010 en 2011 presenteren.
Het bedrijf wil de cijfers over beide jaren dit jaar nog overleggen.
Refineria di Kòrsou (RdK) heeft vorig jaar november de goedgekeurde cijfers over 2010 overgelegd. De jaarrekening 2011 is echter nog niet klaar.
Ook Curaçao Airport Holding (CAH) moet de cijfers over 2011 nog presenteren.

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks....

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...
- Advertentie -