BOO vertraagt opstart catcracker

WILLEMSTAD — De Raad van Commissarissen (RvC) van Refineria di Korsou (RdK) betreurt het dat in juni 29 vreemdelingen zonder een geldige verblijfs- en werkvergunning werden aangetroffen op het terrein van de Isla-raffinaderij. Deze vreemdelingen werkten voor de BOO-energiecentrale. De RdK huurde een bedrijf in dat de papieren voor de buitenlanders moest regelen. Dat gebeurde niet conform de wet. Doordat de werknemers een werkverbod opgelegd hebben gekregen zijn de werkzaamheden vertraagd. Hierdoor kan de BOO geen stoom leveren op het moment dat de catcracker van de olieraffinaderij binnenkort moet worden opgestart.

De RvC stelt dat de BOO bij haar aanstelling een ramp was, zowel organisatorisch als op het onderhoud van de installaties.
Het geld dat PdVSA betaalde voor de producten die de BOO-centrale leverde, werd niet in onderhoud en reparatie van de installaties geïnvesteerd.
Dat staat in het wekelijkse persbericht dat de RvC heeft verstuurd.

Er lopen twee trajecten binnen het bedrijf: een om de installaties te repareren zodat de BOO zich aan de leveringsvoorwaarden met de raffinaderij kan houden, en het traject van het onderhoud en de dagelijkse operatie van de BOO.
De RvC heeft voor het zogenaamde backlog maintenance (achterstallig onderhoud) een expert aangetrokken.
Ook stelde de Raad een team in dat belast was met de dagelijkse leiding van de energiecentrale.

In totaal moest de RdK volgens het team 85 miljoen dollar investeren om de installaties te reviseren. De RvC was het hier niet mee eens en besloot het team opzij te zetten.
Het nieuwe managementteam bestaat uit de huidige chef operations, de chef onderhoud en de financiële controller.
Voor het achterstallige onderhoud nam de BOO-centrale 30 personen met kortlopende contracten in dienst. Van deze 30 waren er 16 van lokale bodem en 14 kwamen uit het buitenland.
De RdK had zelf ook 10 mensen in dienst genomen.
In totaal bedroeg het aantal tijdelijke werknemers begin vorig jaar 40. Dit aantal is inmiddels gedaald naar 29.
In het persbericht stelt de RvC dat ze zo min mogelijk gebruikmaakt van buitenlandse contractanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *