31 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023

Extra | Journaal 3 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 oktober 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | ’Trump maandag aanwezig bij opening proces over aandikken vermogen’

NEW YORK - Voormalig president Donald Trump woont naar verwachting maandag de opening bij van het proces waarin moet worden bepaald wat de straf wordt voor de...

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...
- Advertisement -spot_img

Weer handtekeningenactie tegen vrijlating James Murray

HomeNieuwsWeer handtekeningenactie tegen vrijlating James Murray

 

WILLEMSTAD — De familie van Darley Lai, het zesjarige meisje dat in 1979 werd vermoord, begint een handtekeningenactie samen met Bos di Hubentud tegen de mogelijke vrijlating van dader James Murray, die levenslang kreeg voor de moord.

Maandag kan op het Brionplein tussen vijf uur ‘s middags en acht uur ‘s avonds een handtekening worden gezet. Ook staan er vrijwilligers bij supermarkten, bedrijven en toko’s met lijsten.

Op donderdag 10 mei wordt namelijk door het hof de zaak van Murray behandeld over zijn voorlopige in vrijheidstelling. Volgens het nieuwe Wetboek van Strafrecht mogen levenslang gestraften na 20 jaar een verzoek hiervoor indienen. Drie rechters van het Hof buigen zich dan over het verzoek en moeten beoordelen of de gedetineerde vrijgelaten kan worden.

Het nieuws over de rechtszaak werd deze week officieel naar buiten gebracht. Nu al is de gemeenschap geschokt, ook 33 jaar na het gruwelijke drama, dat een enorme impact had op de samenleving. De familie en Bos di Hubentud willen de verzamelde handtekeningen op woensdag 9 mei aanbieden.

In 2004 wist de familie Lai al eens 13.000 handtekeningen op te halen en aan de gouverneur aan te bieden. Dat was nadat Murray een derde gratieverzoek had ingediend. Al zijn verzoeken zijn tot nu toe afgewezen.

Ook via www. change.org kan een onlinepetitie tegen de vrijlating worden getekend.

De vier redenen die de familie aanvoert tegen de vrijlating, zijn dat Murray:

–  nooit spijt betuigd zou hebben,

– zijn gedrag in de gevangenis,

– dat hij met wraak gedreigd zou hebben als hij vrijkwam

– en dat er een kans op recidive bestaat.

Darley Lai werd op 23 mei 1979 door James Murray, toen een vriend van de familie, onder valse voorwendselen meegelokt. Ze werd misbruikt en doodgestoken. Het motief zou wraak zijn geweest. Murray zit al jaren in het KIA op Aruba.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties