‘Vrouw K. legde valse bekentenis af uit woede na seksfoto’

De zaak Magnus zit muurvast”, zegt Olga Saleh-Kostrzewski, de raadsvrouw van Elvis Kuwas, alias Monster, die verdacht wordt de fatale schoten te hebben gelost. FOTO’S JEU OLIMPIO

Mr. Olga Saleh-Kostrzewski, raadsvrouw van Elvis Kuwas, alias Monster: ‘Vrouw K. legde valse bekentenis af uit woede na seksfoto’. FOTO’S JEU OLIMPIO

CURAÇAO – De vrouw van Elvis K. legde de belastende verklaringen over haar man af uit woede. Dat bepleit Olga Saleh-Kostrzewski, de advocaat van ‘Monster’. Volgens de raadsvrouw kreeg Mona Lisa seksueel getinte foto’s te zien van K. en een andere vrouw. Daardoor legde ze een valse bekentenis af.

“Zonder foto had ik dit niet gedaan”, aldus Mona Lisa volgens Kostrzewski. Naast dit ‘chantagemateriaal’ kreeg ze ook een seksueel getint telefoongesprek te horen dat was afgetapt.

Niet-ontvankelijk
Kostrzewski stuurt aan op het niet-ontvankelijk verklaren van het Openbaar Ministerie (OM). Volgens haar heeft het OM onzorgvuldig gehandeld. “Er is sprake geweest van ernstige vormfouten en schending van elementaire rechtsbeginselen.” Daarnaast stelt ze dat getuigen onder druk zijn gezet, omgekocht en betaald.

Deal
In de perceptie van K. en zijn advocaat is er meermaals druk uitgeoefend op hem. Op 10 maart zou hij een deal hebben getekend. Dit was in de periode waarin K. geen advocaat had. “Een dag later kreeg Mona Lisa 1000 euro gestort”, aldus Kostrzewski. De verdediging van ‘Monster’ blijft aansturen op een deal en omkoping van getuigen door het OM. “Alle pijlen waren op hem gericht. Er werd naar bewijs toegewerkt om hem te kunnen veroordelen”.

Alimentatie
Daarnaast zou het OM in totaal negentienduizend gulden aan Mona Lisa hebben uitgegeven uit ‘veiligheid’, waaronder een ticket naar Nederland. Volgens Kostrzewski is dit onzin. “Ze wilde niet naar Nederland.” Daarmee bepleit ze dat het OM Mona Lisa probeerde om te kopen. De vrouw van K. zou daarnaast drie maanden alimentatie hebben gekregen van het OM.

Andere getuigen
Kostrzewski stelt eveneens dat er andere getuigen omgekocht zijn. Een vrouwelijke getuige zou drie maanden levensonderhoud hebben geaccepteerd. “Toen rolden de belastende verklaringen binnen”, aldus de advocaat. Een andere getuige verklaarde: “Ik ben gaan liegen omdat ik anders mijn kinderen niet mocht zien.”

‘Monster’
De gedetailleerde verklaringen van K. wijzen volgens zijn raadsvrouw niet op daderschap. “Zijn bekentenis kwam voort uit druk door het OM. “Hij vreesde naar Curaçao terug te moeten”, beweert Kostrzewski. Tijdens het pleidooi keek ‘Monster’ naar de grond. Hij steunde met zijn ellebogen op zijn bovenbenen, waarna hij op een gegeven moment zijn bril afdeed en in zijn ogen wreef.

Om half twee wordt het pleidooi voortgezet

Bron: Versgeperst
Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *