26 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 09:14

PBC | Inspectie deelt coronaboetes uit in het weekend

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee minimarkten hebben dit weekend een boete gekregen omdat zij hun klanten gelegenheid gaven alcohol te drinken. Onder de nieuwe coronamaatregelen is alcohol drinken...

PBC | Geen antigeentest voor sommige passagiers bij aankomst Curaçao

Persbureau Curacao Niet iedere passagier die aankomt op Curaçao hoeft een antigeentest te doen. De overheid hanteert een lijst met uitzonderingsgevallen. Vorige week werd bekend gemaakt dat passagiers naast...

PBC | Een patiënt zondag overleden in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is vandaag één patiënt overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het totaal aantal coronapatiënten overleden aan de gevolgen van COVID-19 is 89. 95 patiënten...

ParadiseFM | Illegalen ontsnapt op Aruba

Dit weekend hebben op Aruba twee illegalen de benen genomen. Ze werden vastgehouden in het voormalige Huis van bewaking te Dakota. Na de ontdekking van de vlucht...

ParadiseFM | Regels voor bezoekers die corona hebben gehad

De Curaçaose overheid heeft de afgelopen dagen verschillende maatregelen bekend gemaakt voor mensen die naar het eiland willen reizen. Zo zijn er ook regels opgesteld voor personen...

ParadiseFM | Seadoo in beslag genomen, boete voor eigenaar

De Kustwacht heeft gisteren een seadoo in beslag genomen. De eigenaar heeft een boete gekregen. Dat gebeurde nadat het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht een...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaElvis K.: ‘Ik heb er niets mee te maken’

Elvis K.: ‘Ik heb er niets mee te maken’

De verdachte schutter Elvis 'Monster' Kuwas
De verdachte schutter Elvis ‘Monster’ Kuwas

CURAÇAO – Elvis K. alias ‘Monster’ heeft in het verleden meermaals bekend de moord op Helmin Wiels gepleegd te hebben, maar houdt nu vol ‘niets te weten’. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. “Het enige wat ik wil zeggen is dat wat ik eerder heb verklaard niet is gebaseerd op de waarheid. Ik heb er niets mee te maken.”

Dit ondanks dat er meerdere belastende verklaringen zijn afgelegd. Zo ook van zijn vrouw. Volgens K. was zij echter onder druk gezet en was er sprake van een ‘vies spelletje’.

“Ik zweeg tien maanden lang, totdat mijn vrouw werd gearresteerd. Ze lieten haar foto’s zien van mij met andere vrouwen waarop ze dingen is gaan zeggen die niet kloppen.”

Was je niet boos dan, wilde rechter Constantijn van Dam van Issselt weten. Nee, want die verklaring was toch vals, aldus Elvis. De rechter besluit dat hij zich wel enige boosheid kan indenken als je partner tegen je getuigt – vals of niet.

Deal
Daarnaast zou Monster een deal aangeboden hebben gekregen van het Openbaar Ministerie.

“De officier van Justitie bood me een deal aan, daarom heb ik dingen op papier gezet. Maar het is niet de waarheid”, aldus K.

Zelf wilde hij aanvankelijk niet inhoudelijk ingaan op de deal.

“Dat staat toch op dvd”, stelt hij.

Volgens K. beweerde Gerrit Rip dat hij levenslang zou krijgen als hij zich zou blijven beroepen op zijn zwijgrecht.

“Als ik namen zou noemen van de schutter en opdrachtgever, zou ik geen levenslang krijgen en mijn straf uitzitten in Nederland.”

De advocaat van K. eist dat de beelden van het verhoor worden vertoond.

Ticket
K. beweert eveneens dat er deals zijn afgesloten met anderen.

” Twee getuigen bekenden over mij in ruil voor geld en een ticket naar Nederland”, aldus ‘Monster’.

Op het in de zaal vertoonde deel van de dvd zegt Rip hem niet concreet toe dat hij in Nederland zijn straf mag uitzitten of dat hij levenslang laat vallen. Wel laat hij doorschemeren dat hij zijn strafeis waarschijnlijk verlaagt als K. de namen van de schutter en van opdrachtgevers noemt.

Audiofragment
Na het verzoek van de advocaat worden de audiobeelden afgespeeld op een laptop. In het audiofragment houdt K. vol dat hij niets met de officier van Justitie te maken heeft. Er wordt fel gekibbeld, waarna K. weigert de presentatie van het bewijsmateriaal te bekijken.

‘Als jij blijft zwijgen, geef ik je op een briefje dat je tot levenslang veroordeeld wordt’, zegt officier van Justitie Rip.”

Hij voegt hieraan toe:

“Je moet het zelf weten, ik ga je niet dwingen. Ik laat alleen zien wat de consequenties zijn.”

Tien kogels
De Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels werd op 5 mei vorig jaar vermoord op het strand van Marie Pampoen. Tijdens de zitting werd het duidelijk dat er tien kogels zijn afgevuurd. Wiels raakte daardoor gewond aan organen, hart en ruggenmerg, waarna hij veel bloed verloor.

“Zijn dood was een kwestie van seconden.”

Moordwapen
Uit het rapport van het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat het moordwapen hetzelfde vuurwapen is waarmee de 34-jarige Raikel Conception is vermoord. Op 27 januari vorig jaar werd hij om het leven gebracht op een boot bij de Caracasbaai. De boot was daar aangemeerd omdat hij naar verluidt problemen had. Op het moment dat de mannen waren aangemeerd kwam een gemaskerde man met een geel shirt aangesneld en schoot het slachtoffer neer. De verdachte is vervolgens te voet gevlucht.

Daderkennis
K. zou aan meerdere vrouwen hebben bekend de moord op Conception gepleegd te hebben. Met het moordgeld zou hij naar verluidt een motor hebben gekocht. K. ontkent dit. Zowel op voicemail als in een verklaring van de vrouw van K., Mona Lisa, wordt de moord bevestigd. In het gesprek zou hij ook hebben gezegd dat de dader via een steiger naar de auto is gerend. Daarnaast had hij informatie over de kleding van de dader. Deze informatie was volgens K. al bekend via de krant en radiozender Mas. Volgens de politie week zijn verklaring echter af van de berichtgeving via de media, wat zou duiden op daderkennis. Zijn vrouw zou na de moord het geld ophalen in Nederland. In diezelfde periode is zij inderdaad naar Nederland gegaan. Op een foto die dateert van dat bezoek is ze te zien met een grote som geld in haar handen.

Lionel Arnoud
Het derde feit in de tenlastelegging is de moord op Lionel Arnaud in juni 2012 in Noord Zapateer. Arnoud overleed tijdens een schietpartij, ondanks dat hij een kogelvrij vest droeg. Ook in deze zaak zou er volgens de Technische Recherche sprake zijn van een match tussen de wapens in de moordzaken. K. beweert Arnoud niet te kennen, uit telefoondata blijkt echter het tegendeel. Tot op de dag van moord zou er telefonisch contact tussen Arnoud en K. zijn geweest. Daarnaast wisselde K. in de maand van moord op Arnaud samen met zijn vrouw 12.500 euro om, aldus een MOT-melding.

Geldloper
De vierde beschuldiging betreft een overval op een geldloper. Zowel Dangelo D. alias ‘Panchek’ en K. hebben bekend. ‘Monster’ ontkent nu echter iedere vorm van betrokkenheid. Ook nu zou er volgens hem sprake zijn geweest van ‘grote druk’.

Behandeling
De zaak-Magnus is onderbroken tot morgen. Om 09.00 uur wordt de zitting hervat. Het Gerecht buigt zich dan over de beschuldigingen en de persoonlijke omstandigheden van K.

Bron: Versgeperst

 

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties