Familie Wiels opgelucht

Aubert Wiels - FOTO Dick Drayer

Aubert Wiels – FOTO Dick Drayer

WILLEMSTAD — Op de eis levenslang tegen de van de moord op Helmin Wiels verdachte Elvis ‘Monster’ Kuwas, is door de nabestaanden vanochtend opgelucht gereageerd. “Dat was voor ons een opluchting. De eerste echte strafeis voor de moord op mijn broer”, zo laat Aubert Wiels weten. “Nu de anderen nog.”

De broer van de vermoorde politicus, die de zaak dagelijks bijwoont, laat weten geen twijfel te hebben over de schuld van Kuwas.

“De officier van justitie doet het goed. Hij brengt de zaak naar voren zoals het moet. De bewijzen zijn er. Nu moet het recht zijn beloop hebben. Levenslang is de eis, nu afwachten wat de rechter ermee doet.”

Aubert Wiels vertelt ook door de kinderen van zijn broer gevraagd te zijn, hen te vertegenwoordigen tijdens de rechtszaak. Dagelijks brengt hij verslag aan hen uit.

“Het is zwaar voor hen. Ze wilden dit niet van dichtbij bijwonen. En het is ook zwaar om in een zaal te zitten met deze verdachten. Ik breng ze elke dag op de hoogte.”

Wiels laat ook nog weten dat hij hoopt dat wanneer de strafeis wordt toegekend, de dader van de moord op zijn broer zijn straf zal uitzitten op Curaçao en niet in Nederland.

Bron: Amigoe

Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *