Vragen over steun TeleCuraçao

Stanley Palm

De brief van PAIS is gericht aan minister Stanley Palm van Economische Zaken.


Willemstad – De vraag of de regering wel of geen voorstander is van ‘staatssteun’ via UTS aan Tele- Curaçao of van vrije concurrentie, staat centraal in een brief van fractieleider Alex Rosaria van regeringspartij PAIS aan minister Stanley Palm van Economische Zaken. Rosaria wil dat de mededingingsautoriteit die nog in oprichting is, een advies in de kwestie geeft.

Advertentie

,,Bij verschillende gelegenheden heeft de regering het uitgangspunt van de vrije concurrentie geratificeerd. Gezonde concurrentie is een essentieel onderdeel voor het stimuleren van innovatie en efficiëntie”, zo wordt in de brief opgemerkt.

Maar de vrije concurrentie komt op de tocht te staan door het geld dat via UTS in TeleCuraçao wordt geïnvesteerd. Rosaria signaleert dat er op de commerciële markt van de radio en televisie verschillende commerciële en private spelers zijn die in tegenstelling tot TeleCuraçao géén financiële steun van overheids-nv UTS en/of andere overheidsinstellingen ontvangen.

De fractieleider wil weten of er een dringende economisch/ financiële reden is waarom Tele- Curaçao ‘staatssteun’ zou moeten ontvangen terwijl dat voor de andere zenders niet geldt. Ook wil de leider weten of het feit dat van alle spelers op de mediamarkt alleen TeleCuraçao ‘staatssteun’ ontvangt, niet een belemmering is voor de vrije concurrentie.

,,Is er een element van nationaal belang waarom slechts TeleCuraçao ‘staatssteun’ zou moeten ontvangen? Zijn er aanwijzingen dat een eventuele ‘staatssteun’ aan Tele- Curaçao niet in het nadeel is van de andere concurrenten en van de vrije concurrentie in het algemeen?”

Minister Palm krijgt ook de vraag voorgelegd of hij bereid is de mededingingsautoriteit om advies te vragen in deze kwestie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *