31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 13:21

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Nieuwe directeur voor RdK

logo-RdK
Na positief advies SBTNO is Van den Wall- Arnemann tijdens RvM benoemd


Willemstad – Nadat de voordracht van Jose van den Wall- Arnemann alsnog door premier Ivar Asjes is gemotiveerd en deze alsnog door SBTNO is goedgekeurd, is eerstgenoemde afgelopen woensdag tijdens de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) tot de nieuwe statutair directeur van Refinería di Kòrsou benoemd.

Advertentie

Het SBTNO gaf in een eerder advies te kennen dat de motivatie voor de voordracht van Van den Wall-Arnemann onvoldoende was. Hierna heeft Asjes de voordracht alsnog in een schrijven van 17 februari gemotiveerd.

- Advertentie -

Na het welbekende rapport van Balance te noemen, alsook de (emotionele) verbondenheid met de Isla-raffinaderij waar Van den Wall-Arnemann niet over zou beschikken, schrijft Asjes:

,,Verder is tijdens genoemde vergadering van de Raad van Ministers duidelijk naar voren gekomen dat het een pré is dat Van den Wall-Arnemann jarenlange algemene managementervaring heeft in de private sector, gecombineerd met ervaring in de utiliteitssector, en is de overtuiging uitgesproken dat RdK in dit stadium eerder een daadkrachtige en resultaatgerichte algemeen manager met technische (utiliteit-gerelateerde) kennis en ervaring nodig heeft dan een technische manager met kennis en ervaring van (raffinaderij- gerelateerde) operationele activiteiten. Dit mede omdat de dochteronderneming van RdK, genaamd Curaçao Refinery Utilities bv (CRU) een utiliteitscentrale (en geen raffinaderij) exploiteert met behulp van haar eigen ‘plant manager’ en ondersteunend personeel.”

En: ,,Zoals uit het curriculum vitae van Van den Wall-Arnemann blijkt, beschikt hij naast zijn jarenlange algemeen managementervaring over voldoende technische kennis en ervaring. Er zijn dan ook meer dan voldoende indicaties dat Van den Wall-Arnemann naast het managen van RdK in staat zal zijn om op daadkrachtige en resultaatgerichte wijze CRU aan te sturen.

Bovendien blijkt uit het curriculum vitae dat van Van den Wall-Arnemann een wo werk- en denkniveau heeft, hetgeen trouwens ook conform de door de RvM goedgekeurde profielschets voor de werving- en selectieprocedure voor de positie van statutair directeur van RdK is.”

De motivatie van Asjes wordt door SBTNO als genoegzaam geaccepteerd, maar benadrukt tot slot:

,,Benadrukt wordt dat de adviseur slechts gehouden is de voordrachten marginaal te toetsen. In casu is er gebruik gemaakt van een deskundige die geoordeeld heeft dat de kandidaat geschikt is. De minister heeft de voordracht met inachtneming van de verordening genoegzaam gemotiveerd. Gelet hierop heeft de adviseur geen zwaarwegende bezwaren tegen de voorgenomen benoeming.”

Van den Wall-Arnemann is sinds 2012, na het aftreden van Rudolph Garmes, de zevende persoon die de functie van directeur van RdK vervult.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -