Grootste regionale IT-congres

Willemstad – Curaçao Technology Exchange nv (Ctex) heeft samen met haar verschillende partners de grootste informatietechnologie (IT)-conferentie van de regio georganiseerd. De twaalf uur durende conferentie vond gisteren in het Santa Barbara Resort plaats.

Advertentie

Meer dan 200 deelnemers kwamen op de conferentie af. FOTO JEU OLIMPIO

Meer dan 200 deelnemers kwamen op de conferentie af. FOTO JEU OLIMPIO

,,We hebben een recordaantal deelnemers geteld. Het aantal overtreft onze stoutste verwachtingen. Vorig jaar hadden we 60 deelnemers en vandaag meer dan 200, waarvan veel uit de regio afkomstig zijn”

, zegt ceo en voorzitter van Ctex, Anthony de Lima.

,,Het is het bewijs dat we aan het bouwen zijn aan een uitmuntende en noemenswaardige technologische ‘hub’ op Curaçao”, vervolgt De Lima.

Het doel van de conferentie is de globale verandering op het gebied van IT en de technologische implicaties die dit met zich meebrengt in kaart te brengen.
Bedrijven zullen in deze nieuwe onderling verbonden wereld eveneens moeten veranderen om zo een toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren.
Op de conferentiedag kwamen verschillende thema’s aan de orde die te maken hebben met de bedrijfstak en de technologie.
Thema’s zoals ‘Internet of Things’, ‘Virtualization’ en Datacentra.
Ook werd het verband tussen een onderneming en sociale netwerken besproken.
Eind januari heeft Ctex de TIER-IV ‘Facility’ certificering gekregen, zodat Ctex het eerste ‘Multitenant’ datacentrum van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is geworden.
Ctex biedt service aan ondernemingen, de overheid en instellingen in het Caribisch gebied en in Latijns-Amerika.
Partners als VCE, Cisco en EMC maken deel uit van het Ctex cloudplatform, dat computergebruik, opslag en applicatiediensten aanbiedt die ondersteuning geven aan zware websites en bedrijfskritische applicaties.
Ctex biedt zes kernoplossingen aan, te weten Cloud, Managed Colocation, Managed Services, Virtual Datacenter, Managed Continuity en Professional Services.
Het bedrijf wordt financieel ondersteund door lokale pensioenfondsen, ontwikkelingsbanken en regionale financiële instellingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *