Francesco Corallo een ‘filantroop’

coralloWillemstad – De in Italië geboren en tot Nederlander genaturaliseerde Francesco Corallo is ‘een beroemde filantroop’, zo meldden de afgelopen dagen diverse websites. De eigenaar van Atlantis World Group (AWG) met casino’s op Sint Maarten, de Dominicaanse Republiek en Curaçao en BetPlus bevindt zich in goed gezelschap.

Op de sites pronkt Corallo tussen grote namen als Bill en Melinda Gates, Warren Buffet, Mark Zuckerberg, George Soros, George Clooney, Dolly Parton, Sir Cliff Richard, Andrew Carnegie en J. Paul Getty.
Opvallend op de sites is dat alleen bij de naam Corallo er een doorklikmogelijkheid bestaat.
En degene die dat doet, komt direct uit op PRWeb in Londen met daarop betaalde persberichten met in dit geval het persbericht ‘Italian Court Forbids the Police and the Minister of Internal Affairs to Link Francesco Corallo to the Mafia’.
Het persbericht is van 11 februari 2014, een dag later dan hetzelfde persbericht in het Nederlands dat BPlus via ANP Pers Support heeft verspreid.
Het Engelstalige persbericht verwijst naar het vonnis nummer 50-250-RG.
Dat vonnis werd slechts deels (enkele alinea’s) en met de cruciale datum geschrapt aan deze krant beschikbaar gesteld toen daar om werd gevraagd.
Andere dagbladen, zoals The Daily Herald op Sint Maarten en ook de Èxtra op Curaçao, kregen het naar verluidt niet toegestuurd.
Het Antilliaans Dagblad beschikt echter over het vonnis en kwam na er na bestudering achter dat het vonnis al van 9 september 2011 is en verband houdt met de eis van de gebroeders Corallo om één zin uit een Italiaans rapport van 2009, waarin Corallo in verband wordt gebracht met de Santapaolo-clan, te verwijderen.
In een geschreven ‘statement’ vorige week aan The Daily Herald beklaagde Corallo zich erover dat hij en BPlus niets hadden gezegd over hoe recent het vonnis was; dat was geheel voor rekening en verantwoordelijkheid van het AD op Curaçao en de Today op Sint Maarten.
Maar op de site Timetalk.co.uk staat Corallo als filantroop niet alleen tussen de andere grote namen van deze wereld maar staat tevens dat ‘een recente Italiaanse gerechtelijke update’ de politie en de minister van Binnenlandse Zaken verbiedt om Francesco Corallo te linken met de maffia.
Plus de internetlink naar het betaalde persbericht naar PRWeb, dat staat voor Public Relations op het wereldwijde web.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *