26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Vraagtekens PAR bij 2014 begroting

HomeMediaVraagtekens PAR bij 2014 begroting

Nodige evenwicht om volk een adempauze te geven na vele maatregelen

logo-parWillemstad – Oppositiepartij PAR vraagt zich in een schriftelijke verklaring van fractieleider Zita Jesus-Leito af of de 1.695 miljoen die de regering in 2014 wil uitgeven, daadwerkelijk in staat is om de problemen in de samenleving naar behoren op te lossen en sociale vernieuwing te brengen.

,,In de begroting van 2014 wordt veel geld geïnvesteerd in kapitaal en ontbreekt het nodige evenwicht om het volk een adempauze te geven nadat er zoveel maatregelen in 2013 werden genomen.”

De partij stelt ook dat er geen flankerend beleid is om werkgelegenheid voor iedereen maar in het bijzonder de jongeren te creëren.
De bevolking zal voorlopig nog niet ervaren dat de ziekenhuiskosten met de bouw van Nos Hospital Nobo verlaagd zijn.
Afgezien daarvan is het volgens de partij de vraag wanneer op korte termijn de economie een impuls krijgt ‘als het niet eens zover is dat er een aanvang is gemaakt met de bouw van het ziekenhuis’.
Ook is het volgens de oppositiepartij niet duidelijk hoeveel geld de regering in het nieuwe ziekenhuis zal investeren.
Het is ook de vraag of de 140 miljoen die in de sociale sector geïnvesteerd zal worden verlichting zal brengen voor de armste gezinnen en of de problemen in de wijk opgelost worden.
In de begroting voor 2014 is een bedrag van 331 miljoen voor onderwijs, wetenschap, cultuur en sport gereserveerd.

,,Maar zal dit resulteren in beter onderwijs voor jongeren en hen perspectief bieden?”, vraagt de fractieleider zich af.

Bij de voorgenomen investering van 232 miljoen voor justitie plaats de partij de kanttekening of de politie meer zal gaan controleren en daarbij geholpen wordt door camera’s om preventief te werk te gaan.
De investering van 189 miljoen in bestuur, planning en dienstverlening moet het ook ontgelden. De PAR wil tot slot weten of in 2014 het sociaal economisch planbureau wordt opgericht ‘om een stralende toekomst voor Curaçao te plannen’.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties