27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Vinger op de zere plek

CURAÇAO –  Ingezonden brieven zijn bij de Knipselkrant Curaçao welkom. Vandaag Derek Durguram, woordvoerder van Frente Sivil, aan het woord over het programma Brandpunt over Curaçao.

Stella van Rijn vindt de reportage van Brandpunt al politiek gekleurd voordat die is uitgezonden. “Damage Control” heet dat in PR-kringen. Ze voelde de bui al hangen en kroop al in de pen met beschuldigingen naar de programmamakers toe. Ze heeft het in haar brief over journalistieke integriteit. Deze opmerking valt bij Frente Sivil slecht, nu ze keer op keer heeft laten zien zonder enige scrupules alles wat de MFK partij en Gerrit Schotte in de verlegenheid brengt als een pitbull aanvalt in de media en op strategische wijze weerlegt. Ze verlaagt zich hiermee tot goedkope retoriek en politieke propaganda hetgeen haar geloofwaardigheid aantast.

- Advertentie -

Ook minister Osepa is niet te spreken over de uitzending.”Het zal niet zonder gevolgen blijven” reageert hij met dreigende taak. Wordt nu ook de Nederlandse pers op het matje geroepen over uitspraken die de MFK niet zint. Het lijkt niet op te houden.

De conclusie is dat volgens van Rijn en Osepa niemand vragen mag stellen of standpunten mag innemen over onze Minister President zijn handelen. Wat ons bewondert hierbij is hoe deze personen de inhoudelijke discussie omtrent de integriteit van onze MP uit de weg gaan. Is het dan zo dat deze personen het OK vinden dat onze Schotte vele frauduleuze handelingen heeft verricht in het verleden. Dat zegt volgens ons veel over de normen en waarden die zij voorstaan.

Als aanval wordt gebruikt dat Frente Sivil aangestuurd wordt door politieke partijen. Het is een doordacht plan om de regering ten val te brengen. De vraag is echter hoe krijgt de politieke oppositie, burgers die niet politiek gebonden zijn zover om veel van hun vrije tjjd op te offeren aan dit kennelijk politieke doel. Zijn alle leden van Frente Sivil brainwashed? Krijgen we geld in een envelopje onder de tafel of zijn we gedreven door onze overtuigingen en principes?

Ja, mr. Osepa en Mw. van Rijn, er zijn mensen die zich oprecht bezorgd maken om de antecedenten van ministers en statenleden. DAT is de drijfveer. We gaan zelfs verder. Voor ons staat vast dat drie ministers gezien hun verleden kunnen opstappen of dienen worden afgezet. Als interventie vanuit ons parlement uitblijft zijn we genoodzaakt om andere wegen te bewandelen. We roepen geen lege leuzen of politieke slogans. We staan vóór integer bestuur. Staan mr. Osepa en mw. van Rijn hier ook voor? De aanval op Frente Sivil die politieke bedoelingen zou hebben is ongegrond en is een niet integere strategie.

Wanner bekijken deze personen de documenten die Frente Sivil heeft afgeleverd over de Minister President bij het Parlement met als inhoud de vele rechtszaken tegen zijn persoon. Nee, dan bevindt u zich op glad ijs natuurlijk. Dus dan maar gerenommeerde documentaire makers, de journalisten achter Brandpunt, aanvallen.

Wij van Frente Sivil staan achter onze standpunten. We willen onderzoek naar integriteit en voor ons spreken de documenten die in het bezit zijn van het Parlement duidelijke taal, Schotte is niet te vertrouwen. Op zondagmiddag 22 april organiseert Pro Pueblo een demonstratie te Waaigat. Wij steunen hun initiatief volledig en roepen dan ook anderen op om dit initiatief te steunen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -