Grote sterilisatiecampagne voor honden en katten

Bron: Bonaire Vanaag
April 16, 2012

Het dierenasiel op Bonaire is vanaf 1 april weer gestart met een grote sterilisatiecampagne voor honden en katten. Iedereen kan gratis zijn hond of kat laten steriliseren. In 2009 voerde het dierenasiel al een grote sterilisatiecampgane uit en met success. Het aantal straathonden is aanmerkelijk minder en ook het aantal dieren dat bij het asiel wordt afgestaan, ligt beduidend lager. Maar omdat de honden en kattenpopulatie op het eiland nog altijd veel te groot is, gaat het dierenasiel door met het gratis sterliseren van honden en katten.

Er zijn veel teveel honden en katten op Bonaire. Dat komt omdat de dieren gewoon hun gang gaan en al op jonge leeftijd zwanger raken. Hierdoor komen er elke dag puppies en jonge katjes bij, waarvan de meesten geen toekomst hebben. Ze gaan zwerven, krijgen geen eten, worden ziek of agressief en zorgen voor overlast. Hierdoor moeten er op Bonaire per jaar vele honderden dieren worden geëuthanaseerd. Dit dierenleed kan voorkomen worden.

Op het hele eiland, bij supermarkten, winkels en diverse instanties, hangen er vanaf 1 april campagneposters die door de vrijwilligers van het dierenasiel zijn opgehangen. En met medewerking van WEB NV worden huis aan huis flyers over deze campagne van het dierenasiel verspreid. Ook zendt het asiel radio-spotjes uit waarin melding wordt gemaakt van deze sterilisatiecampagne.

Personen die een hond of kat hebben die ze willen laten steriliseren, kunnen een speciaal formulier bij het dierenasiel afhalen, waarop de asielmedewerker de gegevens van het dier en eigenaar noteert. Daarna maakt de eigenaar een afspraak met de dierenarts en overhandigt hem dit forumlier. De dierenarts brengt hem dan geen kosten in rekening voor de sterilisatie van de hond of kat.

Voor meer informatie over de sterilisatiecampagne kan contact worden opgenomen met het dierenasiel Bonaire aan de Kaminda Lagun 26, telefoon: 717-4989. www.animalshelterbonaire.com

www.facebook.com/AnimalShelterBonaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *