Klacht indienen bij Amnesty tegen Osepa’

 

Bron: Versgeperst
Door: Froukje Sijtsma

Versgeperst Sheldry Osepa NIEUWS minister Leeflang integriteit dictatuur Curaçao Brandpunt amnesty international  amnesty copy" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO –  Oud-minister Omayra Leeflang van de PAR gaat een klacht indienen bij Amnesty International tegen Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa. Als reactie op het programma Brandpunt dat zondag werd uitgezonden zei hij de oud-minister ‘aan te willen pakken’.

De reportage ‘Commotie op Curaçao’ gaat over de politieke toestand op Curaçao. Journalist Sven Kockelmann zocht uit wat er allemaal aan de hand is op het eiland en stelde de vraag of Curaçao misschien afglijdt naar een dictatuur. In de reportage werden ook voormalige PAR-ministers Omayra Leeflang (Onderwijs, Cultuur en Sport) en David Dick (Justitie) aan de tand gevoeld.

Reactie Osepa

Het Antilliaans Dagblad vroeg Gevolmachtigde Minister Sheldry Osepa te reageren op de reportage. Hij liet daarop weten ‘geen weg onbenut te zullen laten om dit aan te pakken’. Volgens de krant doelde Osepa daarmee op het optreden van Leeflang en Dick in de uitzending van Brandpunt.

Coupe

Leeflang zei in de reportage dat het kenmerkend voor de Curaçaose regering is om mensen op invloedrijke posities aan de kant te schuiven en te vervangen door ‘eigen mensen’. “Dat is duidelijk een symbool van een coupe. Je moet tegenstanders verwijderen en ongedaan maken. We hebben eigenlijk reeds een fundament gelegd voor een dictatuur.”

Dictatuur

Volgens Leeflang bewijst de reactie van Osepa ‘nogmaals mijn stelling in het programma dat het fundament is gelegd voor een dictatuur op Curaçao’. “Allen die als tegenstanders worden beschouwd worden geïntimideerd of geëlimineerd. Osepa vertegenwoordigt de regering en zijn uitspraak kan worden gezien als de mening van de regering nu deze daarvan geen afstand heeft genomen”.

Amnesty International

Leeflang laat vandaag weten een klacht in te dienen tegen Osepa bij Amnesty International nu hij publiekelijk laat weten alles op alles te zetten om de oud-ministers aan te pakken voor hun uitspraken in de reportage. “Het is mijn duurste plicht als oud-minister om op te komen en te strijden voor bescherming van het fundamenteel recht van vrije meningsuiting. De brief naar Amnesty International zal in die strijd worden ingezet”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *