31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:00

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Rojer bereikt kwartfinales in Rome

Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof hebben zich bij hun debuut als vast koppel verzekerd van een plek in de kwartfinales van het ATP-masterstoernooi van Rome. Koolhof en...

DolfijnFM | KLM en TUI gaan weer vaker vliegen op Curaçao

KLM en TUI gaan de komend maanden het aantal vluchten op Curaçao weer opvoeren als Nederland morgen code geel afgeeft. Volgens het Antilliaans Dagblad gaat ook American...

DolfijnFM | OM heeft 50 nieuwe elektronische bandjes voor gevangenen

Het Openbaar Ministerie heeft 50 nieuwe bandjes voor elektronisch toezicht gekregen. Deze zijn voorzien van wifi en gps en werken nog beter dan de oudere bandjes waar...
- Advertisement -spot_img

Verwijdering van 400 verkeersdrempels

HomeMediaAlgemeen nieuwsVerwijdering van 400 verkeersdrempels

verkeersdrempelsWILLEMSTAD — Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft twee lokale aannemers aangetrokken om in totaal 400 verkeerdrempels op het eiland te verwijderen. Dit laat VVRP-minister Earl Balborda (PNP) desgevraagd weten.

Advertentie

De minister wil hiermee op grotere wegen verkeerstremming tegengaan en de ‘overlast voor de bevolking’ wegnemen.
Met de verwijdering van 200 drempels op Bándariba en hetzelfde aantal aan de Bándabou-zijde zal een bedrag van 40.000 gulden gemoeid zijn.
De verwijdering zal plaatsvinden in gebieden waarvan de bevolking zich heeft beklaagd over een te frequente aanwezigheid van de verkeersdrempels, aldus de minister.

De drempels, die op grote schaal in opdracht van de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) in de tweede helft van 2012 zijn gelegd, hebben geen mankementen en zullen na verwijdering worden hergebruikt in wijken ofwel op kleinere wegen, waar wel veel vraag is naar snelheidsaanpassing van het verkeer.
Overigens hebben we zelfs kunnen zien dat de bevolking zelf al op bepaalde plekken drempels heeft verwijderd, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Als overheid heeft men verschillende instrumenten om de verkeersdichtheid te regelen, de voornoemde massale aanleg van de verkeersdrempels heeft zich in ieder geval niet als geijkt instrument bewezen voor de verkeerssituatie op Curaçao. Daar is men te wild mee omgegaan”, aldus minister Balborda.

Hij licht toe dat het verwijderen van de drempels reeds vorig jaar begroot was en slechts een machtiging behoefde van het ministerie van Financiën om tot uitvoer over te kunnen gaan.

De machtiging was blijven liggen, maar daar is nu dus goedkeuring voor.”

Eind november vorig jaar kwam de aanleg van verkeersdrempels ook in beeld, toen de uitvoeringsorganisatie OW conform een ‘oud bestek’ drie ‘sets’ verkeersdrempels op de weg naar Fuik liet aanleggen.
De minister liet toen weten dat in de omstreden ‘drempelkwestie’ overleg had plaats moeten vinden, alvorens tot plaatsing over te gaan, en dat de drempels op de weg naar Fuik weer spoedig verwijderd zouden worden.

Binnen het ministerie was al besloten om de verkeerdrempels die nog op voorraad zijn, slechts waar nodig, op kleinere wegen in wijken te plaatsen. Dus niet op grotere wegen waar het mogelijk tot verkeerstremming kan leiden”, aldus de minister in een eerdere reactie.

Zoals door de Amigoe uitvoerig belicht, is er een onderzoek naar de uitvoeringsorganisatie OW ingesteld door de overheidsaccountant Soab, nadat deze herhaaldelijk in beeld kwam door vragen van PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje.
Er werden onder andere vragen gesteld over de gunningen voor het vervaardigen van verkeersdrempels en de aanschaf daarvan.
Het Statenlid heeft mede in dit verband en naar aanleiding van andere misstanden binnen de organisatie, aangifte gedaan bij de Landsrecherche.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Bevolking van Curacrim weet U hoeveel zakkenvullers hun zakken hebben gevuld met de zo genaamde aanpak van onze wegen waar je wel je nieuwe auto in twee dagen naar de kloten helpt

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties