30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Rectificatiezaak Sulvaran vs Ultimo Noticia op 10 januari

HomeMediaRectificatiezaak Sulvaran vs Ultimo Noticia op 10 januari

ultimo noticiaWILLEMSTAD — De rectificatiezaak van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tegen ochtendkrant Ultimo Noticia dient op 10 januari om negen uur ‘s ochtends. De krant is vorig jaar niet ingegaan op het verzoek van de advocaat van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran om een bericht te rectificeren.

Advertentie

Murray eiste in een brief van 14 december jongstleden aan Ultimo dat de ochtendkrant haar beschuldigingen aan het adres van Sulvaran in een stuk op de voorpagina zou rectificeren.
Daarin stond dat Sulvaran middels het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) een Audi van 100.000 gulden had aangeschaft.
De krant weigerde te rectificeren.
Ultimo Noticia kopte op 13 december op de voorpagina

Glenn Sulvaran ta kumpra Audi di 100.000 florin ku plaka pa kombati Pobresa’ (Glenn Sulvaran koopt Audi van 100.000 gulden met geld om armoede te bestrijden).

Dit artikel ging gepaard met een foto van een Audi, waarbij werd gesteld dat Sulvaran met deze wagen de armen wilde gaan bezoeken.
Sulvaran accepteerde dit niet en nam advocaat Mirto Murray in de arm.
In de brief van 14 december stelde Murray dat zijn cliënt Sulvaran ontkent een Audi type A4 te hebben aangeschaft voor zichzelf of door tussenkomst van FDRS, maar ook dat het fonds een Audi van genoemd merk heeft aangeschaft.

Het zal ook u bekend zijn dat client geen onderdeel vormt van het bestuur van FDRS en aldus überhaupt geen zeggenschap heeft over de eventuele aanschaf van vervoersmiddelen door FDRS.”

Volgens Murray heeft de ochtendkrant ‘de grenzen van het onbetamelijke overschreden door het uiten van voormelde lasterlijke praat en het ronduit debiteren van onwaarheden over cliënt’.
Volgens de advocaat beschuldigt de krant zijn cliënt indirect van ‘het medeplegen van strafbaar handelen’.
Aangezien het niet de eerste keer is dat Ultimo naar Sulvaran uithaalt en ‘diffamerende uitspraken doet richting zijn cliënt’, eiste Murray dat de krant zou rectificeren.
De ochtendkrant ging hier echter niet op in, alhoewel Ultimo wel aangaf zich gebaseerd te hebben op uitlatingen van Statenleden tijdens de begrotingsbehandeling van begin december.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties