30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 18:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Chaotisch onderwijs komt niet door PS

PS-parlementariër Wini raveneau:

Wini Raveneau ingezworenWILLEMSTAD — Het is goed dat het volk en alle ‘stakeholders’ rekening houden met het feit dat niet Pueblo Soberano (PS) de chaotische situatie en de problemen waarin het onderwijs zich nu bevindt heeft veroorzaakt. Dat zegt PS-parlementariër Wini Raveneau in een persbericht.

- Advertentie -

Advertentie

Het ministerie van Onderwijs is een van de ministeries die na de staatkundige verandering van de Nederlandse Antillen niet volledig bemand waren.

Het feit dat er steeds ministers moesten worden verwisseld, kwam doordat het ministerie bij wijze van speken op sterven na dood was, zonder hoop”, zegt het PS-lid.

In de afgelopen drie jaar moesten er veel exercities worden uitgevoerd om tenminste structuur in het ministerie aan te brengen. We zijn nog niet klaar, maar we zien tenminste licht aan het einde van de tunnel. Het is goed dat het volk en alle ‘stakeholders’ er rekening mee houden dat niet Pueblo Soberano deze chaotische situatie en de problemen waarin het onderwijs zich bevindt, heeft veroorzaakt”, aldus Raveneau.

Waarschuwingen in de wind
Volgens het Statenlid heeft de grootste coalitiepartij, via haar leider wijlen Helmin Wiels, continu gewaarschuwd voor de consequenties, als er niet snel maatregelen zouden worden getroffen om het onderwijs te verbeteren.
Volgens Raveneau waren deze waarschuwingen aan dovemansoren gericht.
Dat er nu wordt gesteld dat Pueblo Soberano de nieuwe minister van Onderwijs de ruimte moet geven om te werken, riekt volgens Raveneau naar politiek gedoe om stemmen te winnen.

Op de dag dat jullie je mond hadden moeten opendoen om te klagen over het slechte beleid dat deze situatie heeft veroorzaakt, bleven jullie stil. Waar Wiels voor heeft gewaarschuwd, ligt vandaag in onze schoot”, aldus Raveneau.

Volgens haar is de PS nooit teruggedeinsd of bezweken voor de uitdagingen in het onderwijs.
Noch talmde de partij om beslissingen te nemen die in het algemeen belang zijn.

Samen met minister Irene Dick zal de partij projecten en initiatieven ontwikkelen die de kwaliteit van ons onderwijs zullen verhogen”, aldus Raveneau. “We zullen hard blijven werken voor onderwijs waarin alle kinderen de complete educatie krijgen die ze verdienen.”

Goed 2014
In het persbericht wenst de parlementariër het Curaçaose volk een jaar met vrede, rust en zekerheid toe.

Wij verlangen allen naar een Curaçao waar iedereen rustig, veilig, tevreden, blij, gezond en in een schoon milieu kan leven. We kunnen dit bereiken als we aan de slag gaan en iedereen zich hiervoor inspant, zonder dat er wordt gekeken of je veel of weinig bijdraagt. Iedereen maakt deel uit van een groter geheel”, aldus Raveneau.

Daarom hebben we bestuurders nodig met visie, passie en een hart voor de fysieke, mentale en geestelijke ontwikkeling van het volk. Helaas zagen we in het verleden dit niet in de politiek van ons eiland, maar we zijn ons er nu van bewust dat er andere opties zijn. Zowel bestuurders als het volk moeten hun handen, hoofd en capaciteiten benutten om samen het land te restaureren, verbeteren en op de rails te zetten”, aldus Raveneau.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Raveneau is echt het spoor helemaal bijster. Geef nu gewoon toe dat ook de PS niet het beste van het beste(!) heeft geleverd. Dat een partij een aantal keren mensen heeft ‘weggehaald’ dat zegt al genoeg. Wat er over is gebleven zit in de Staten op vette krenten hun tijd uit te zitten op kosten van de belastingbetaler.
    Kortom het is een treurig geheel. Shame on all of you.

  2. Nee hoor mevrouw, Wini Raveneau. U heeft helemaal gelijk. Het was niet de schuld van de PS maar de schuld van de Homo’s en Lesbiennes, Travestieten en meer van al dat.

    Gelooft u het zelf?????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -