31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 12:04

Laatste reacties

- Advertentie -

Chaotisch onderwijs komt niet door PS

PS-parlementariër Wini raveneau:

Wini Raveneau ingezworenWILLEMSTAD — Het is goed dat het volk en alle ‘stakeholders’ rekening houden met het feit dat niet Pueblo Soberano (PS) de chaotische situatie en de problemen waarin het onderwijs zich nu bevindt heeft veroorzaakt. Dat zegt PS-parlementariër Wini Raveneau in een persbericht.

Advertentie

Het ministerie van Onderwijs is een van de ministeries die na de staatkundige verandering van de Nederlandse Antillen niet volledig bemand waren.

Het feit dat er steeds ministers moesten worden verwisseld, kwam doordat het ministerie bij wijze van speken op sterven na dood was, zonder hoop”, zegt het PS-lid.

In de afgelopen drie jaar moesten er veel exercities worden uitgevoerd om tenminste structuur in het ministerie aan te brengen. We zijn nog niet klaar, maar we zien tenminste licht aan het einde van de tunnel. Het is goed dat het volk en alle ‘stakeholders’ er rekening mee houden dat niet Pueblo Soberano deze chaotische situatie en de problemen waarin het onderwijs zich bevindt, heeft veroorzaakt”, aldus Raveneau.

- Advertentie -

Waarschuwingen in de wind
Volgens het Statenlid heeft de grootste coalitiepartij, via haar leider wijlen Helmin Wiels, continu gewaarschuwd voor de consequenties, als er niet snel maatregelen zouden worden getroffen om het onderwijs te verbeteren.
Volgens Raveneau waren deze waarschuwingen aan dovemansoren gericht.
Dat er nu wordt gesteld dat Pueblo Soberano de nieuwe minister van Onderwijs de ruimte moet geven om te werken, riekt volgens Raveneau naar politiek gedoe om stemmen te winnen.

Op de dag dat jullie je mond hadden moeten opendoen om te klagen over het slechte beleid dat deze situatie heeft veroorzaakt, bleven jullie stil. Waar Wiels voor heeft gewaarschuwd, ligt vandaag in onze schoot”, aldus Raveneau.

Volgens haar is de PS nooit teruggedeinsd of bezweken voor de uitdagingen in het onderwijs.
Noch talmde de partij om beslissingen te nemen die in het algemeen belang zijn.

Samen met minister Irene Dick zal de partij projecten en initiatieven ontwikkelen die de kwaliteit van ons onderwijs zullen verhogen”, aldus Raveneau. “We zullen hard blijven werken voor onderwijs waarin alle kinderen de complete educatie krijgen die ze verdienen.”

Goed 2014
In het persbericht wenst de parlementariër het Curaçaose volk een jaar met vrede, rust en zekerheid toe.

Wij verlangen allen naar een Curaçao waar iedereen rustig, veilig, tevreden, blij, gezond en in een schoon milieu kan leven. We kunnen dit bereiken als we aan de slag gaan en iedereen zich hiervoor inspant, zonder dat er wordt gekeken of je veel of weinig bijdraagt. Iedereen maakt deel uit van een groter geheel”, aldus Raveneau.

Daarom hebben we bestuurders nodig met visie, passie en een hart voor de fysieke, mentale en geestelijke ontwikkeling van het volk. Helaas zagen we in het verleden dit niet in de politiek van ons eiland, maar we zijn ons er nu van bewust dat er andere opties zijn. Zowel bestuurders als het volk moeten hun handen, hoofd en capaciteiten benutten om samen het land te restaureren, verbeteren en op de rails te zetten”, aldus Raveneau.

bron: Amigoe

- Advertisement -

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Raveneau is echt het spoor helemaal bijster. Geef nu gewoon toe dat ook de PS niet het beste van het beste(!) heeft geleverd. Dat een partij een aantal keren mensen heeft ‘weggehaald’ dat zegt al genoeg. Wat er over is gebleven zit in de Staten op vette krenten hun tijd uit te zitten op kosten van de belastingbetaler.
    Kortom het is een treurig geheel. Shame on all of you.

  2. Nee hoor mevrouw, Wini Raveneau. U heeft helemaal gelijk. Het was niet de schuld van de PS maar de schuld van de Homo’s en Lesbiennes, Travestieten en meer van al dat.

    Gelooft u het zelf?????

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -