31 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 14:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Verkoop van vliegtickets zonder vergunning

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” ” aan het woord…………..

ENKELE WEKEN geleden heb ik in een ingezonden brief mijn verbazing en ongerustheid geuit over het feit dat er door DAE tickets werden verkocht voor vluchten die in de toekomst door hen uitgevoerd gaan worden.
Op dat moment stond de helft van de vloot al aan de grond wegens achterstallig onderhoud: er vlogen nog maar twee toestellen.
Er werden tickets verkocht voor een routenetwerk waar je minimaal zes vliegtuigen voor nodig hebt.
Ik noemde het een pyramidespel: Nu geld binnenhalen door zo veel mogelijk tickets te verkopen op routes die niet gevlogen worden om daarmee de kosten van de dagelijkse operatie te betalen. Een plofconstructie vanwege het feit dat de kosten ondraaglijk zijn wanneer de geboekte vluchten daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden.
Toen ik dat schreef was ik duidelijk NIET tevreden.

- Advertentie -

We zijn nu dus enkele weken verder en mijn vermoeden wordt nu formeel bevestigd door voorpagina-artikelen in de kranten, die vermelden dat er door DAE voor meer dan 10 miljoen (!) gulden aan tickets verkocht zijn voor vluchten waarvoor GEEN vergunning is afgegeven.
Geen geruchten, maar keihard bevestigd door minister Balborda!

Er is een indrukwekkende vuurwerkshow begonnen.
De heer Adriaans gaf vorige week in deze krant al aan dat de situatie op de airport niet meer te houden en zelfs gevaarlijk is vanwege alle vertragingen van DAE de laatste maanden.
De Venezolaanse luchtvaartautoriteiten INAC hebben de vergunningen van DAE om te vliegen op Venezuela voorlopig ingetrokken vanwege gigantische vertragingen, het niet verlenen van service aan gestrande passagiers en vele technische gebreken aan de vliegtuigen.
Zij doen feitelijk wat onze eigen luchtvaartautoriteiten helaas nalaten: het uitoefenen van toezicht. Dat is een blamage, schadelijk voor ons eiland en gevaarlijk voor de passagiers!

Maar het absolute plofstuk van dit vuurwerk begint pas op het moment dat de mensen die in goed vertrouwen een ticket gekocht hebben erachter komen dat die niets waard is.
En dat zullen heel veel mensen zijn, want voor 10 miljoen kun je heel veel tickets (rond de 15.000) kopen, helemaal als ze 9 dollar kosten waarmee DAE adverteerde.
Ik hoop dat de overheid de kenmerken van een dreigende ramp – in de meest brede zin van het woord – goed en tijdig inschat, voordat deze op drift geraakte trein niet meer te stoppen is.
Als ze dat doen ben ik weer WELtevreden

 

- Advertisement -

ERIC WELTEVREDEN

Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -