26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 06:48

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoVerkoop van vliegtickets zonder vergunning

Verkoop van vliegtickets zonder vergunning

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” ” aan het woord…………..

ENKELE WEKEN geleden heb ik in een ingezonden brief mijn verbazing en ongerustheid geuit over het feit dat er door DAE tickets werden verkocht voor vluchten die in de toekomst door hen uitgevoerd gaan worden.
Op dat moment stond de helft van de vloot al aan de grond wegens achterstallig onderhoud: er vlogen nog maar twee toestellen.
Er werden tickets verkocht voor een routenetwerk waar je minimaal zes vliegtuigen voor nodig hebt.
Ik noemde het een pyramidespel: Nu geld binnenhalen door zo veel mogelijk tickets te verkopen op routes die niet gevlogen worden om daarmee de kosten van de dagelijkse operatie te betalen. Een plofconstructie vanwege het feit dat de kosten ondraaglijk zijn wanneer de geboekte vluchten daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden.
Toen ik dat schreef was ik duidelijk NIET tevreden.

We zijn nu dus enkele weken verder en mijn vermoeden wordt nu formeel bevestigd door voorpagina-artikelen in de kranten, die vermelden dat er door DAE voor meer dan 10 miljoen (!) gulden aan tickets verkocht zijn voor vluchten waarvoor GEEN vergunning is afgegeven.
Geen geruchten, maar keihard bevestigd door minister Balborda!

Er is een indrukwekkende vuurwerkshow begonnen.
De heer Adriaans gaf vorige week in deze krant al aan dat de situatie op de airport niet meer te houden en zelfs gevaarlijk is vanwege alle vertragingen van DAE de laatste maanden.
De Venezolaanse luchtvaartautoriteiten INAC hebben de vergunningen van DAE om te vliegen op Venezuela voorlopig ingetrokken vanwege gigantische vertragingen, het niet verlenen van service aan gestrande passagiers en vele technische gebreken aan de vliegtuigen.
Zij doen feitelijk wat onze eigen luchtvaartautoriteiten helaas nalaten: het uitoefenen van toezicht. Dat is een blamage, schadelijk voor ons eiland en gevaarlijk voor de passagiers!

Maar het absolute plofstuk van dit vuurwerk begint pas op het moment dat de mensen die in goed vertrouwen een ticket gekocht hebben erachter komen dat die niets waard is.
En dat zullen heel veel mensen zijn, want voor 10 miljoen kun je heel veel tickets (rond de 15.000) kopen, helemaal als ze 9 dollar kosten waarmee DAE adverteerde.
Ik hoop dat de overheid de kenmerken van een dreigende ramp – in de meest brede zin van het woord – goed en tijdig inschat, voordat deze op drift geraakte trein niet meer te stoppen is.
Als ze dat doen ben ik weer WELtevreden

 

ERIC WELTEVREDEN

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties