27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Verkoop van vliegtickets zonder vergunning

HomeNieuwsVerkoop van vliegtickets zonder vergunning
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” ” aan het woord…………..

ENKELE WEKEN geleden heb ik in een ingezonden brief mijn verbazing en ongerustheid geuit over het feit dat er door DAE tickets werden verkocht voor vluchten die in de toekomst door hen uitgevoerd gaan worden.
Op dat moment stond de helft van de vloot al aan de grond wegens achterstallig onderhoud: er vlogen nog maar twee toestellen.
Er werden tickets verkocht voor een routenetwerk waar je minimaal zes vliegtuigen voor nodig hebt.
Ik noemde het een pyramidespel: Nu geld binnenhalen door zo veel mogelijk tickets te verkopen op routes die niet gevlogen worden om daarmee de kosten van de dagelijkse operatie te betalen. Een plofconstructie vanwege het feit dat de kosten ondraaglijk zijn wanneer de geboekte vluchten daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden.
Toen ik dat schreef was ik duidelijk NIET tevreden.

We zijn nu dus enkele weken verder en mijn vermoeden wordt nu formeel bevestigd door voorpagina-artikelen in de kranten, die vermelden dat er door DAE voor meer dan 10 miljoen (!) gulden aan tickets verkocht zijn voor vluchten waarvoor GEEN vergunning is afgegeven.
Geen geruchten, maar keihard bevestigd door minister Balborda!

Er is een indrukwekkende vuurwerkshow begonnen.
De heer Adriaans gaf vorige week in deze krant al aan dat de situatie op de airport niet meer te houden en zelfs gevaarlijk is vanwege alle vertragingen van DAE de laatste maanden.
De Venezolaanse luchtvaartautoriteiten INAC hebben de vergunningen van DAE om te vliegen op Venezuela voorlopig ingetrokken vanwege gigantische vertragingen, het niet verlenen van service aan gestrande passagiers en vele technische gebreken aan de vliegtuigen.
Zij doen feitelijk wat onze eigen luchtvaartautoriteiten helaas nalaten: het uitoefenen van toezicht. Dat is een blamage, schadelijk voor ons eiland en gevaarlijk voor de passagiers!

Maar het absolute plofstuk van dit vuurwerk begint pas op het moment dat de mensen die in goed vertrouwen een ticket gekocht hebben erachter komen dat die niets waard is.
En dat zullen heel veel mensen zijn, want voor 10 miljoen kun je heel veel tickets (rond de 15.000) kopen, helemaal als ze 9 dollar kosten waarmee DAE adverteerde.
Ik hoop dat de overheid de kenmerken van een dreigende ramp – in de meest brede zin van het woord – goed en tijdig inschat, voordat deze op drift geraakte trein niet meer te stoppen is.
Als ze dat doen ben ik weer WELtevreden

 

ERIC WELTEVREDEN

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties