28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Zita Jesus-Leito wil zetel niet opgeven

Volgens haar is er door de partij een verzoek op haar gedaan om niet in de Staten te gaan zitten om zo jongere mensen een kans te geven | Extra

Demissionair minister Zita Jesus-Leito zal op 11 mei voor de PAR zitting nemen in het parlement. Dat heeft ze maandag tegen verschillende media gezegd.

Volgens haar is er door de partij een verzoek op haar gedaan om niet in de Staten te gaan zitten om zo jongere mensen een kans te geven. Jesus-Leito wordt vandaag 64 jaar. Ze is vierde op de lijst, achter Eugene Rhuggenaath, Quincy Girigorie en Ana-Maria Pauletta.

Nummer vijf is huidig Onderwijsminister Steven Croes, hij is 41 jaar oud. Jesus-Leito zegt dat ze door de partij is benaderd om haar zetel niet aan te nemen. Maar dat weigert ze, omdat ze zegt dat ze zich houdt aan de democratische regels. Ze wil het volk dienen in de Staten.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

11 reacties

 1. Het volk dienen? Geef dan de helft van je “ verdiende “ salaris aan de voedselbank. En dat geldt niet alleen voor haar. Hier willen deze “ bestuurders “ het volk dienen. Doe dat dan ook eens een keer en laat de komende 4 ? jaar zien wat je waard bent. Dat zou pas mooi zijn.

 2. Wist niet dat je op je 41ste nog een ‘jongere’ bent.

  En als de PAR ‘jongeren’ Steven Croes en Emilou Capriles zijn dan is dat ook driemaal niets.

 3. Zita wil het volk dienen!
  (Lees: Zita wil op bejaarde leeftijd, nog even 4 jaar op een staten zetel rusten én 18 K binnen harken)

  Real leader! 150 stemmen, maar waant zich de uitverkorene van het volk.

  Zita kon afgelopen periode een mooi ministerpostje uitzoeken omdat ze de grote ponsor is van de partij.

  De jongeren een kans geven? LOL, onze politici denken aan niemand , laat staan je zetel opgeven voor een jongere.

  Nee, de grootste egoïsten in het koninkrijk , zitten op Curaçao in de politiek. Ik heb er nog geen een op leiderschap en dienstbaarheid aan het landsbelang kunnen betrappen.

 4. Zita Jesus-Leito wilt het volk dienen? Zijn er geen serieuze politici meer op dit eiland? Zita Jesus Leito zou toch gek zijn om nee te zeggen tegen 14.000 Naf /maand voor 4 jaar lang? Daar hoeft ze niets voor te doen.

 5. Croes moest wel weg bij de Citco maar werd geholpen door Eugene en dacht na zijn ministerschap lekker door te kunnen gaan in de Staten. Steven ga maar weer een normale baan zoeken!
  PAR had al voor de verkiezingen moeten verjongen.. Zelf Menki Rojer haalde meer stemmen dan Zita.

 6. Ook Croes kan niet als ‘hoogvlieger’ betiteld worden. In ieder geval kan hij genieten – later – van een goed pensioen, want daar hebben zijn voorgangers wel voor gezorgd.

 7. Een ieder die denkt dat verwarde struisvogel Zita haar lucratief “baantje”opgeeft, is niet goed wijs. Waar anders kan zij met haar 64 jaar aan incompetentie zoveel centjes bij elkaar sprokkelen en van de faciliteiten gebruik maken. En binnenkort gaat ze op kosten van de bevolking met pensioen in het voetspoor van rampenschipbreukeling Omayra Leeft te lang. Beiden hebben NIKS zinnigs uitgevoerd, behalve bankzitten en grote onzin verkopen. Degene die de spreuk “misdaad loont niet” heeft bedacht is in ieder geval een sukkel. Want op Curacao loont dat zeer riant!!

 8. Het lijkt me beter dat Rhuggenaath van het toneel verdwijnt als er verjonging in de partij gewenst is. Hij is uiteindelijk de eind verantwoordelijke voor alle debacles van de afgelopen 4 jaar en daardoor het slecht verkiezingsresultaat.

 9. Terecht: ze is door de bevolking gekozen tot parlementslid. Bestuur PAR moet niet eerst bevolking laten stemmen op persoon X, om dan vervolgens persoon Y het parlement in te schuiven!

 10. Het partijbestuur is zelf zo dom geweest om haar op plek 4 op de lijst te zetten. Direct toen de lijst bekend werd gemaakt was er al kritiek op de hoge plek op de lijst van Zita. En zowieso dat ze hoger stond dan Croes. Overschatting van de verkiezingsuitslag waarschijnlijk maar een klap in het gezicht van de pas aangetreden minister van onderwijs. De brokkenmaakster Zita die toch wel als slechtste minister van de afgelopen 4 jaar kan worden gekwalificeerd is door de PAR nooit op haar wanprestaties aangesproken maar heeft zelfs een tweede ministerie erbij gekregen en is vervolgens op plek 4 op de lijst geplaatst. Als de PAR dhr. Croes nog een kans wil geven kan men ook de blunderende statenvoorzitster vragen een stap opzij te doen, of meneer 600 kilo natuurlijk. Wat dat betreft zijn de nummers 2, 3 en 4 op de PAR-lijst alledrie geen hoogvliegers…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...