27.3 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 20:24

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Ruime verkiezingswinst voor MFK

De partij van lijsttrekker Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde 27,8 procent van de stemmen

De partij Movementu Futuro Korsou is de grote winnaar geworden van de Statenverkiezingen op Curacao.

De partij van lijsttrekker Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde 27,8 procent van de stemmen. Door de verdeling van een groot aantal restzetels is dat goed voor 9 van 21 zetels in het parlement. De partij van demissionair premier Eugene Rhuggenaath wordt tweede met 13,9 procent met vier zetels. Nummer drie is de PNP met nieuwe lijsttrekker Ruthmilda Larmonie-Cecilia, goed voor vier zetels.

Andere partijen die zetels behalen zijn MAN (omlaag van 5 naar 2) en nieuwkomers KEM van Michelangelo ‘Lo’ Martines (1) en Trabou pa Korsou van Rennox Calmes (1).

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Resultaten verkiezingen 2021 | Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Potentiele investeerders zullen een pas op de plaatsmaken. Na het overlijden van Hans de Boer is de uitkomst van de verkiezingen een tweede mokerslag voor investeerders.
  De nieuwe regering zal met NL willen spreken over wijziging van COHO. Gaat niet gebeuren. NL zal vasthouden aan de gemaakte afspraken. Gelukkig zal NL onverkort Coronahulp blijven geven. Verdubbeling van de voedselhulp via het Rode Kruis zal geen probleem zijn.

 2. Rijksgenoten! Heel veel wijsheid gewenst in de komende 4 jaar bij deze uitslag van de verkiezingen. De autonomie betreft de politieke koers en de binnen financiële kaders in te richten sociaal maatschappelijke ontwikkelingen, de “F” van MFK. Het Koninkrijk bepaalt de rechterlijke macht en de financiële contouren op Korsou. Het zal dus goed komen dankzij geld uit Nederland tegen 0% rente. De MoU biedt perspectief om de oude Isla-motorfiets op te starten in juli en weer als vanouds de aanjager van de economie te worden. …. We zien uit naar een ontmoeting tussen Lullo Rutte en Pikkie Pisas en de daaruit voortvloeiende Futuro-afspraken over COHO-nes.

 3. Wat jammer. Rhuggenaath was niet perfect, maar wel heel goed bezig, ondanks alle tegenwerking van de oppositie. Ik ben benieuwd wanneer deze voormalige Curaçaose oppositie in navolging van Sint Maarten, een klacht over racisme met verwijzing naar het koloniale verleden gaat indienen…

 4. 200 banen uitdelen en je “sterk maken” voor de ambtenaren levert kiezers op.
  Goed gespeeld en gefeliciteerd met de overwinning.
  Suzy komt niet meer, direct, graaien.
  Steven komt wel terug maar blijkbaar gingen zijn 1000 koeien niet de ruimte in.
  Ruggenaath wordt 2de omdat zijn kiezers de rest nog slechter vonden.
  Hoe PNP het voor elkaar gekregen heeft om gedeeld 2de te worden ontgaat mij.
  Toch heeft de kiezer gekozen, helaas niet voor een vernieuwing maar voor een verschuiving.
  Het volgende kabinet moet, of het wil of niet, beginnen met de uitvoering van de overeenkomst met Nederland. De par heeft dit niet gedaan en dit gaat de nieuwe coalitie direct stemmen kosten.
  We zijn benieuwd wat het gaat worden.
  Wat het niet wordt is interger en behoorlijk bestuur met ministeriële verantwoordelijkheid.

 5. Pik Pisas, de lolo van Soto als premier.

  Een krijsende kabriet, voormalig kopieerapparaatbediende van een politiepost in de mondi.

  Benieuwd met welke ministers deze payaso gaat komen. Charles ‘Korupshon’ Cooper zal er zeker bij zijn en Larmonie in het ongeautoriseerd goedkeuren van fakturen ver gaan overtreffen.

 6. Het goede nieuws is dat we Sushi Suzy (PIN), Marilyn Mozes (‘ik ging naar de verkeersbeurs want er was budget voor’), KdnT (proleet Amparo dos Santos en de aartsluie casinoverslaafde Menki Royer) en Pueblo Soberano kwijt zijn.

  Maar nu hebben we alle porkeria in 1 partij (MFK). 9 zetels voor een partij van moordenaars en fraudeurs (Jamaloodin, Schotte en Constantia) en nietsnutten met het IQ van een leguaan (Doran).

  Met de ook anti Nederland gezinde Larmonie (PNP, van het ongeautoriseerd voor miljoenen fakturen goedkeuren – of niet Mr. Saab?) ziet het er voor Curacao niet goed uit.

  Het volk heeft gekozen. Maar wat hebben wij een oerdom volk.

 7. Drechi pabien! Dikke overwinning, daar valt niet over te twisten, het volk wil echt wat anders.

  Trui/Henk/WIm/Hans: veel succes met je emigratie!

 8. De grootste partij is eigenlijk de niet stemmers .
  Jammer , jammer , jammer .
  De ongeletterden hebben weer gewonen en dat is ongelooflijk anno 2021 .
  We willen niet vooruit .
  Goed de rest heeft met 12 ook de meerderheid .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -