27 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 08:51

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | MFK wint verkiezingen Curaçao met overmacht

Persbureau Curacao

Coalitie van premier Rhuggenaath krijgt fikse afstraffing | ANP

MFK heeft de Statenverkiezingen van Curaçao met overmacht gewonnen. De partij van Gilmar ‘Pik’ Pisas behaalde maar liefst 27,8 procent van de stemmen en daarmee negen van de 21 zetels.

Met deze winst krijgt de coalitie van premier Rhuggenaath een fikse afstraffing.

- Advertentie -

De PAR gaat terug van zes zetels naar vier, coalitiegenoot MAN van vijf naar twee. Zes zetels samen, terwijl deze partijen bij de vorige verkiezing in 2017 nog een meerderheid van elf zetels haalden.

Nieuwkomers zijn KEM en TPK. Beiden behaalden 1 zetel. PNP, de partij van voormalig Pueblo Soberano-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia kwam verrassend terug. Vier jaar geleden werd geen enkele zetel behaald, nu krijgen de Nationalen vier zetels.

In totaal kwamen 84.858 kiezers naar de stembus. Een opkomstpercentage van bijna 74 procent.

– later meer –

- Advertisement -

Persbureau Curacao

Bron: Persbureau Curacao

Naschrift KKC

Resultaten verkiezingen 2021 | Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. @knoekoe zegt laten we deze partij goed in de gaten houden. En er is net niks aan te doen anders had dit allang zo moeten zijn. Ze gooien met geld pisas en larmonie met banen uitdelen en handtekeningen zetten voor uitbetaling saow moet voor deze tante ook weer ophoesten en de banen van pisas zijn ook niet opgeruimd en de 300 mljn van hem zijn ook nog niet terug. Vishon en upbk weet ik veel jacoba was beter geweest.

 2. Zou je Pik Pisas als hoofd van de school van je zoon of dochter willen hebben?
  Of als leraar op de middelbare of lagere school?
  Zou je Pik het leiderschsp van aqualectra of SVB toevertrouwen. Of het stuurmanschap van een schip. Als als operatiearts? Als piloot op een vliegtuig waar je passagier van bent?
  Antwoord: Nee, natuurlijk niet, hij heeft daar de skills” niet voor.

  Maar we kiezen zo’n man wel om een heel land te besturen, waar hij ook de skills” niet voor heeft.
  Hij is geen bestuurskundige, geen managementkundige, geen jurist, geen staatskundige, geen politicoloog.

  Hij komt amper met een scherpzinnig antwoord, als hij al uit zijn woorden komt.

  Maar 23.000 mensen kozen voor deze partij en vonden dit de beste leider voor Curaçao.

  Kabinet PAR was al moeizaam, ik kan je brloven dat dit veel moeizamer ( chaotischer ) wordt.

  Laten we deze partij goed in de gaten houden.

  Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken..
  Kijken wanneer de eerste f&f worden geplaatst.

 3. Wij zijn terug naar af , de geschiedenis herhaalt zich en we willen niet vooruit .
  Dus ajo korsou .
  De volgende paaljas misschien .

 4. Be careful what you wish for……
  Zo de zakkenvullers, corrupte politici, fraudeurs en wat al niet zijn afgestraft; MFK heeft met een landslide gewonnen, Pabien. Pisas maakte op mij geen slechte indruk, heeft ideeën , maar reageerde naïef op vragen van de interviewer en dat zou wel eens zijn grote manco kunnen worden. Het is duidelijk dat de stemmers een verandering willen en daarin het meest vertrouwen in MFK hebben, hopelijk heeft Pik goede en integere adviseurs ….
  Do you love it, do you hate it, vanaf hier gaat Curacao verder en wens ik alle azijnpissers, betweters en experts veel sterkte, nu de uitslag niet hun gedacht is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Bijna akkoord over Coho’

Willemstad/Philipsburg - Volgens de Sint Maartense premier Silveria Jacobs is na het onlangs gehouden vierlandenoverleg zo goed als een akkoord bereikt over de tot voor kort omstreden consensusrijkswet Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho).

PBC | Wanhopige brief: drie Venezolaanse migranten die al tien maanden in de cel zitten, vragen premier Curaçao om vrijlating

Persbureau Curacao Drie Venezolanen die op Curaçao worden vastgehouden, doen een wanhopige oproep aan premie Gilmar Pisas om vrij gelaten te worden. De drie zitten al tien maanden vast...

PBC | Aantal actieve cases Curaçao daalt licht op zondag

Persbureau Curacao Er zijn vandaag 36 nieuwe besmettingen bijgekomen. Mensen met een positieve test althans. Aanmerkelijk minder dan de afgelopen dagen toen gemiddeld meer dan 70 mensen positief...

PBC | Mogelijk weer nieuwe beperkende coronamaatregelen op Curaçao

Persbureau Curacao De regering Pisas overweegt de coronamaatregelen opnieuw aan te scherpen. Gebaseerd op informatie van de GGD en RIVM is het aantal gestegen positieve testen mogelijk reden...

PBC | Shariengela Cijntje is Miss Universe Curaçao 2021

Persbureau Curacao Miss Universe Curaçao 2021 is Shariengela Cijntje. De 27-jarige schoonheidskoningin won gisteravond de 58e editie in de Ballroomzaal van het Curaçao Marriott Beach Resort. Shariengela volgt Chantal...

PBC | CHATA: hotelbezetting Curaçao steeds beter, maar vraag moet gestimuleerd

Persbureau Curacao Ruim de helft van alle hotelkamers op Curaçao was bezet in de maand juni. Dat meldt CHATA. 54,6 procent om precies te zijn. Volgens de vertegenwoordiger...
- Advertentie -