27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:54

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meeste stemmen voor Pisas

Verder viel op dat 427 mensen hun stem uitbrachten op Almier Godett

MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas kreeg deze Statenverkieziezingen de meeste individuele stemmen: 16912. Dat maakte de Electorale Raad zondagavond bekend. Daarna volgden PAR-leider Eugene Rhuggenaath (8595) en PNP-leider Ruthmilda Larmonie-Cecilia (6604).

Als vierde eindigde Raichel Sintjacoba, met 3260. Zijn partij Un Kambio Pa Korsou kwam desondanks 51 stemmen tekort voor een zetel. Verder viel op dat 427 mensen hun stem uitbrachten op Almier Godett. De nummer 4-kandidaat van Trabou Pa Korsou werd twee weken geleden doodgeschoten bij een familieruzie.

Ruim 400 stemmen gingen naar Ishahier Monte die na een ruzie overstapte van Vishon naar MFK. Vishon kwam zo’n 450 stemmen tekort voor een zetel.

Bij alle partijen behaalden de lijsttrekkers de meeste stemmen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. En c cooper heeft zelfs minder stemmen gekregen dan die jongeman Sintjacoba, terwijl hij toch ‘n kerkganger is. Kerkgangers , tumba-liefhebbers en naar Soto verhuizen helpt.

 2. In feite is deze partij niet gegroeid. Hetzelfde aantal mensen, de eigen achterban en nog wat erbij hebben voor pik P’s partij gestemd.
  5 zetels. Dankzij de restzetels en het systeem op het eiland kreeg deze partij de overige 4 restzetels. Hij mag dus de partijen die niet gekozen zijn dankbaar zijn.
  Dus van een echte ‘overwinning’ kan m.i. niet gesproken worden.

  Verder geeft hij in een interview aan dat de afgelopen jaren er niets voor de bevolking is gedaan.
  Dat klopt, maar hj vergeet te vermelden dat vanaf 2010 tot 2012 de staatskas is leeggeroofd, de kwetsbaren niet hebben geprofiteerd, dat toen pik P een blauwe maandag mp was er op grote schaal vriendjes en vriendinnetjes en fam.leden werden benoemd, die niets maar dan ook niets te betekenen hebben gehad voor juist de kwetsbaren onder ons.

  Al met al deze partij is een schande voor de democratie. Niets meer en niets minder. Om over de PNP nog maar niet te spreken.

 3. De geschiedenis herhaalt zich.

  We hadden al de meest criminele premier ooit in het koninkrijk (MAVO3 draaideurcrimineel Gerrit Schotte, mega fraudeur, corrupt tot op het bot en verkeersmoordenaar).

  We hadden al de meestr domme premier ooit in het koninkrijk (de eveneens door en door corrupte Anthony Godett en zijn zus, de domma gans Myrna Godett – naar verluid nog steeds op de payroll van Selikor waar ze tot 10 jaar geleden als kopieerapparaatbediende werkte).

  En nu krijgen we deze ongeschoolde lolo van Soto, Pik Pisas. Een krijsende kabriet met het uiterlijk van een choller met op zijn CV jarenlang procesverbalen filen op een kleine politiepost in de mondi.

  Pabien Korsow! Zelfs mijn hond zou nog een betere premier zijn.

 4. Een achterhaald systeem is het .
  Maar ja nos mes por .
  We gaan het beleven , zowel linksom of rechtsom .
  Het wordt zeer moeilijke tijden met of na corona .

 5. Het is toch ongelooflijk dat de MFK en PNP nu al een principe akkoord hebben getekend. Het viel op dat Sithree Van Heydoorn de voorzitter van MFK op TV het regelmatig over de DP had terwijl hij PNP bedoelde.

  Blijkbaar hebben de heren en dames haast om de taart te verdelen en om vrienden en familieleden een leuke baan te bezorgen.

  Het is wel zuur voor de partij van Raichel Sintjacoba, “Un Kambio Pa Korsou”. Laten we hopen dat hij zijn lesje nu geleerd heeft en de volgende keer wat Tumba zangers op de lijst zet, kan het verschil maken.

 6. Het probleem van de verdeling van de restzetels wordt veroorzaakt door het zeer grote aantal partijen dat deelneemt aan verkiezingen voor een heel beperkt aantal zetels. Als dan heel veel partijen de kiesdeler niet halen dan moeten er ook heel veel restzetels verdeeld worden. De remedie: partijen die willen deelnemen moeten vooraf kijken of ze niet beter samen met een of meer andere partijen een gezamenlijke lijst kunnen opstellen. Overigens verandert het probleem ook als er meer zetels te verdelen zouden zijn. In een NL gemeente met hetzelfde inwonertal als het eiland telt een gemeenteraad 35 leden. Dat zou ook kunnen maar dan moet je uit oogpunt van kostenbeheersing de vergoedingen wel verlagen

 7. profitciat Pik!

  Kiezer heeft duidelijk gesproken. Persoonlijk vind ik het jammer dat Vishion en Kumun geen zetel hebben kunnen krijgen. In tegenstelling tot Drechi en Rechtstaat denken ben ik zowel niet enthousiast tegen anti Coho partijen, als Man/PAR: zelf ben ik nogal sceptisch over 1000 koeien, space travel, hellingsbanen, en het verven van bruggen

 8. We kunnen ons afvragen of restzetels nu wel zo democratisch zijn. MFK krijgt er liefs 4. PNP en PAR krijgen er ook 2.
  Een MFK en PNP regering zegt wel 13 zetels te hebben en de stem van het volk maar eigenlijk hebben ze 7 zetels gewonnen.
  Maar ongeveer 26 procent van de stemmen zijn niet naar de partijen gegaan die een zetel hebben gewonnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -