26 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 09:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Pisas: alléén geld van Nederland, toezicht door IMF

Met regeerakkoord

Met regeerakkoord en zienswijze | nu.cw

De aankomende regering van MF/PNP-signatuur wil wél financiële steun van Nederland, maar niet het toezicht door diezelfde Koninkrijkspartner. Het toezicht zou moeten gebeuren door het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Aankomend premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) zegt erkentelijk te zijn voor de liquiditeitssteun van Nederland, maar ‘de overheid van Curaçao draagt de primaire verantwoordelijkheid voor het bestuur van het land en het sociaal-economische welzijn van de bevolking.

Het principe zelfredzaamheid geldt voor de partijen MFK en PNP ook als het gaat om het Coho (Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling). Ook hier moet zelfredzaamheid voorop staan. Bovendien zet Pisas grote vraagtekens bij de kennis en ervaring van het nog op te richten orgaan.

Er wordt bij het hervormingsprogramma daarom de voorkeur gegeven aan ‘deskundige begeleiding van een ervaren instantie’ als het IMF.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Klik hier voor het document als uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

- Advertisement -

2021 04 18 – Brief van MFK en PNP van hun zienswijze aan alle Parlementen

2021 05 02 – Regeerakkoord 2021 | Akuerdo Di Gobernashon 30 April 2021 by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

79 reacties

 1. …”Bovendien zet Pisas grote vraagtekens bij de kennis en ervaring van het nog op te richten orgaan”…..

  Deze Pisas heeft boter op zijn hoofd.
  Als er één is die geen expertise, kennis en ervaring heeft dan is het Pisas.
  Misschien op het politiebureau proces verbalen perforeren, maar niet als premier.

  Daarom komt dit eiland nooit vooruit. Buchi wan en Nadeska vinden allebei dat ze zonder expertise minister, paflemdntatier of premier moeten kunnen worden.

 2. Pik Pisas verhaal samengevat:
  Toch wel ons ‘ahm’ ‘uhm’ willen die geld van Nidderlaand, ‘uhm’ dus uhm wel toch wel ons krijg die gelegenheid om die aarme volk “ahm” te helpen, ik uhm ahm, dus, wij toch wel “ahm” , gaan ons weer bewijs dat toch wel ons heel slimme mensen is, en dus ons wij koppie koppie gebruiken om deze eilaansje te redden.

  Ons zelf kan! LOL more popcorn please!!

 3. Paar keer geluisterd naar het relaas van de premier in spe, tenenkrommend.
  Die arme man, die vast heel aardig is voor zijn naasten, komt amper uit zijn woorden, in welke taal dan ook.

  Een gemiddele middelbare scholier komt nog vlotter over!

  Als je niet beter weet denk je dat hij zwakbegaafd is.

  Je durft die man niet zomaar zonder tolk, adviseur, consultant en begeleider achter te laten in de RMR.
  Begina sloeg al flater na flater, maar dit is van een heel ander niveau, een soort overtreffende trap in het kwadraat van Myrna en Begina gecombineerd.

  Maar hij heeft zijn rol goed vervuld als stemmentrekker.
  En nu mag hij op de troon zitten, en zijn volgelingen toespreken.

  Hoorde onlangs een groep venezolanen grappen met elkaar over Pik Pisas: “Curaçao puede ser considerado oficialmente tercer mundo ahora, bajo el mando del comandante “Epike Episas”

  Wanneer gaan we op Curaçao leren dat je een complete flater slaat internationaal met een premier (niet de eerste x) die totaal hulpeloos, naïef en monddood is voor de microfoons van de internationale pers?

 4. @Mano, De groep die niets met politiek te maken wil hebben en dat ook niet hebben is zeer klein. In een kleine gemeenschap kan je de politiek niet ontlopen. Vooral niet als je een bedrijf hebt of ergens werkt.

  En het paaien van mensen door de corrupte lieden gebeurt inderdaad en bij veel mensen duurt het tijd. Het is hier wat helpen, daar wat helpen, wellicht naar campo gaan, dit wordt betaald, die krijgt een baantje tot dat de dag er een tegenprestatie wordt geëist. Maar dan zit je al zo diep in het spinnenweb dat je er niet meer uit kan komen.

 5. Brian S schreef;
  “Als je ook onderdeel bent van deze maatschappij dan zal je deze politici ook regelmatig tegen komen en ook in persoonlijke sfeer (Waarbij ik moet zeggen dat een aantal corrupte lui als persoon aardige gasten en dames zijn).”

  Niet per se. Er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die net zoals ik weinig ophebben met politiek, óók in een kleine gemeenschap. Zij zullen natuurlijk ook weleens politici tegenkomen, maar verder zegt het hen niets. De mensen die wél regelmatig met politici die zij tegenkomen een praatje willen maken, zijn meestal degenen die politiek geëngageerd zijn.

  Je schreef zelf dat een aantal corrupte lieden als persoon best wel aardige gasten en dames zijn. En dat is het nou juist. Je zegt dus eigenlijk dat het niet uitgesloten is dat er een vriendschap zou kunnen ontstaan tussen jou en die aardige corrupte heerschap of dame. Dames kunnen overigens ook gasten zijn. (lol)
  En dat betwijfel ik niet, zelfs de ergste misdadigers kunnen heel aardige mensen zijn.

  Maar stel nou dat degenen die jij best leuke aardige mensen vindt jou ook erg aardig en leuk vinden. Dat zou best kunnen. Waarom niet? Misschien beoefenen jullie toevallig dezelfde hobby’s. Op zekere dag is het je verjaardag en je besluit een feestje te organiseren, waarbij je ook die aardige maar corrupte heer/dame uitnodigt. Je krijgt een cadeau, een enveloppe met inhoud. En dat terwijl je er heel bewust van bent dat hij/zij een corrupte vriend is.

  De enveloppe met inhoud bevat een bedrag van maar liefst 100.000 euro. En je corrupte vriend wil er niets voor in de plaats, hij/zij heeft het spontaan aan je gegeven omdat hij/zij jouw als persoon ook heel erg mag, het is immers een verjaardagscadeau. Je moet dan wel heel stevig in je schoenen staan om het kadootje te weigeren. Je had het kunnen verwachten want je wist dat hij/zij corrupt was/is. Ik denk echt dat je die spontane zonder voorwaarden gegeven 100.000 ballen niet zal weigeren. Dat betekent dat ook jij corrupt bent, tenzij je niet van tevoren wist dat die politicus een dief was/is.
  Maar dat wist je dus wél. (lol)

 6. Ik heb na 70 keer de woorden TOCH WEL van Lullo Pik Pisas die aan de touwtjes hangt van nu nog leerling Pastor Gerrit de Raaf & CO de hand doek gegooid met het tellen van het gezegde Toch WEL! . En met deze stakker in de mist moeten wij als bijna verhongerd volk de oorlog met NL gaan winnen je hebt niet alleen een klap van de molen !!? gehad maar ook een hersens verknettering , doei aju Pik Para Plu.

 7. @Mano, Curacao is een zeer kleine gemeenschap. De kans is zeer groot dat je de mensen zelf kent, mensen kent die de politici goed kennen en mensen kennen die te maken hebben met de corrupte politici. We hebben een groot ambtenaren apparaat dus de kans is groot dat je wel een paar mensen kent die in de ambtenarij werken.
  Als je ook onderdeel bent van deze maatschappij dan zal je deze politici ook regelmatig tegen komen en ook in persoonlijke sfeer (Waarbij ik moet zeggen dat een aantal corrupte lui als persoon aardige gasten en dames zijn).
  Ik ben het zeker met je eens dat sommige criticasters vaak zelf ook een bepaald verleden hebben (of in de politiek of in eigen werkleven).
  Maar juist daarom zullen er relatief veel mensen hier zijn die de kwade streken van onze politici goed kennen.

 8. Joep M. schreef;
  “@ Mano,

  Kan me voorstellen dat het voor iemand, die niet op het eiland woont, lastig te volgen is waar sommigen het over hebben.”

  @Joep M.,
  ik weet wel hoe het komt dat ik er niet veel van snap. Ten eerste ben ik niet zo van de politiek. Als het goed is weet je dat nog, heb ik in het verleden wel vaker aangegeven. Daar komt nog bij dat ik ‘maar’ 12 jaar op het eiland heb vertoefd. Zowat mijn hele leven heb ik in het buitenland gewoond, eerst zo’n anderhalf jaartje in de VS, daarna weer even op Curaçao, toen weer een jaartje Venezuela en tenslotte via Curaçao naar Nederland. Het grootste deel van mijn tienerjaren en verdere leven heb ik in Nederland doorgebracht.

  Maar ik verdenk sommigen hier ervan even corrupt te zijn als degenen waarop zij hun pijlen richten. Het kunnen een paar hoge ambtenaren zijn, of dat waren zij, nu gepensioneerd. Misschien ex-adviseurs van een politieke partij of van een politicus, misschien zelfs enkele ‘politici in ruste’ die hier hun gram halen op (vroegere) politieke opponenten, gezien de reacties in ieder geval lieden die iets te maken hebben of te maken hadden met politiek. Ik vermoed ook dat sommigen elkaar persoonlijk kennen (lol)
  Kortom, ik geloof echt niet dat iedereen hier op KKC een voorbeeldige brave huisvader is. Niet dat het me stoort of aangaat, zeker niet. Mijn nieuwsgierigheid was n.a.v. de reacties even gewekt.(lol) Ben trouwens al over mijn nieuwsgierigheid heen.

 9. @ Mano,

  Kan me voorstellen dat het voor iemand, die niet op het eiland woont, lastig te volgen is waar sommigen het over hebben.
  Maar, zoals je weet is het eiland klein en hier gaat er niet om wat je WEET maar wie je KENT. Zo werkt het eiland nu eenmaal, is niet de juiste manier van functioneren, dat blijkt ook wel gezien het feit dat onze economie al 40 tot 50 jaar niet groeit.
  Iedereen kent elkaar en iedereen praat ook met iedereen. Wanneer er iets op West Punt gebeurt dan weet binnen een paar uur het hele eiland wat er is gebeurd, wie er bij betrokken waren etc etc.

  Ondernemers praten met elkaar, wisselen ervaringen uit, waarschuwen voor bepaalde ambtenaren, geven door naar wie je moet vragen en wat je zo’n persoon zou moeten betalen. Moet je auto naar de keuring, maar is die niet goed genoeg om door de keuring te komen ? Geen probleem, Pietje kent wel iemand, die weer een ander kent en die heeft een vriend die dat soort dingen voor je kan regelen. Dan geef je je auto mee, betaalt die persoon een X bedrag en je auto komt terug…………met een nieuwe keuringskaart.

  En zo gaat het met alles. Wanneer iemand een misstap begaat dan is dat binnen een beroepsgroep natuurlijk groot nieuws. Als het grote misstap is dan komt dat in de krant en kan iedereen meelezen.
  Vervolgens wordt er over gesproken op feestjes, bij een borrel en dan is er altijd wel iemand die nog meer ins en outs kan vertellen.
  En vlak dan ook de diverse restaurants en bars niet uit. Wanneer je daar iedere dag jezelf vol laat lopen dan gebeuren er 2 dingen. De andere stamgasten merken dat op en er zal over je worden gepraat, als men je dat zelf al niet doet.
  We hadden hier een aantal restaurants, wiens bestaansrecht alleen was gebaseerd op de creditcard van de overheid. Een gewone sterveling ging daar niet eten, was onbetaalbaar, maar wanneer je een creditkaart van de overheid hebt dan ga je daar gewoon iedere dag lunchen. Maakt toch niet uit, de belastingbetaler betaalt toch wel. En aan die tafels werd dan alles besproken, met een volume dat het hele restaurant gewoon mee kon luisteren. Tja, dan wordt het vanzelf Peyton Place.

  Dat is dus het leven in een zeer kleine samenleving waar je altijd iemand kunt vinden die er alles van weet. Niets blijft hier geheim en de enige reden dat politici met veel zaken weg kunnen komen is omdat velen meeprofiteren of omdat ze weten dat er wraak genomen gaat worden wanneer iemand uit de school klapt.

  En zo is het dus ook niet vreemd dat je hier dingen kunt lezen, waarvan jij denkt: ‘dat kan toch niet waar zijn’ of ‘hoe weten ze dat ?’, maar dat is

 10. Ik vind hier wat van. Gewoonlijk lees ik de meeste comments niet, zeker niet als het politiek betreft.. Vandaag heb ik de 15 á 16 laatst geplaatste comments gelezen, het merendeel in vogelvlucht en zo’n vijftal compleet. Ik ben onder de indruk, maar niet van de personages achter de comments, maar wel zeker onder de indruk van de kennis die hier tentoongespreid wordt. Dus over de Curaçaose politiek. Jullie kennen werkelijk iedereen, ik vind dat grappig. (lol)
  Het is best mogelijk dat ik jullie kennis over de politiek zoals bedreven op Curaçao overschat, maar dat komt vanwege mijn/de totale non-interesse in Curaçaose politiek. Heb ook niet lang op Curaçao gewoond.

  Ik vervolg mijn echt gebeurd verhaal.
  Zo lezende vroeg ik mezelf af; ‘wie zijn deze gasten eigenlijk’? Iets wat ik nooit doe, het interesseert mij n.l. geen bal hoe de persoon achter een bepaalde comment eruit ziet. Bovendien, “niet alles is wat het lijkt”. Om een of andere reden nam ik afstand, opeens…ik ging iets verder van jullie staan en keek vanuit de hoogte naar jullie geschrijf, gekibbel, naar jullie comments. Veel kennis, tenminste, dat denk ik. En vaak heel rancuneus, agressief en haatdragend, want dat zijn jullie bijna allemaal, zowel de pro’s en de contra’s. Niet dat ik er last van ondervind, maar zoals eerder gezegd is mijn interesse gewekt, en dat voor de allereerste keer; ‘wie zijn deze gasten’?

  Jullie moeten natuurlijk niet denken dat ik jullie ‘echt’ in fysieke vorm zag toen ik vanaf zekere hoogte jullie reacties gadesloeg.
  Ik wilde niet weten hoe jullie eruit zien, maar wel weten wie jullie zijn. Dus ik zag gewoon een aantal gekleurde blokjes, (blokjes i.p.v. jullie fysieke vorm) ter grootte van een dominosteen op en neer schuiven, op een soort van dambord, hoewel er hier niet van een damtoernooi gesproken kan worden. En ja, ik begon te lachen, vanaf een afstand bekeken is het lezen van jullie comments echt wel een grappige bedoening.(lol)
  (Ik heb echt geen joint gerookt, alcohol drink ik nooit, heb enkel enkele sigaretten gerookt, dat voor goede orde.)

  Ik denk, misschien zit ik er flink naast, dat onder jullie minstens 90 % ooit ambtenaar is geweest, misschien in combinatie met een ander bijbaantje, jullie zijn bijna allemaal tussen de 56 en 75 jaar. Misschien zijn er in jullie gezelschap zelfs een paar ex-politici en ook een paar gesjeesde zakenmannen/criminelen, who knows… hahaha
  Ik denk ook echt dat onder jullie verscheidenen zijn die ooit corrupt zijn geweest, of in ieder geval met corruptie te maken gehad hebben, ik geloof het echt. Jullie kennen werkelijk iedereen, jullie kennen elk gerucht, redu, naam, toenaam, bijnaam, roddel(kwaadsprekerij) en verder alles wat erbij komt kijken om jullie politieke tegenstanders te bevechten. Wat ik trouwens niet erg vind. Momenteel zijn alleen de Amerikaanse politici en activisten erger dan jullie. (lol)

  Ik daarentegen ken werkelijk niemand, ja een paar omdat ze ooit eens m.p. van Curaçao waren, enkele ministers en een paar parlementariërs, allemaal van de krant. Lees ook geen Curaçaose kranten, alleen als ik op KKC vertoef. Ken ook geen enkele politicus van Curaçao persoonlijk. Hoewel ik hier op KKC ooit probeerde mee te praten over de Curaçaose politiek waar ik eigenlijk nooit echt iets van afwist en tegenwoordig al helemaal niet. Momenteel zijn alleen de Amerikaanse politici en activisten nog erger dan jullie. (lol) hahaha.

  En, ja, ik had gewoon zin om mijn verhaal te vertellen, over hoe ik over jullie denk. En dat heb ik bij deze gedaan ook!! jullie zijn bijna allemaal gewoon zwakke beestmensen, dus echte mensen, echte mensen zijn overigens ook gewoon maar dieren.
  Verder heb ik lak aan ieder die zich aangesproken voelt.
  hahahahha.

 11. My god, zoveel reacties… minpres Piks “rede”heeft klaarblijkelijk veel impact. uiteenlopende reacties. Wellicht bundelen in boekvorm. Het hele spectrum aan emoties komt voorbij geraasd. Vermakelijk om tussen de bedrijven door te lezen. Proza… of niet Drechi

 12. @Drechi pa bosnan Tur dinsdag 4 mei 2021 op 07:34

  Het interesseert mij geen ene drol hoe Pik eruit ziet. Feit blijft dat het een niet al te intelli figuur is die toen hij kort premier was er ook geen bal van terecht heeft gebracht behalve vrienden en vriendinnen zonder enige kennis op de ambtenaren payroll heeft gezet. Waar wij, de belastingbetalers van C, dagelijks voor betalen. Groot gedeelte zit thuis!
  Wat een gezwets zeg. Sorry hoor maar ik denk dat hier echt sprake is van een minderwaardigheidsgevoel.

 13. @ Drekkie de makamba hater heeft zeker zijn tweede door die makamba’s regering gratis in zijn zure stinkende lijf gehad zo tezien aan zijn comments, hij was al een tijdje van de aardbodum verdwenen maar nee hoor nu zijn losers partij met a k PM stakker in de mist met zijn lomp school niet gehaalde diploma een grote bek op zet tegen die makamba regering ( anders krijgt hij weer een paar klappen op een oog van zijn MFK en PNP baasjes. Ik zie Pik straks nog voor jaren het gevang in gaan net zoals Gerrit de Raaf die ook onder dwang alles moest doen wat zijn Maffia bazen hem verplichten om te doen en de staatskas leeg te plukken voor hen. Dag Pik je zal er spijt van krijgen dat je ooit geboren bent om met deze maffia vrienden in zee te gaan. Kom er maar in Drekkie 1e klas loser en domoor van deze aardbol. Wie het laatst lacht lacht het best!

 14. De grootste schijnheiligen zitten altijd vooraan in de kerk, dus tja. Nogmaals we kunnen hoog springen en laag vallen, de heer Pisas zal de Minister President zijn van Curacao. Zijn voorstel voor toezicht door een externe organisatie juich ik toe. Hij geeft notabene zelf aan dat hij anders voorziet dat er anders weer onder de slapende “toezichthouders” gegraaid ende gegrepen wordt. Inmiddels weten we dat de toezichthouders op het eiland niet echt hun werk doen (Banko Central iemand).

  Dus nogmaals als bevolking EISEN dat er een toezichthouder komt met een staat van dienst, EN vergaande bevoegdheden. 1 cent verkeerd uitgeven of niet onderbouwd is direct een zware straf geven. Moet je zien hoe gauw het gegraai stopt, en hoe snel de opportunisten uit de politiek verdwijnen.

 15. ach ach drechi… Heb je nu echt geen recent voorbeeld? Alleen iemand die 28 jaar geleden president werd?

  Gelukkig heb je wel de moed om hier openlijk over je eigen overspel te praten!

 16. @Tico, Of iemand vreemdgaat of een MBA heeft zegt niet altijd alles over het functioneren als een leider. Sommige vreemdgangers zijn goede leiders en MBA mensen zwak of zijn corrupt.

  Wel zijn we beide bekend met wat er in de bijbel staat over overspel!

  Maar Pik wil regeren met als doel “een gedegen ontwikkeling van haar inwoners die gebaseerd is op transparantie, integriteit, fatsoen, hoop, respect, normen en waarden, met Gods woord in ons vaandel.

  Dat lijkt me niet nodig als je zelf niet eens naar Gods woord luisterd! (En Mimi houdt zich ook niet aan de 10 geboden).

 17. Kijk Dames die tegen Pik zijn:
  Toen Bill Clinton het deed heb ik hier niemand gehoord….
  Ik ben bang dat het met KLEUR te maken heeft:
  Ben je Blank? Ga je gang!
  Ben je echter zwart…. Oei!! “Vuile, laag bij de grondse, overspelige, geile neger…… Je gaat naar de hel. En we zullen never nooit toestaan dat jij premier wordt”
  Niewaar Johnson, en Kaat, en Brian, en de rest van de dames die hier doorgaans de YDK (en vooral de zwarten onder hen) onder het gazon willen schoppen. But guess what Ladies: We do not give a flying (bleep) what you think!
  Have yourselves a splendid day, Y’ hear?

 18. Dag Brian, met andere woorden of de heer Pisas nu vreemd ging of niet doet niet af of hij wel of geen goede minister president is. Wat velen vergeten is dat in het jaar 2007 -2008 er enorm veel pipos in de politiek waren die met allemaal titels schermden (Ing. MBA-MBI etc.) maar niks maar dan ook niks positiefs toevoegden. Wat ik dus wil zeggen is dat het best kan dat de heer Pisas leerling-assistent-in opleiding-toezichthouder-niet uitgeprinte documenten was op het politiebureau, echter wil dat niet zeggen dat hij daardoor automatisch slechter is dan het heerschap dat twee titels voert, maar geen blijk heeft gegeven van enerlei politiek inzicht en daadkracht.

  Laten we naar nu kijken als het kabinet aantreedt. Directe controle en toezicht door een externe partij en zoals gezegd met harde hand. Een baantje bij een overheids NV alleen met de juiste capaciteiten, elke cent die wordt uitgegeven gestaafd met een bonnetje EN onderbouwing, in Forti alleen leden van de overheid en geen uitgerangeerde ex-politici (Ethiene Eis wegwezen dus), in commissies geen politieke benoemingen (Stanley Betrian ga van je vele pensioenen genieten en blijf weg) en een gedegen screening van zowel parlementsleden alsmede ministers. Geen bewijs van goedgedrag is je spullen pakken en wegwezen! Ga maar in Nederland een baantje zoeken als burgemeester, commisaris van de Koning, toezichthouder etc. Nederland heeft namelijk genoeg ervaring in welk afvoerputje men mislukte politici dumpt. Opschonen van Curacao moet nu beginnen.

 19. @Tico. Wie een beter staatshoofd is subjectief. En ook bv de redenen van het gevangen zitten zal je moeten uitleggen.

  Hitler was verslaafd aan drugs en heeft ook in de gevangenis gezeten.
  De heer Mujica uit Uruguay zat in de gevangenis wegens terrorisme maar wordt later gezien als een goed staatshoofd.
  Mandela liet gewapende overvallen plegen, ging vreemd, zat in de gevangenis, liet corruptie toe maar wordt ook weer gezien als een goed staatshoofd.

 20. @ Tuna en John, waar hebben jullie het over. Waar is jullie bewijs dat de heer Pisas aanrommelde met een vrouw die in een relatie was. Stel dat dat al zo was, dan heeft de heer Pisas als een echte man de dreun geaccepteerd en niet als een laffe hond aangifte gedaan of aan de grote klok gehangen wat er is gebeurd.

  En even een vraag: er zijn 3 heren die aan het hoofd staan van een land.
  De ene heeft twee minnaressen en alcohol verslaafde. De tweede was een drugsverslaafde, heeft in de gevangenis gezeten en een zware drinker. De derde Is een onderscheiden oorlogsheld, rookt niet en drinkt heel af en toe een biertje en is zijn vrouw altijd trouw gebleven. Welke van deze 3 heren is volgens u het beste staatshoofd?

 21. @ Bolivar, leesch ende begrijph wat ik neerpen mijn beste. Toezicht door IMF (wat de heer Pisas voorstaat) zouden we moeten toejuichen. En achteraf verdienen hun allemaal een pak rammel, maar laten we vanaf begin aantreden kabinet Pisas beginnen met ons mandaat. 1 dubbeltje verkeerd gespendeerd is een flinke mep op de vingers

 22. In een beschaafd land komt een beoogd premier niet meer in aanmerking om deze functie uitte voeren als hij zijn touwtje in het verkeerde gaatje heeft laten hangen en er voor op zijn smoel is geslagen. Maar volgens Drechi de struisvogel mag je daar niet over praten, net zo als over zovele andere dingen die hier uitgevreten worden. Laten we vooral maar doen alsof er hier nooit wat gebeurt. Drechi is misschien wel bang dat hij binnenkort zelf aan de beurt is.

 23. 3 miljard gulden schuld, zo ongeveer 66% van wat we met z’n allen verdienen.
  Pik je kletst uit je nek! Je geeft nu al uit wat je niet hebt. Deze club van opportunisten en zakkenvullers gaan ongetwijfeld – laat ik het netjes zeggen – op de grote blaren zitten.
  Een decubitus zal er niets bij zijn .

 24. Deze pik heeft al heel wat op z’n kerfstok, veel, heel veel geld verbrast , de mensen die in CMC liggen, erg triest overigens , kost ook wel wat, en dan 2 specialisten uit Ned , lees het goed, uit Ned om hem na die dreun te opereren. (betrouwbare bron)

 25. @Tico Martina: “Maar wij als bevolking mogen helaas niet zelf met een eind hout hun een pak rammel geven op hun blote reet, dat mandaat heeft CFT wel. En wat blijkt? Net als met vele andere “toezicht” houdende functies wordt dat bestierd door mislukte figuren”.

  Hèt orgaan dat toezicht moet houden op de regering is de Staten. Onze gekozen volksvertegenwoordigers. Daar ligt de eerste en laatste verantwoordelijkheid. Zij hebben het heilige budgetrecht (goedkeuring begroting) en bepalen ook achteraf middels de (altijd door de accountant van een afkeurende verklaring voorziene) jaarrekening of de regering daarmee voldoende verantwoording heeft afgelegd over haar uitgaven. Waarom nemen de Staten steeds weer genoegen met deze jaarrekening terwijl het financieel beheer (interne procedures rond de inkomsten en uitgaven) na al die jaren nog steeds niet op orde is? Vergeet niet dat Curaçao er altijd voor heeft gevochten om in het kader van haar ‘autonomie’ dit budgetrecht bij de Staten te laten. Ook weer in de discussie over de COHO. Als je de externe toezichthouder vleugellam maakt kun je achteraf niet zeggen dat deze niet effectief heeft ingegrepen… dat is toch echt voor 100% de verantwoordelijkheid van de statenleden waar we zelf voor hebben gekozen.

 26. @John:
  Misschien zijn jullie in Nederland gewend om als jullie vrouw met een ander naar bed is geweest, “juichend boekjes open te doen” over de vermeende buitenechtelijke relaties van jullie echtgenoten.
  Hier houden wij niet van die flikkerstreken…….
  Doe jij dat dan maar, want jij hebt zo te zien al eerder met dit bijltje gehakt.

 27. Kan de man van de byside van Pik Pisas die hem in elkaar geslagen heeft niet even een boekje open doen over Pisas ‘val in de keuken’ ?

  Als blijkt dat Pisas gelogen heeft komt hij niet door de screening.

  Alles om te voorkomen dat deze payaso MP wordt.

 28. @Tico:

  “Elke politicus die 1 cent die verkeerd spendeert, krijgt een ram met de liniaal op de vingers.”

  En in dezelfde adem …

  “Dat MFK en de heer Pisas in het verleden de boel hebben leeggeplunderd zal best … Het plan van de heer Pisas zouden we dus moeten toejuichen.”

  In jou eigen woorden : de MFK verdient een tik op de vingers maar jij juicht hun toe.

  Liniaal op de vingers has no place in modern times but rather ancient times.

  P.S. Over welk plan van Pisas die jij toejuicht heb je het over ? Het plan om het eiland naar een betere toekomst te leiden door toezicht te voorkomen ?

 29. @Robert meen je dat nou wat je over r chong zegt??? Hij is een van de achterbakse dievengilde, geen enkel vertrouwen in dit heerschap, heeft behoorlijk achterover gedrukt met de aankoop van de slechtste palmen die je kunt hebben kosten zowat niks maar voor hem ‘n goudmijntje.

 30. Ok wat wil men nu. Dat MFK en de heer Pisas in het verleden de boel hebben leeggeplunderd zal best. We hebben het echter over 1.8 jaar regering en intussen zijn er meerdere kabinetten geweest. Mij kom je niet wijsmaken dat in al die tijd er niks verbeterd kon worden. 4 jaar lang hebben Partij Associale Rariteiten, Makabere Associale Neandertalers en Pikkende Intelligente Negers de boel leeggeplunderd en fraude gepleegd. Dit terwijl er toezicht van het CFT was. Dus alweer toezicht houden en Nederland past gewoon niet in 1. Ze kunnen het niet. Het klopt dat de hoofdaansprakelijke de vieze vuile gore dieven van de verschillende kabinetten zijn. Maar wij als bevolking mogen helaas niet zelf met een eind hout hun een pak rammel geven op hun blote reet, dat mandaat heeft CFT wel. En wat blijkt? Net als met vele andere “toezicht” houdende functies wordt dat bestierd door mislukte figuren. Het plan van de heer Pisas zouden we dus moeten toejuichen. Laat een organisatie die ervaring heeft met toezichthouden het maar 4 jaartjes proberen. Als volk geven we hun dan een duidelijk mandaat. Elke politicus die 1 cent die verkeerd spendeert, krijgt een ram met de liniaal op de vingers.

 31. Zoals gebruikelijk hier heeft iedereen de schuld, behalve wijzelf. Ik blijf het zeggen maar de YdK zelf is de grootste vijand van zijn eigen “land”. Wij zouden niet misstaan in delen van Africa waar het op dezelfde manier als hier een puinhoop is, en nog steeds wordt gecreëerd. Vriendjes en familie bevoordelen en aan baantje helpen daar zijn we goed in, nu de rest nog. Slachtoffer spelen is het grootste theater hier. Wat een schaamte voor dit alles.

 32. Probeer nog steeds Pisas beter te begrijpen, maar moet helaas bekennen dat me dat niet goed lukt. Dat we moeilijke tijden hebben, de problemen niet onoplosbaar zijn en dat er nu al kritiek is; niets nieuws, niets abnormaals. Wat moet ik daar mee? Inhoudelijk heb ik gisteren (en vandaag in de Extra) echt niets gehoord. Geen goed begin. Ons volk wil duidelijkheid en perspectief. En vooral ook werk en inkomen. Dan moet je niet zielig doen en de MFK bekende slachtofferrol weer gaan aannemen (laga nos dera Schotte schonnan). Beste Pisas; neem een voorbeeld aan Chong. Bij hem lukt me het wel hem te begrijpen(zie ook Extra van vandaag). Komt met concrete plannen die perspectief bieden; het National Recovery Plan, positief en gebaseerd op het Nat. Development Plan van een paar jaar geleden. Echt niet alles zaligmakend, welnee. Maar het is reeds bestaand, kunnen we mee aan de slag en ook prima koppelen aan bestaande uitvoeringsplannen. En het biedt perspectief. Ook Pisas kan daar van leren. Dat kan en ik hoop van harte dat dat ook gebeurd.

 33. @ TM

  Dus omdat toezicht volgens Pisas niet deskundig is maakt Curacao er een puinhoop van ?
  Hoe zit die logica in elkaar ?

  ‘Meneer de rechter, ik ben failliet gegaan omdat het toezicht op mijn bedrijf niet deskundig was’.
  Rechter: ‘Was u niet degene die alle beslissingen nam en wist u niet dat die beslissingen u tot een faillissement zouden dwingen ?’
  ‘Nee, meneer de rechter, ik nam wel de beslissingen, maar ik ben niet verantwoordelijk voor dat faillissement, dat is toch echt de toezichthouder’.

  Wanneer je zelf niet in staat bent om op een verantwoorde wijze met je geld om te gaan dan behoor je niet eens dat geld te mogen beheren. Dan moet je onder curatele worden gesteld en dient de beslissingsbevoegdheid te worden ontnomen.

 34. Na het bekijken van de video De Heer Rick Hart met ak mp heb ik niet één persoon gezien met onbesproken gedrag. Ak mp pisas c cooper r chong braam larmonie etc.

 35. CFT heeft zitten slapen en daar om zijn de problemen er nog.
  Wat was het mandaat van het CFT?
  En was het mandaat al niet zo gekortwiekt dat het eigenlijk beperkt was tot toezicht achteraf? En dat die toezicht, achteraf steen vast resulteerde in het afkeuren van begrotingen en jaar rekeningen. Maar dat er geen verdere consequenties aan hingen. CVT is een papieren tijger en de volgende toezichthouder moet een goede samenstelling hebben en gewapend zijn. IMF controle zijn accountants, dus weer na dat het geld verdwenen is en gaat ook niet gebeuren. IMF voorwaarden daar in tegen, zijn gericht op het liquide maken van fondsen en eigendom om daarmee geld te lenen van het fonds. Dus eigendom verkopen en schuld aangaan. Deze IMF controle vooraf voor een IMF lening is niet iets waar de bevolking op zit te wachten.

 36. @tico martina , wat levert ‘t op om zo’n stukjes op KKC te posten. @John is niet zo moeilijk dat c cooper geen cent uit Ned nodig heeft, hijzelf heeft op gruwelijke wijze z ‘n schaapjes op ‘t droge.

 37. Ach Tico. Pik Pisas is zelf 1 van de personen die geld uitgeeft en dankzij o.a. hem zijn we in slechte financiele staat. Maar dan ga jij de toezichthouder de schuld geven? Van je eigen daden?

  Gaat een moordenaar klagen dat het de schuld is van de politie omdat ze hem eerder hadden moeten oppakken?

 38. Als men de moeite doet om naar het verhaal van de heer Pisas te luisteren, dan blijkt uit NIETS dat hij geen toezicht wenst op de besteding van de gelden. Hetgeen dat hij aanhaalt is dat in het verleden de toezichthouders van alles deden BEHALVE toezicht houden. Dit is de reden dat hij expertise zoekt, om te voorkomen dat er weer geld verdwijnt. Voor alle roeptoeters die lopen te kwaken als een papagaai die een ezel nakwekt, Nederland heeft al heel lang bewezen dat hun geen kundige toezichthouders in hun gelederen hebben. Kijk alleen maar naar alle schandalen van de afgelopen tijd, waar de toezichthouders collectief geheugenverlies hadden, gelijk die Pinokkio die zich al grijnzend opwerpt als “grote (geheugenverlies)lijder van Nederland”. Dus inplaats van af te geven op de heer Pisas, luister naar wat hij zegt en probeer het te begrijpen. En voor alle betweterige kaaskoppen hier, kijk naar jullie eigen NEP parlement en geniepige ministers met aan het hoofd een grijnzende paljas. Ga in je eigen moeraslandje de boel opknappen en stop met afgeven op de lokale bevolking en hun regering.

 39. Op Curacao is het lastig kiezen:
  1. niveau (of gebrek aan niveau) Pik Pisas en Cooper
  2. 1000 koeien, space travel, hellingsbaan, Insult Air, Isla, perfect storm

 40. Ik citeer Pik Pisas op de vraag van Rick Hart over waar Curacao het geld vandaan gaat halen:

  ‘Wat betreft de belasting hebben we toch wel eh willen we toch eh eh simpel maken het makkelijk maken voor voor de belastingbetaler dus dat ze toch wel op de hoogte blijven en weten wat wat er met hun geld gedaan wordt en dan krijgen ze toch wel een ehm ehm zoals ze zeggen een buffer om toch wel verder te investeren in in Curacao.’

  Doe dit in een spreekbeurt op de lagere school en je mag het schooljaar nog eens overdoen.

  Het antwoord was zo dom en inhoudsloos dat Rick Hart niet eens de moeite nam om er verder op in te gaan.

  Had graag gezien dat hij het, toch wel, gedaan had.

  Ik was voor de herverkiezing van Donald Trump in de VS omdat hij prachtige televisie oplevert, maar zei er meteen bij dat ik zo’n malloot nooit in eigen land zou willen hebben. En dan krijgen wij hier nu Pik Pisas, qua domheid Donald Trump in het kwadraat.

  Toch wel.

 41. PS

  Lees ook eens de voortreffelijke reactie van RIck Hart op de reactie van Charles ‘Korupshon’ Cooper op onderstaand artikel op nu.cw

 42. “toezichthouders van Curacao functioneren”
  @Brian S: klopt CFT is niet meer geloofwaardig

  “Heeft iemand de moeite genomen om de video te bekijken ?””We hebben toch GODVERDOMME wel mensen op dit eiland ronlopen met genoeg kennis en ervaring om alle ins en outs van het besturen van een land te begrijpen ?”
  @Joep: de huidige samenstelling van de staten en onze toppers is het gevolg van het stelselmatig aannemen van mensen van “onze mensen” dwz YDK en familieleden ipv mensen op basis van kennis en kunde. Er zijn/waren genoeg mensen op het eiland met genoeg kennis en ervaring maar die zijn of weggepest of houden zich stil

 43. Eigenlijk wat Pik hier zegt is. Wij YDK hebben toezicht nodig want we kunnen zelf niet met geld omgaan. Daarom hebben wij onafhankelijk toezicht nodig want de toezichthouders van Curacao functioneren niet.

 44. Ik heb het filmpje drie keer gezien en beluisterd….”die geld willen we wel, maar die toezicht willen we niet….want het CFT heeft 10 jaar zitten slapen waardoor die probleem nog steeds bestaat…daarom willen we die IMF, die zitten niet te slapen…jonguh….”
  Kortom: “we hebben die buffer nodig van die geld….niet die buffer van zelfverantwoordelijkheid in die toezicht….die komt van die IMF…die zijn dan verantwoordelijk voor die toezicht…manno….hombu…” laga hode…swah….Ki bo kere….

 45. Het doel is twee ledig:
  A: het voorkomen van toezicht.
  B: aan de achterban bewijzen dat het probleem (van de komende economische malaise) ligt in de houding, en de weigering van Nederland om geld te verstrekken.
  Het gevolg gaat zijn dat de regering “gedwongen” is om zich te vergrijpen aan de liquide middelen die het eiland nog heeft: het goud, pensioen fondsen en andere spaar tegoeden. Zonder dat er toezicht is.
  En daar heeft de bevolking zelf voor gekozen.

 46. Heeft iemand de moeite genomen om de video te bekijken ?

  Ik wens Knops heel veel geduld om met deze malloot rond de tafel te moeten gaan zitten. Elk tweede woord is ‘toch wel’ of ‘in principe’ en voor de rest is het voornamelijk onsamenhangend. Alsof je met de tuinman of huidhoudster gaat praten over de economie………………je praat beleefd mee, maar ondertussen denk je: ‘grote goden, hoe lang moet dit nog duren’.

  Kan aan mij liggen, maar ik zie hier Myrna Godett jr en vraag me serieus af hoe we als land zo diep hebben kunnen zinken dat we dit soort lolo’s tot premier durven te maken. Het gaat mij er niet om wat voor politiek de MFK voorstaat, het gaat mij er om hoe je iemand, met een duidelijke achterstand in opleiding, tot premier van je land kunt maken, waar hij (of zij) beslissingen moet maken over het welzijn en de toekomst van iedereen hier op dit eiland.
  Wanneer je dit soort figuren toelaat als premier dan moet je jezelf toch wel ernstig haten, dat neem je jezelf niet serieus. En dat heeft niets te maken met makamba of zwart of wit of wat dan ook. We hebben toch GODVERDOMME wel mensen op dit eiland ronlopen met genoeg kennis en ervaring om alle ins en outs van het besturen van een land te begrijpen ?
  Dit figuur een regering laten leiden is een regelrechte schoffering van iedereen die een hart heeft voor Curacao.

  En wanneer iemand hier mij wil wijs maken dat dit figuur de capaciteiten heeft om dit eiland uit deze crisis te leiden dan haten ze dit eiland of ze profiteren zelf heel hard mee bij dit toneelstuk.
  Over 4 jaar blijkt er weer een paar honderd miljoen achterover te zijn gedrukt en dan staan we weer van “goh, hoe is dat nu mogelijk’.
  En ondertussen vinden we het vreemd dat Nederland ons niet serieus neemt.

 47. Ze beginnen vast met de ob die wordt 7%. Benzine kan verlaagd worden etc etc.
  De Commedia’del’Arte wordt vervolgd.

 48. Pik die zich op zijn oogkas heeft laten rammelen door de partner van zijn byside. LOL,LOL.
  Komt Cooper wel door de screening heen. Was er niet onder zjn matras een bedrag van 50:000 gevonden??

 49. Jullie zien het helemaal verkeerd, Pik POESpas heeft een list verzonnen en zal iedereen nog aangenaam verrassen, als je tenminste niet financieel onafhankelijk bent van dit curacircus.
  Ik ga nog wel lachen en anders???
  Ja dan rot ik gewoon op.

 50. Toch wel triest dat toch wel dit straatarme eiland toch wel opgescheept zit met een toch wel een dermate toch wel simpel figuur die toch wel zeer onbenullig en waarschijnlijk toch wel niet gehinderd wordt door een toch wel niet al te groot verstand en die toch wel de indruk wekt dat hij waarschijnlijk toch wel twee jaar lagere school en toch wel drie danslessen genoten heeft. En dit zou dan toch wel de grote leider moeten worden die het eiland toch wel uit het moeras moet trekken.

 51. @Knoek koe , pisas heeft ‘t zeker , erg genoeg , die 18 K voor mekaar. Daar schort het hier nu juist om, zou niet moeten kunnen zonder gedegen opleiding . Maar daar gaat het nu juist om, om die poenne voor henzelf en niet voor het volk of ‘t eiland op te [email protected] revisited , er is niet een regering wat zij voor de kiezen hebben gehad en toch 4 jaar in ‘t zadel. We zullen zien wat deze hufters voor mekaar krijgen.

 52. Ik kan toch wel niet wachten op de dag dat Pik Pisas toch wel naar Nederland gaat om daar toch wel de Curacaose zaak toch wel te bespreken.

  Denk dat zijn gesprekspartners in Nederland denken dat ze zijn beetgenomen, ze gaan op zoek naar de verborgen camera en trekken aan Pisas’ baard en zonnebril omdat ze denken dat de mislukte komiek Jardino erachter schuil gaat.

  Toch wel.

 53. Pik Pisas wordt gewoon branchmanager van Gobièrnu & Sons. In de boom voor Forti wordt hij geinstalleerd op tak 2 en wacht hij op instructies van de grote baas! Verder krijgt hij 18K per maand plus emolumenten.

  Toch best goed voor elkaar, voor iemand die procesverbalen fotokopieeerde op een politiebureau.

  @CR Par heeft idd niet veel voor elkaar gekregen.
  Ze hadden de kans om de boel op te ruimen, wat ze wederom niet hebben gedaan!

  Zita heeft haar brugdeal binnen. 200 miljoen aan onderwijs uitgegeven, waaraan is niet duidelijk.
  Nog steeds duizenden leerlingen zonder internet ondaks de 200 miljoen.

 54. @kaat (of is het Wim, Trui, Henk, Kees?): ik vind Pik absoluut geen hoogvlieger en zeker geen 14-18k salaris waard maar dat was de vorige regering ook niet. In een van de vorige items heeft Pelican geloof ik een mooie uiteenzetting gemaakt wat er in 4 jaar PAR gerealiseerd is, en dat is in 1 woord samen te vatten als NIETS.

  Ik schat daarom in dat het net zoals onder de vorige regering ook met deze regering een kwestie wordt van aanmodderen (geen enkel beleid of visie), aanstellen van friends en famliy, en dat alle echt heikele vraagstukken (wat gaat er met de Isla gebeuren?) op de lange baan worden geschoven want niemand wil daar verantwoordelijk voor zijn.

 55. onderschat zijn kennis en kunde niet als regeringsleider: net als Bouterse is Pisas getraind in het gebruik van vuurwapens

 56. @curacao revisted pisas heeft ‘n punt? Heeft hijzelf , schotte en cooper niet het meeste geld verspild. Praten ze nu over sociaal economie voor de bevolking. @Robert Curacao staat al zo lang voor schut, constantia , m rojer ,dsantos, monk waren ook al ‘n schande voor het eiland. Je kan ‘t onderhand de “bende van korsow” noemen.

 57. República Bananariana look ten top!
  @Bolivar, je omschrijft het goed. Beetje koning Mswati van Swaziland achtig!

  Pik moet het van zijn bril, pak en gouden ringen hebben. aan elke vinger een gouden ring? Het electoraat vindt het prachtig….., !

  Nu nog eentje in zijn neus
  Voor het stemvee is Het stamhoofd’s woord waarheid!
  Pik sí ta traha!!!!!

  Wat dat ook moge betekenen! Zijn achterban neemt alles voor zoete koek aan.

  Verkiezingen winnen was stap 1, @Djaka
  Geld lospeuteren is stap 2
  Geld verdelen onder f&f is de finale stap.
  Dat is de grote uitdaging, spatgeld loskrijgen, ZONDER toezicht.

  Hoe vaak stoot ezel Nederland zich aan de zelfde Curaçaose steen!

  Toezicht is voor de volgende regeringsronde, wanneer alles al uitgegeven/ verdeeld is.

  Dan komen ook de Algemene rekenkamer en wat selfie parlementsleden om de hoek kijken en wat mosterd na de maaltijd statements maken. ( net als met de rampa van knip!, giro, ennia cbcs, uts aqualectra .

  Popcorn staat klaar bij elke persconferentie van opperhoofd Pik, dit is entertainment, van het kaliber Myrna Goddet.

 58. Gerrit
  Thom de Graaf is een D66-er. En D66 is al sinds Pechthold een kritiekloze fan van Curacao. Dus aan de mening van de RvS heb je ook in dit geval niets.
  Zoals de RvS ook een verwijtbare foute rol speelde bij de toeslagenaffaire.
  Alle gesloten bastions zoals RvS, rechterlijke macht , kabinet/1ste en 2de Kamer, OM en andere instituties worden langzaam ontdaan van hun, naar alsmaar meer blijkt, onterechte aureool.

 59. Pik heeft natuurlijk wel een punt dat er qua armoede bestrijding door de vorige regering helemaal niets is gedaan. Veel geld verspild aan Insel air, Isla, subsidies en zo verder. Niet dat ik overigens veel vertrouwen in Pik heb

 60. Dit is steeds al duidelijk geweest. Als je sulletje Knops met sprookjes 8 maanden aan het lijntje kan houden en je je afspraken voor bezuinigingen niet nakomt en formeel vastlegt maar wel geld ontvangt en de soap met St Maarten erbij verbaast het me niet als hij akkoord gaat. Anders Tom de Graaf wel ( RvS ) wel.
  Anderzijds is het ook een aardige tweetrapsraket naar de MFK achterban om akkoord te gaan met de COHO met wellicht enige ondergeschikte aanpassingen. Met het noodzakelijke geld uit Nederland is MFK al akkoord en na zwaar onderhandelen en alternatieven aandragen hebben we helaas ook akkoord moeten gaan met de COHO in belang van ons allemaal. Iedereen tevreden.

 61. Hoe naief en kortzichtig kun je zijn. Pisas; bai papia ku hende professional ku eksperensia i bin bek ku algun serio. Ban serio Pisas, welke bedoeling of strategie zit achter dit ridicuul idee c.q. voorstel? Ze gaan in Den Haag denken dat die val je geen goed heeft gedaan. Huiswerk over doen en met een beter idee komen. Ga uzelf en ons Land a.u.b. niet voor schut zetten. Danki i ekstito!

 62. @ De afgekeurde politie agent lullo PIk Pisas met spiegelglas zonebril durft te verklaren dat Rutte en Knops geen kennis en ervaring hebben om een land te besturen. Maar wel goed en gek zijn om en de no hou hebben om curacrim met een derde termijn 250 miljoen renteloos te lenen met een terug betaling verdeeld over 30 jaar. Pik zegt daar niet mee eens te gaan, hij wil het wel maar zonder toe zicht van COHO en NL.Komen ze er niet uit gaat hij verder zoeken hoe hij het Goud kan verduisteren van de crim. PS: zag een paar bekende veroordeelden tot gevangenis straf in beeld staan, miste alleen leerling Pastor Gerrit de Raaf, maar die stond zeker achter een boom! alles in de gaten te houden of ze zijn op drachten wel voor 100% uit voerden. Zo niet worden ze volgens afspraak gevoerd aan de vissen waar hij Gerrit gedoopt is.

 63. Los van het feit dat Pisas eruit ziet als een banana republic leader wanna-be :

  “De aankomende regering van MF/PNP-signatuur wil wél financiële steun van Nederland, maar niet het toezicht door diezelfde Koninkrijkspartner.”

  De gast wil van het IMF geld, van Nederland geld en goudreserves verkopen.

  Hij heeft absoluut geen benul over een gezond beleid voeren voor het eiland. He’s a simple banana republic choosing beggar lacking any knowledge to propel the island to a better future.

 64. MFK verzoekt Nederland om de gratis te verstrekken financiële injectie ,
  geen kruimels !!! this is an order! , te storten op de plaatselijke bankrekening van C. Cooper die dan op zijn welbekende integere wijze voor de verdeling t.b.v. zijn vrinden…..eh sorry t.b.v. de bevolking zal zorgdragen.
  ps Nederland krijgt de groeten van pastor G. Schotte.

 65. Charles Bolo Cooper wil niets met de Makamba’s te maken hebben toch????
  Curacao zit vol met liquide middelen, de banken zijn bereid MFK en PNP geld te lenen. Wij zullen geen diptjie van Nederland willen hebben.
  Dat was zijn plan B toch???
  Wat is er dan in godsnaam gebeurd dat ze wel veel geld en bovendien, renteloos willen hebben van de zelfde Makamba’s????
  MFK en Partido Nacional hebben wel erg veel lef om SG Knops de les te willen voorlezen. Jullie geld is welkom, maar jullie toezicht is min of meer waardeloos.
  Wij ” negers” hier op het eiland leven volgens mij in de omgekeerde wereld?

 66. De gulle gever bepaalt .
  Zo klaar als een klontje .
  Ze beginnen al een toontje lager te zingen .
  Kennis en ervaring , die zitten niet in die twee partijen .
  De verkiezing winnen is een ding , maar regeren eist kennis en vooruit zien

 67. Pisas: Bovendien zet Pisas grote vraagtekens bij de kennis en ervaring van het nog op te richten orgaan.

  Over de kennis en ervaring van Pisas om het land te besturen behoeft in het geheel geen twijfel te bestaan. Die ontbeert hij.
  Dus leidt hij het land binnenkort samen met zijn maatjes, en met behulp van de apathische en onbekwame Staten, verder de misère in.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AccountancyVanmorgen | Oxfam Novib: vermogen superrijken verdubbeld tijdens pandemie

Oxfam Novib stelt dat de ongelijkheid tijdens de coronapandemie wereldwijd sterk is gegroeid: de rijksten zijn tweemaal zo rijk geworden, terwijl meer mensen onder de armoedegrens leven....

Trouw | Is het vaccineren van kinderen tegen corona nodig? De voordelen en de risico’s op een rij

Marco Visser Ouders met kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen vanaf maandag een brief van het RIVM met de oproep hun kind te laten vaccineren. Is vaccineren...

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...
- Advertentie -
- Advertentie -