31 C
Willemstad
• vrijdag 20 mei 2022 12:55

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Rozier: Grupo di 15 opgeheven

Grupo 15 bestaat uit Asogas, AAV, BVCA,  CMA, CCDA, Copda, Chata, Cifa, CRA, KvK, CMAR, DMO, Imana, PMD en SKO.

Willemstad – Wat ‘Grupo 15’ is gaan heten is opgeheven. Dat stelt voormalig woordvoerder van de groep van vijftien organisaties uit het bedrijfsleven, Dean Rozier, tegenover deze krant. ,,We zijn allemaal bedrijven en verenigingen die eigenlijk vallen onder de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC).

Daar zijn we naar teruggegaan”, aldus Rozier. De groep trad enkele keren in het openbaar en ging als vanzelf Grupo 15 heten. De betrokkenen spraken zich openlijk uit vóór het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) en het Landspakket.

- Advertentie -

Daarna, daags voor de verkiezingen, had Grupo 15 een boodschap aan de politieke partijen die verkozen zouden worden, namelijk om het met Nederland overeengekomen Coho/Landspakket te omarmen omdat dit noodzakelijk is ‘om eindelijk onze economie te reactiveren en te laten expanderen, om de armoede en werkloosheid terug te dringen, middelen te verkrijgen om het onderwijs te verbeteren en te investeren in sociale programma’s’.

Eerder al, in mei 2020, stuurde de (toen nog wat kleinere, red.) samenwerking een brief aan de regering met de stelling dat de voorwaarden van Nederland noodzakelijk zijn ‘hoe pijnlijk deze ook zijn’.

,,Het proces van de groeistrategie heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat het overheidsapparaat en -processen niet voldoende geëquipeerd zijn om de nodige hervormingen zelfstandig ten uitvoer te brengen. Hulp van buiten zal dan ook nodig zijn in dit proces”, werd toen vastgesteld. De (werkgevers) organisaties drongen ook aan op een wekelijks crisisoverleg met de regering.

De (kleinere) groep schreef in juli vorig jaar een brief aan de Rijksministerraad (RMR) waarin de afkeuring uitgesproken werd over ‘de manier waarop’ Nederland eisen stelde aan liquiditeitssteun.

,,Hoewel we de vorm afkeuren, keuren we de inhoud niet af”, zo werd gesteld. Aangevoerd werd dat autonomie de maag niet vult en ook niet met wet- en regelgeving bewerkstelligd kan worden, maar alleen met een intellectuele verandering.

,,En om dat te bereiken, hebben we urgente investeringen nodig op veler gebied, beginnend met het onderwijs. Wij kiezen bewust voor de kans die ons nu wordt aangereikt om over te gaan tot de noodzakelijke hervormingen als dit ons land en samenleving zal doen groeien en sterker maken”, zo werd in de brief geschreven.

De groep bestond op het laatst uit 1. Asosashon Doñonan di Pòmp di Gasolin (Asogas), 2. Antilliaanse Aannemers Vereniging (AAV), 3. Belangen Vereniging Curaçaose Agenturen (BVCA), 4. Curaçao Manufacturers Association (CMA), 5. Curaçao Car Dealers Association (CCDA), 6. Curaçao Oil Products Distributors Association (Copda), 7. Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata), 8. Curaçao International Financial Services Association (Cifa), 9. Curaçao Restaurant Association (CRA), 10. Curaçaose Kamer van Koophandel (KvK), 11. Curaçao Maritime Association (CMAR), 12. Downtown Management Organization (DMO), 13. Indian Merchants Association Netherlands Antilles (Imana), 14. Pietermaai Management District (PMD) en 15. Sosiedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, May 19, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Staatssecretaris Van Huffelen voor tweede keer op bezoek op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties is van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei op Aruba, Curaçao en Sint Maarten om inwoners, ondernemers,...

PBC | Mondkapjesplicht vervalt op de luchthaven

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het is niet langer verplicht om op luchthaven Hato een mondkapje te dragen. Beheerder CAP heeft de verplichting vorige week vervangen door een mondkapjes...

PBC | Nederlandse en Curaçaose wetenschappers vinden elkaar op de Universiteit van Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Nederlandse en Curaçaose wetenschappers hebben begin deze maand een serie presentaties en lezingen gegeven over Erfgoed, nation building and nation branding. Op vrijdag 6 mei...

PBC | Rotterdamse politie zoekt getuigen coldcase zaak binnen Antilliaanse gemeenschap

Persbureau Curacao ROTTERDAM – Het coldcaseteam dat onderzoek doet naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares heeft sterke aanwijzingen dat binnen de Antilliaanse gemeenschap meer kennis is...
- Advertentie -
- Advertentie -