26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 09:29

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...

ParadiseFM | CMC pakt de draad weer op

CMC pakt deze week de reguliere zorg weer op. Vorige week werd al begonnen met urgente oncologische ingrepen. Deze week worden de eerste uitgestelde operaties en behandelingen...

ParadiseFM | Geen nieuwe besmettingen, één coronapatiënt overleden

Er is niemand positief getest op het coronavirus afgelopen dag. Het is voor het eerst sinds februari dat er geen nieuwe coronabesmettingen werden gemeld op Curaçao. Wel...

ParadiseFM | Hensley Meulens geen nieuwe baan bij MLB

Hensley Meulens gaat tot verrassing van velen dit seizoen niet aan de slag als coach bij een Major League Baseball team. Geen enkel team heeft voor komend...

NTR | Nieuw parlement Curaçao wil vooral eenheid terug brengen

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Er zijn velen die denken dat politiek een synoniem is van elkaar beledigen. Maar de manier waarop u iemand behandeld, zegt meer over...

DH | Mingo’s dismissal was politically motivated, lawyer Bloem argued

PHILIPSBURG--Dismissed Princess Juliana International Airport (PJIA) operating company PJIAE chief executive officer (CEO) Brian Mingo was ultimately let go by PJIA holding company PJIAH for political reasons,...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | CPA de markt op met projecten

AntilliaansDagblad | CPA de markt op met projecten

Een ontwikkelaar krijgt de vrije hand om ‘naar eigen behoefte’ een ontwerp in te dienen, maar is dan ook zelf verantwoordelijk voor de investeringen, de ontwikkeling en de uitvoering van het project.

Willemstad – Curaçao Ports Authority (CPA) gaat de markt op met twee projecten voor commerciële ontwikkeling in de Annabaai. Toekomstige huurders worden betrokken bij de bouwplannen.

Aan de westkant van de Annabaai, aan de Motetwerf, zijn plannen voor een nieuw gebouw. Potentiële huurders kunnen in overleg met CPA inspraak hebben in het ontwerp van de faciliteiten die ruimte zullen bieden voor een magazijn, productie en distributie.

Volgens de informatie kan het gebouw (770 m2) in zijn geheel worden geleased, maar het kan ook worden opgedeeld in drie verschillende units. Vanwege de ligging aan de kade is het vooral een aantrekkelijke locatie voor maritieme bedrijven, aldus CPA.

Daarnaast is ‘per direct’ een onbebouwd terrein beschikbaar op schiereiland Batipaña aan de westelijke zijde van het Schottegat. Daar zijn volgens het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) industriële activiteiten mogelijk, zoals bijvoorbeeld maritieme dienstverlening en opslag van goederen en producten. Ook hier gaat het om een leaseovereenkomst voor langere termijn.

Een ontwikkelaar krijgt de vrije hand om ‘naar eigen behoefte’ een ontwerp in te dienen, maar is dan ook zelf verantwoordelijk voor de investeringen, de ontwikkeling en de uitvoering van het project.

Beide projecten passen binnen het masterplan voor de vier gebieden waarvoor CPA verantwoordelijk is en blijft: Scharloo en de Kleine Werf, de Mattheywerf in Otrobanda, het Waaigat en de eigendommen ten noorden van de Julianabrug.

Op 29 december 2019 ging de eerste fase van de ontwikkeling in de Annabaai van start en werd een contract getekend met het lokale bedrijf JCC Development voor de bouw van 35 luxeappartementen op de Kleine Werf, ook wel bekend als de ‘Kop van Scharloo’. Het gaat om een investering van ongeveer 20 miljoen gulden. De bouwwerkzaamheden van het project, The Wharf, zijn in volle gang.

Dat CPA gebouwen en terreinen te huur aanbiedt aan huurders en ontwikkelaars is op zich niets nieuws. Maar anders dan voorheen zoekt de overheids-nv nu contact met een groter publiek door de projecten niet alleen op de website, maar ook bijvoorbeeld via LinkedIn onder de aandacht te brengen.

CPA-woordvoerder Sau Bridgewater-Chong zegt dat ‘al een tijdje gezocht wordt naar een passende ontwikkelaar voor Batipaña’. Voor zowel het terrein als het nieuwe gebouw is interesse.

,,We zijn in gesprek met een aantal potentiële klanten”, zegt Bridgewater-Chong. Wat de leaseprojecten uiteindelijk zullen opleveren, is ‘afhankelijk van de resultaten van de onderhandelingen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties