Verdelgingsmiddel in wijken tegen Chikungunya

Chikungunya-virus

Verdelgingsmiddel in wijken tegen Chikungunya

WILLEMSTAD — Technische en Hygiënische Zaken (THZ) van de Uitvoerings Organisatie G&GZ (de voormalige GGD) gaat van 17.30 tot 20.30 uur met een speciale truck een verdelgingsmiddel spuiten in de wijken Suffisant, Muizenberg Nobo en Stenen Koraal.

De UO G&GZ adviseert buurtbewoners om deuren en ramen te sluiten en huisdieren binnen te houden tot vijftien minuten na het spuiten, om inademen van het verdelgingsmiddel te voorkomen.

Alles wijst er nu op dat er meer dan negen mensen op Curaçao besmet zijn met het chikungunya-virus. Testresultaten die eerst negatief waren, blijken nu positief. Verdere analyses moeten aantonen of het virus op Curaçao of in de regio is opgelopen, zo meldt Sirving Keli, sectordirecteur Gezondheid.

Uit onderzoek blijkt dat er chikungunya heerst in de wijken waar gespoten wordt. “Men moet ervoor zorgen niet gestoken te worden door muggen. Persoonlijke maatregelen moeten zich richten op het vermijden van muggenbeten, door het gebruik van sprays, repellent en rackets tegen muggen.

Stilstaand water is het grootste gevaar voor het oplopen van chikungunya. Abate is een middel om in het water te gooien en muggenbeten te vermijden en is gratis af te halen bij de UO G&GZ in Zaquito.

Symptomen van chikungunya zijn gewrichtspijn, hoofdpijn, uitslag en hoge koorts. Er zijn geen medicijnen of vaccins voor de virale aandoening. Bij pijn wordt geadviseerd pijnstillers te nemen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Verdelgingsmiddel in wijken tegen Chikungunya

  1. verdelging is fijn maar beter zou het zijn als de bevolking minder viezigheid zou tolereren en zou leren dat muskieten afkomen op vuil en stilstaand water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *