Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...

DolfijnFM | Onduidelijkheid over strandbezoek

Er is dit weekend onduidelijkheid gerezen over het strandbezoek. Juristen van CHATA interpreteren artikel 11 over sport en lichaamsbeweging niet als een strandverbod, maar als een sportverbod...

DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...
- Advertisement -spot_img

Geslaagde vergadering OM en geestelijken van Curaçao

HomeNieuwsGeslaagde vergadering OM en geestelijken van Curaçao

geestelijken
Geslaagde vergadering OM en geestelijken van Curaçao

WILLEMSTAD – Een groot aantal spirituele leiders hebben vrijdag gehoor gegeven aan de uitnodiging van het Openbaar Ministerie Curaçao om samen te werken aan een veilig Curaçao en samen de criminaliteit aan te pakken.

In totaal waren 36 spirituele leiders aanwezig bij de vergadering die geleid werd door Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) Heiko de Jong.

Hij gaf een uiteenzetting van de huidige stand van zaken voor wat betreft de aanpak van de criminaliteit en de actie om gedurende een gratieperiode illegale vuurwapens in te leveren.
geestelijken-2

De Jong vroeg de medewerking van de geestelijken om ook tijdens de preek in de kerk aandacht te besteden aan de situatie. Ook werd een beroep gedaan om een oproep te doen om illegale vuurwapens in te leveren.

Van de zijde van de geestelijken werden tal van ideeën opgeworpen om samen de criminaliteit aan te pakken. Alle ideeën zullen door het OM worden bestudeerd en waar mogelijk geïmplementeerd. Afgesproken is om op korte termijn een follow-up vergadering te organiseren waarbij mogelijk nog meer geestelijken aanwezig kunnen zijn.

Reunion eksitoso di OM ku religiosonan di Kòrsou

WILLEMSTAD – Un kantidat grandi di lider spiritual riba nos isla a duna oido djabièrnè pa sinta na mesa na Ministerio Públiko Kòrsou pa traha huntu i hasi Kòrsou un isla mas seif.

Na tur un kanidat di 36 religioso i lidernan spiritual a partisipa na e reunion den De Tempel. E reunion tabata na enkargo di Fiskal Mayo Heiko de Jong. El a duna un presentashon di e situashon aktual di atendimiento di kriminalidat i tambe a splika detaye di e kampaña pa entregá arma di kandela ilegal durante e aktual periodo di grasia.

De Jong a pidi koperashon di tur religioso pa duna atenshon na e topiko durante predikashi den misa. Tambe pa hasi un apelashon pa sidadanonan entrega nan arma di kandela ilegal.
Di parti di e religiosonan a sali hopi idea kon pa atende ku kriminalidat konhuntamente. Tur idea lo keda studiá pa Ministerio Públiko i na unda ta posibel tambe implementá. A palabra ku riba término kòrtiku lo bin ku un reunion mas amplio, ku mas religioso, komo follow-up.

Bron: Openbaar Ministerie

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties