Verdachte fatale overval Hua-Jiant minimarket opgepakt

ontvoering-politie-moord-overval

Verdachte fatale overval Hua-Jiant minimarket opgepakt

WILLEMSTAD — De Nederlandse autoriteiten hebben afgelopen week op verzoek van het lokale Openbaar Ministerie de man S.P.L.F. (21) opgepakt, in verband met de fatale overval op Hua-Jiant minimarket aan de Oude Caracasbaaiweg in mei vorig jaar. Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos. F. wordt binnenkort naar Curaçao overgebracht.

Hij is één van de drie mannen die de minimarket in Janwe hebben overvallen, waarbij schoten zijn gelost en de 42-jarige Chinese eigenaar van de zaak, Yinghua Wu om het leven kwam. De fatale overval vond in de ochtenduren plaats op 9 mei vorig jaar.

De politie heeft vlak daarna de videobeelden van de moord vrijgegeven, om meer tips te krijgen over deze zaak. Het duurde niet lang voor de autoriteiten er achter kwamen dat zeker één van de mannen naar het buitenland was gevlucht.

Het onderzoek op het eiland duurde voort en er werden voorbereidingen getroffen om de man op te laten sporen en aan te houden in het land waar hij zich schuilhield. Dat bleek dus Nederland te zijn, waar hij afgelopen week is ingerekend.

Op de bewuste dag werd de minimarket door drie mannen overvallen. Er liep eerst een man naar binnen, die een tijdje bij de toonbank bleef hangen, terwijl een klant haar spullen afrekende. Vervolgens renden twee mannen de minimarket binnen. Eén van hen was in het bezit van een vuurwapen, waarmee de Chinese man die achter de toonbank stond, bedreigd werd. De klant rende direct met haar minderjarige kind naar buiten. De andere man pakte twee sigarendozen met geld en op het moment dat hij hiermee weg wilde rennen, werd hij door een Chinese vrouw met een kruk geslagen. Er volgde een worsteling tussen de twee, die buiten de minimarket verder ging. Maar op een gegeven moment liepen de twee mannen weer naar binnen. Terwijl één verdachte met de Chinese vrouw vocht, stormde de gewapende man op de Chinese man af en schoot hem vervolgens neer. Op de beelden was te zien dat het om een uit de hand gelopen overval leek te gaan.

De beelden zijn nog te zien op YouTube, onder de naam ‘Asesinato Hua Jiant Minimarket’. Iedereen die de mannen op de beelden of op de foto’s herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Naast getuigen, worden tevens de andere daders zelf opgeroepen om zich aan te geven bij het Atrako-team (AT) bij Rio Canario of het team te bellen via de telefoonnummers 866-6140, 866-6192 of 911.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *