Sedreko schort alle activiteiten op

Asjes: geïsoleerd incident

Door de heersende onduidelijkheid over de toekomst van het personeel van sportstichting Sedreko en de confrontaties met premier Ivar Asjes (PS) schort Sedreko schort alle activiteiten op

WILLEMSTAD — Door de heersende onduidelijkheid over de toekomst van het personeel van sportstichting Sedreko en de confrontaties met premier Ivar Asjes (PS) schort de stichting tijdelijk alle activiteiten op. Interim-directeur Oswin Cijntje zegt tot dit besluit te zijn gekomen na besprekingen met het bestuur.

Volgens Cijntje is er door een boycot tegen Sedreko geen geld om de werkzaamheden van stichting op een verantwoorde manier voort te zetten. Hij zegt dat Asjes op 28 juli weer een vergadering met het bestuur heeft afgezegd zonder een nieuwe datum te prikken voor de vergadering.

“Het bestuur heeft tevergeefs verschillende brieven gestuurd naar Asjes en minister van Sport, Irene Dick, met het verzoek om te vergaderen”, aldus Cijntje.

Hij zegt dat de twee ministers veel schade berokkenen aan de sportwereld op het eiland. Ook wil Asjes niet praten over de toekomst van de werknemers, aldus Cijntje.

“Hij heeft beloofd dat alle werknemers zullen overstappen naar een nieuw op te richten sportinstituut. De werknemers hebben gevraagd om een bevestiging zwart op wit, maar er is niets meer vernomen hierover van de minister.”

Volgens Cijntje is het te begrijpen dat hierdoor de motivatie van de Sedreko-werknemers tot het nulpunt is gedaald. De vakbond Abvo probeert om de boel toch draaiende te houden, maar ook zij hebben nog niets concreets kunnen presenteren aan het personeel, zegt Cijntje.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *