Laatste reacties

- Advertentie -

Verbeterwerkzaamheden WTC-gebouw in volle gang

WTC-gebouw-2WILLEMSTAD — Commandant Elvin Regina bevestigt dat de Brandweer Curaçao afgelopen week controles heeft uitgevoerd bij het WTC-gebouw.
De eigenaren van het gebouw kregen vorige week de opdracht om een aantal voorwaarden vóór afgelopen maandag geregeld te hebben.
Volgens Regina zijn deze verbeterwerkzaamheden in volle gang.

Het is echter nog niet duidelijk of de medewerkers het gebouw binnen mogen om te werken.

“Het gebouw is nu min of meer ‘oké’, maar deze beslissing ligt bij de regering. Er is een vergadering gepland met onder anderen minister Etienne van der Horst, maar hij is ondertussen al op de hoogte gesteld van de huidige situatie in het gebouw”

, aldus Regina.

De werkzaamheden zijn in ieder geval in volle gang.
Zo zijn er al extra brandblussers geregeld en zijn de vluchtdeuren niet meer op slot en zijn ze voorzien van ‘exit signs’.
Verder zijn de vluchtwegen opgeruimd en zijn de bovenverdiepingen voorzien van haspel-slangen. Daarnaast werden ook defecte stopcontacten gerepareerd.
Zoals het hoofd van de afdeling Preventie van de Brandweer, Edmiro Anita, eerder had geëist, zijn er ondertussen ook extra bewakers in het gebouw.
Die zullen binnenkort, net als enkele medewerkers van de verschillende instanties, cursussen brandblussen volgen.
Maar de bewakers zullen ook gedurende de werkuren brandrondes doen, oftewel het gebouw controleren op de aanwezigheid van brand en/of brandgevaar.

- Advertentie -

Naast bovengenoemde werkzaamheden zijn er nog bepaalde voorwaarden waaraan het WTC-gebouw moet voldoen, die minstens zes maanden in beslag zullen nemen.
Zo moet er nog een brandmeldingsinstallatie geïnstalleerd worden en moet onder andere het elektriciteitsnetwerk nog gemaakt worden.
Er is met de eigenaren afgesproken dat zij een plan van aanpak opstellen, waarin duidelijk wordt aangegeven op welke manier men aan deze voorwaarden gaat voldoen.
Ook moeten ze in dat plan een haalbaarheidsperiode voorstellen.
Dit plan moet vervolgens voor toetsing aan de Brandweer gepresenteerd worden.
Het elektriciteitsnetwerk is echter niet alleen de taak van de eigenaren van het gebouw, maar ook van Aqualectra en de dienst Openbare Werken.
Pas nadat is gebleken dat het plan ‘naar redelijkheid en billijkheid haalbaar is’, wordt het goedgekeurd door de brandweer.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PB | Saba subsidy to mitigate sharp rise electricity tariff

SABA--Consumers on Saba will be spared a drastic increase in their monthly electricity bill. Thanks to a subsidy of the Public Entity Saba, consumers will not have...

CC | Sandals opens bookings for entry into romantic Curaçao

WILLEMSTAD - Sandals Resorts International (SRI) unveils new details for its flagship brand’s highly anticipated 16th resort and the company’s first venture into Curaçao, the newly named...

Ingezonden | Opdat wij niet vergeten…

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Subsidie beperkt stijging elektriciteitstarief Saba

The Bottom - Dankzij een subsidie van het openbaar lichaam Saba (OLS) hoeven consumenten niet de volledige verhoging van het elektriciteitstarief te betalen om de hogere brandstofkosten...

AntilliaansDagblad | Sint Maarten wint Amerikaanse prijs

Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse prijs gewonnen voor het ontwerp van het boekomslag van ‘Africa in my skin’. Het...

AntilliaansDagblad | Odyssey of the Seas meert aan bij Tulapier

Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers...
- Advertentie -