30 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Verbeterwerkzaamheden WTC-gebouw in volle gang

WTC-gebouw-2WILLEMSTAD — Commandant Elvin Regina bevestigt dat de Brandweer Curaçao afgelopen week controles heeft uitgevoerd bij het WTC-gebouw.
De eigenaren van het gebouw kregen vorige week de opdracht om een aantal voorwaarden vóór afgelopen maandag geregeld te hebben.
Volgens Regina zijn deze verbeterwerkzaamheden in volle gang.

Het is echter nog niet duidelijk of de medewerkers het gebouw binnen mogen om te werken.

“Het gebouw is nu min of meer ‘oké’, maar deze beslissing ligt bij de regering. Er is een vergadering gepland met onder anderen minister Etienne van der Horst, maar hij is ondertussen al op de hoogte gesteld van de huidige situatie in het gebouw”

- Advertentie -

, aldus Regina.

De werkzaamheden zijn in ieder geval in volle gang.
Zo zijn er al extra brandblussers geregeld en zijn de vluchtdeuren niet meer op slot en zijn ze voorzien van ‘exit signs’.
Verder zijn de vluchtwegen opgeruimd en zijn de bovenverdiepingen voorzien van haspel-slangen. Daarnaast werden ook defecte stopcontacten gerepareerd.
Zoals het hoofd van de afdeling Preventie van de Brandweer, Edmiro Anita, eerder had geëist, zijn er ondertussen ook extra bewakers in het gebouw.
Die zullen binnenkort, net als enkele medewerkers van de verschillende instanties, cursussen brandblussen volgen.
Maar de bewakers zullen ook gedurende de werkuren brandrondes doen, oftewel het gebouw controleren op de aanwezigheid van brand en/of brandgevaar.

Naast bovengenoemde werkzaamheden zijn er nog bepaalde voorwaarden waaraan het WTC-gebouw moet voldoen, die minstens zes maanden in beslag zullen nemen.
Zo moet er nog een brandmeldingsinstallatie geïnstalleerd worden en moet onder andere het elektriciteitsnetwerk nog gemaakt worden.
Er is met de eigenaren afgesproken dat zij een plan van aanpak opstellen, waarin duidelijk wordt aangegeven op welke manier men aan deze voorwaarden gaat voldoen.
Ook moeten ze in dat plan een haalbaarheidsperiode voorstellen.
Dit plan moet vervolgens voor toetsing aan de Brandweer gepresenteerd worden.
Het elektriciteitsnetwerk is echter niet alleen de taak van de eigenaren van het gebouw, maar ook van Aqualectra en de dienst Openbare Werken.
Pas nadat is gebleken dat het plan ‘naar redelijkheid en billijkheid haalbaar is’, wordt het goedgekeurd door de brandweer.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Coco Balentien keert na 5 jaar terug in Oranje

Wladimir ‘Coco’ Balentien keert na 5 jaar terug in de Nederlandse honkbalselectie. De bijna 38-jarige Curaçaoënaar speelt volgende week in de Honkbalweek Haarlem. Balentien kwam in 2017...

ParadiseFM | Curaçao viert drie dagen feest

Het hele weekend staat in het teken van feest. Vandaag is het de Dag van de Emancipatie. Op deze dag wordt herdacht dat de slavernij in 1863...

NTR | ‘Praten over de Nederlandse slavernij mag, als het maar gezellig blijft’

John Samson TILBURG – Carla Mohammed probeert met wandelingen in Tilburg mensen bewust te maken over de slavernij. Ze wil mensen laten inzien hoe het verleden nog steeds...

DH | CBCS: ‘Balanced budget should not be at the expense of recovery’

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG--When Curaçao and St. Maarten agreed on implementing a reform package, the so-called “Landspakket”, with the Netherlands as a condition for liquidity support amid the COVID-19 pandemic,...

AntilliaansDagblad | Vrijstelling toeristenbelasting voor eilandskinderen Bonaire

Kralendijk - Eilandskinderen van Bonaire die buiten Bonaire studeren en terugreizen naar Bonaire, hoeven geen Visitor Entry Tax (toeristenbelasting) te betalen wanneer zij studeren volgens de Wet...

AntilliaansDagblad | Water wordt 60 procent duurder op Aruba

Oranjestad - De tarieven van water gaan vanaf vandaag omhoog. Het Water- en Energiebedrijf (WEB) maakte de nieuwe prijzen gisteren bekend, samen met een nieuwe tariefstructuur voor...
- Advertentie -
- Advertentie -