Pais hamert op belang persvrijheid

persvrijheid-WILLEMSTAD — De politieke partij Pais benadrukt het belang van de persvrijheid, een vrije pers en een vrije toegang tot informatie, op de Internationale Dag van de Persvrijheid, waar gisteren wereldwijd bij werd stilgestaan.

Persvrijheid draagt volgens de partij bij aan de democratie, transparantie, accountability en deugdelijkheid van bestuur. Het geeft volgens Pais ook iedere burger een betere controle op zijn of haar toekomst en de keuzes die moeten leiden tot een gelukkiger leven.

Op de dag van de persvrijheid moet volgens Pais de pers worden verdedigd tegen alles wat haar onafhankelijkheid op het spel zet, omdat die lijdt onder bedreiging, politieke en monetaire invloeden. “Hier op Curaçao moeten wij ervoor waken dat onze vrije pers niet ten onder gaat aan de politieke invloeden en het grote geld. Wij moeten ons ervan bewust zijn dat iedereen die het toestaat of toejuicht dat de pers niet vrij is, medeplichtig is aan het niet beschermen van de persvrijheid.” Volgens Pais is persvrijheid een verantwoordelijkheid die iedereen aangaat.

In een persbericht ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Persvrijheid, haalt de Pais ‘Reporters without Borders’ aan om de journalisten te eren die in 2012 werden vermoord (89), gearresteerd (879), bedreigd en mishandeld (1.993) en die ontvoerd (38) werden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *