28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 21:32

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMedia‘Vanochtend was een domper’

‘Vanochtend was een domper’

Burney 'Nini' Fonseca
Dat verdachte Burney ‘Nini’ Fonseca op vrije voeten is gesteld vandaag, wordt als een domper ervaren.

WILLEMSTAD — Leden van de politieke partij Pueblo Soberano (PS), opgericht door wijlen Helmin Wiels, hebben de behandeling van de zaak Magnus op de voet gevolgd deze week. Dat verdachte Burney ‘Nini’ Fonseca op vrije voeten is gesteld vandaag, wordt als een domper ervaren.

Dit stelt fractievoorzitter Melvin ‘Mac’ Cijntje (PS) tegenover de Amigoe. Cijntje zegt dat er de afgelopen dagen veel nieuwe informatie naar voren is gekomen. Magnus is het onderzoek naar de uitvoerders van de moord op Wiels, 5 mei vorig jaar.

Een van de verdachten, Burney ‘Nini’ Fonseca, is volgens het Openbaar Ministerie ook nauw betrokken in het onderzoek naar de intellectuele daders van de moord, de zaak Maximus. Daarom vroeg zaaksofficier Gert Rip tijdens de zitting afgelopen maandag, de behandeling van de zaak van Fonseca uit te stellen.

Maar Fonseca zit al elf maanden in voorarrest en zijn advocaat Marije Vaders pleitte ervoor hem, in afwachting van het onderzoek in de zaak Maximus, op vrije voeten te stellen. De rechter ging hiermee vanochtend akkoord.

Cijntje zegt dat in de gemeenschap het vermoeden bestaat dat het onderzoek naar de intellectuele daders alleen maar tegenslagen kent. Dat weer een verdachte op vrije voeten is gesteld en de officier van justitie ook nog eens aangeeft dat het niet bekend is hoe lang het onderzoek zal duren, geeft volgens Cijntje niet het gevoel dat de zaak ooit zal worden opgelost.

Dat Fonseca op vrije voeten is gesteld brengt volgens Cijntje ook bepaalde risico’s met zich mee.

“Er kan hem altijd iets overkomen. Dat zijn ook de geruchten die je op straat hoort.”

Politiek leider

De PS zit sinds de moord op Wiels zonder politiek leider. Cijntje zegt dat het de bedoeling was om het proces voor het kiezen van een nieuwe politiek leider, op te starten na de rechtszaken tegen de daders van de moord.

“Maar het lijkt erop dat het proces nog lang gaat duren. Misschien moeten we binnen de partij gaan bespreken of we wel zo lang moeten wachten.”

Minister

Nadat de Staten minister Jeanne-Marie Francisca vorige maand naar huis hebben gestuurd, moet PS een nieuwe kandidaat aanwijzen. Dit is inmiddels gebeurd. Deze kandidaat gaat momenteel door de screening. Volgende week hoopt Cijntje dat de naam van de nieuwe minister bekend kan worden gemaakt.

Bron:  Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties