Moordverdachte Wiels: politie speelt spelletjes

Foto |  Persbureau Curaçao

Moordverdachte Wiels: politie speelt spelletjes | Foto | Persbureau Curaçao

WILLEMSTAD – Elvis Kuwas, de man die verdacht wordt de Curaçaose politicus Helmin Wiels te hebben vermoord, zegt dat het Recherche Samenwerkingsteam (RST) ‘vieze spelletjes’ heeft gespeeld om hem de moord in de schoenen te schuiven. Het RST is een samenwerkingsverband tussen de eilandelijke en Nederlandse politie.

Kuwas deed zijn uitspraak aan het einde van de vijfde en laatste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling in het proces rondom de moord. Tijdens zijn ruim tien minuten durende slotpleidooi liet hij de rechter een foto zien die door de RST zou zijn gemaakt tijdens zijn gevangenschap en die later in verschillende Curaçaose kranten werd gepubliceerd.

Ook zouden politieagenten seksueel getinte foto’s van hem met andere vrouwen aan zijn eigen vrouw hebben laten zien.

Kuwas zou de fatale kogels vorig jaar mei hebben afgevuurd waardoor Wiels om het leven kwam. Tijdens de eerste zittingsdag werd levenslang tegen hem geëist. Twee andere verdachten hoorden twintig en vijf jaar tegen zich eisen vanwege medeplichtigheid bij de liquidatie. De vierde verdachte, Burney Fonseca, werd vrijdagochtend vrijgelaten nadat de rechter besloot de behandeling van zijn zaak voor onbepaalde tijd te schorsen.

De uitspraak tegen de overige drie verdachten is op 29 augustus. Kuwas gaf bij de rechter aan niet bij de uitspraak aanwezig te willen zijn. Hij wordt vastgehouden in de gevangenis van Vught in Nederland.

Bron: Persbureau Curaçao
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *