Laatste reacties

- Advertentie -

VDC: uitwisseling met Dipol uit Colombia

In de veelbesproken persconferentie op 17 november 2011 ging toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.
In de veelbesproken persconferentie op 17 november 2011 ging
toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het
bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.

Willemstad – In verband met berichtgeving deze week over de vermeende rol van Colombiaanse veiligheidsmensen op Curaçao bij de Veiligheidsdienst en bevestigende uitspraken hierover door minister-president Gerrit Schotte (MFK), is het interessant nog eens na te gaan wat hierover in het verleden is gesteld.

In zijn roerig verlopen en daarna veelbesproken persconferentie op 17 november 2011, ging toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.

Calmero, die kort daarna, namelijk rond de jaarwisseling zou opstappen, zei toen dit: ,

,In het kader van de reorganisatie moeten wij verder gaan met het herstel van vertrouwen, niet alleen van de overheid en de Curaçaose bevolking, maar ook van alle veiligheidsdiensten waarmee wij moeten samenwerken.

Dat betekent met de Verenigde Staten, Nederland, onze regio, Zuid-Amerika en zo kan ik nog meer landen noemen, en dit gebeurt reeds zonder dat iemand het weet.

Voordat jullie het vragen…, ook met Colombia dat enkele weken geleden hier was met de politiële inlichtingendienst, genaamd Dipol, waarmee wij gesproken hebben. En niet met de DAS, die praktisch al geruime tijd niet meer functioneert.

Onze dienst had uitwisseling met Dipol in verband met werkprocessen en hoe we in de toekomst met elkaar gaan samenwerken. Houd er rekening mee dat alle inlichtingendiensten op internationaal niveau bezorgd zijn over wat er gaande was met onze dienst.

Het is belangrijk om te zeggen dat alle inlichtingendiensten zeer nauw met elkaar samenwerken. Laat niemand zeggen dat dit niet zo is. Het is mij gelukt om wederom bij de meeste van deze veiligheidsdiensten het vertrouwen te herstellen.

En met deze grondige reorganisatie zijn we op weg om fundamentele veranderingen aan te brengen om vanaf nu door te kunnen gaan, zonder achteruit te kijken.”

- Advertentie -

Calmero sprak op 17 november over het bezoek van de Colombianen in termen van ‘enkele weken’ terug. Als de beweringen van de netwerkbeheerder van de VDC, opgenomen in een (concept) verslag van de Ombudsman, kloppen was eerder sprake van ‘enkele maanden’, want hij had op 20 september 2011 een gedwongen ontmoeting in het Breezes.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, August 4, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...
- Advertentie -