30 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 10:49

Laatste reacties

- Advertentie -

VDC: uitwisseling met Dipol uit Colombia

In de veelbesproken persconferentie op 17 november 2011 ging toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.
In de veelbesproken persconferentie op 17 november 2011 ging
toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het
bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.

Willemstad – In verband met berichtgeving deze week over de vermeende rol van Colombiaanse veiligheidsmensen op Curaçao bij de Veiligheidsdienst en bevestigende uitspraken hierover door minister-president Gerrit Schotte (MFK), is het interessant nog eens na te gaan wat hierover in het verleden is gesteld.

In zijn roerig verlopen en daarna veelbesproken persconferentie op 17 november 2011, ging toenmalig crisismanager van de VDC, Frank Calmero, kort in op het bezoek van de Colombiaanse veiligheidsfunctionarissen.

Calmero, die kort daarna, namelijk rond de jaarwisseling zou opstappen, zei toen dit: ,

,In het kader van de reorganisatie moeten wij verder gaan met het herstel van vertrouwen, niet alleen van de overheid en de Curaçaose bevolking, maar ook van alle veiligheidsdiensten waarmee wij moeten samenwerken.

Dat betekent met de Verenigde Staten, Nederland, onze regio, Zuid-Amerika en zo kan ik nog meer landen noemen, en dit gebeurt reeds zonder dat iemand het weet.

Voordat jullie het vragen…, ook met Colombia dat enkele weken geleden hier was met de politiële inlichtingendienst, genaamd Dipol, waarmee wij gesproken hebben. En niet met de DAS, die praktisch al geruime tijd niet meer functioneert.

Onze dienst had uitwisseling met Dipol in verband met werkprocessen en hoe we in de toekomst met elkaar gaan samenwerken. Houd er rekening mee dat alle inlichtingendiensten op internationaal niveau bezorgd zijn over wat er gaande was met onze dienst.

Het is belangrijk om te zeggen dat alle inlichtingendiensten zeer nauw met elkaar samenwerken. Laat niemand zeggen dat dit niet zo is. Het is mij gelukt om wederom bij de meeste van deze veiligheidsdiensten het vertrouwen te herstellen.

En met deze grondige reorganisatie zijn we op weg om fundamentele veranderingen aan te brengen om vanaf nu door te kunnen gaan, zonder achteruit te kijken.”

- Advertentie -

Calmero sprak op 17 november over het bezoek van de Colombianen in termen van ‘enkele weken’ terug. Als de beweringen van de netwerkbeheerder van de VDC, opgenomen in een (concept) verslag van de Ombudsman, kloppen was eerder sprake van ‘enkele maanden’, want hij had op 20 september 2011 een gedwongen ontmoeting in het Breezes.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -