Tweede Curaçao Clean Up op zaterdag 20 september

Initiatiefnemers Deva-dee Siliee en Maarten Schakel

Initiatiefnemers Deva-dee Siliee en Maarten Schakel

WILLEMSTAD – De grootste jaarlijkse schoonmaakactie van Curaçao krijgt een vervolg. Op zaterdagochtend 20 september vindt de tweede editie van de Curaçao Clean Up plaats. Tijdens de eerste editie, op 21 september 2013, zamelden zo’n 2000 vrijwilligers bijna een half miljoen kilo afval in.

De organisatie is vastberaden: “De actie van vorig jaar heeft veel losgemaakt. We gaan door en laten de vervuilers op Curaçao niet winnen.” Aanmelden en informatie verkrijgen kan vanaf nu via www.curacaocleanup.com of via Facebook.

Donderdagmiddag vond in het auditorium van Dolphin Academy de lancering en perspresentatie plaats van dit grote vrijwilligers evenement. De organisatie benadrukt dat het eiland vol ligt met drie soorten afval: zwerfvuil, stortvuil en vuil langs de kustlijn en onder water, zowel aangespoeld als in zee beland vanaf de kust. “Als niemand het opruimt en niemand laat zien dat je met meer respect voor je eiland moet zorgen, is ons paradijs over een aantal jaar veranderd in een grote vuilnisbelt”.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *