26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:30

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoTrouw | Trump belooft: na corona wordt Amerika weer groots

Trouw | Trump belooft: na corona wordt Amerika weer groots

Presidentsverkiezingen | Bas den Hond

Donald Trump.Beeld AFP

Vandaag begint de Republikeinse conventie, waar Donald Trump officieel zal worden uitgeroepen tot presidentskandidaat. Hij staat achter in de peilingen.

Ze zullen maskers op moeten en ver uit elkaar zitten. Maar ze zullen er vandaag zijn in Charlotte in North Carolina: enkele honderden afgevaardigden uit heel de VS op de Republikeinse conventie, en daar zullen ze Donald Trump uitroepen tot de Republikeinse presidentskandidaat. En die zal die maskers zo veel mogelijk negeren en een Amerika schilderen dat weer van het slot gaat en economisch zal bloeien als nooit tevoren. Tenzij linkse vijanden van alles wat mooi en goed en Amerikaans is op 3 november de macht weten te grijpen.

Net als de Democraten afgelopen week moesten de Republikeinen vanwege de coronapandemie elke gedachte aan een vrolijke bijeenkomst met duizenden partijgangers opgeven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Toen de stad Charlotte en de staat North Carolina strenge regels afkondigden, verplaatste Trump de hele conventie boos naar Jacksonville in Florida. Maar nadat het aantal besmettingen ook daar snel was gestegen, werd daar weer van afgezien. Vier weken geleden moest het programma daardoor nog helemaal worden ingevuld.
Alles draait om de herverkiezing van Trump

De partij houdt veel details geheim, zodat de tv-kijkers tijdens de vier avonden verrast kunnen worden. Maar uiteraard draait alles om de president die herkozen moet worden. Trump besloot dat hij niet alleen de traditionele grote slottoespraak zal houden, maar elke dag de kijkers toespreekt tussen 10.00 en 11.00 uur, het tijdstip dat de meeste tv-stations het conventieprogramma rechtstreeks uitzenden. Vandaag zou hij daarvoor naar Charlotte willen komen.

Belangrijke sprekers mochten van hem niet van tevoren opgenomen worden, zoals veel van de sprekers op de Democratische conventie, maar zullen live voor een klein publiek staan in een zaal in Washington DC. Onder hen Nikki Haley, voormalig gouverneur van South Carolina en ambassadeur bij de VN, en gezien als mogelijke Republikeinse presidentskandidaat over vier jaar. Veel prominente Republikeinen krijgen die kans niet, omdat er veel tijd is ingeruimd voor gewone Amerikanen die een veelbetekenende ervaring komen delen.
Getuigen van de Republikeinse boodschap

Zo zijn Patricia en Mark McCloskey te gast, een echtpaar uit St. Louis in Kentucky, dat op een voorbijkomende demonstratie voor Black Lives Matter reageerde door met vuurwapens voor de deur te gaan staan. Een tijdlang dreigden ze daarvoor vervolgd te worden.

En Nick Sandmann, een scholier uit diezelfde staat, komt vertellen hoe het was om door de media beschuldigd te worden van belediging van een Indiaanse demonstrant.

Zulke getuigenissen zullen de Republikeinse boodschap onderstrepen dat linkse media, aanklagers en politici een gevaar vormen voor de vrijheid.

De spoeling voor politici wordt nog verder verdund doordat de helft van de beschikbare spreekgelegenheden zijn toegewezen aan Trumps vrouw en vier van zijn kinderen. Hun lof voor de president kan mogelijk de vernietigende kenschets uitwissen die zijn eigen zus van hem gaf. In een zaterdag bekend geworden, zonder haar medeweten opgenomen gesprek tussen haar en Donald Trumps nicht Mary Trump, noemde Maryanne Trump Barry haar broer wreed en leugenachtig.

Trumps grote slottoespraak zal hij donderdag houden vanuit een locatie die vorige presidenten niet netjes vonden voor een campagne-activiteit: het Witte Huis. Dan zal hij, zo kondigde hij vrijdag aan, de Amerikanen een veel mooiere toekomst voorschotelen dan de ‘sombere en zure’ toon die volgens hem de Democraten op hun conventie aansloegen. Hij beschouwt zichzelf als ‘het enige dat staat tussen de Amerikaanse Droom en totale anarchie, gekte en chaos’.

Lees ook: Dit zijn de opties van Donald Trump om de Amerikaanse verkiezingen te saboteren

De Democraten vrezen dat Trump via de posterijen de verkiezingen naar zijn hand zet. Welke mogelijkheden heeft de Amerikaanse president om de stembusgang te saboteren?

Bron: Trouw

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. @Brian S:

  Ik denk wel dat over elke president van de U.S.A. een boek te vinden is met controversies. If they’re factual, that’s a whole different matter.

  I will however look your recommendation up and see if it states facts.

 2. @Brian S:

  We could keep slinging mud about Whitewater, Watergate and all controversies from the past.

  Truth is : even Nixon pales in comparison to Trump’s antics.

 3. Over de rellen : je weet wel dat het gaat om protesten tegen police brutality die vooral gericht is op minorities en heeft niets te maken met political affiliation ?

  En dat gebeurt vooral in Democratische steden. Opvallend dat de democraten het daar voor het zeggen hebben en er juist daar zoveel problemen zijn.

  En zoek maar op. Clinton en corruptie!

 4. @Brian S:

  “Ga je ons ook inlichten over de corruptie en neptonism van de democraten? Hoe komt het trouwens dat er vooral rellen zijn in steden en Staten waar de democraten de macht hebben?”

  Obama nepotistich ? Also never heard about Obama being investigated over corruption charges.

  Over de rellen : je weet wel dat het gaat om protesten tegen police brutality die vooral gericht is op minorities en heeft niets te maken met political affiliation ?

  P.S. Keep swallowing your QAnon crazy pills.

 5. @Bolivar, Ga je ons ook inlichten over de corruptie en neptonism van de democraten? Hoe komt het trouwens dat er vooral rellen zijn in steden en Staten waar de democraten de macht hebben?

  Trump won omdat de democraten net zo slecht en corrupt zijn. Mensen haten de Clintons meer dan Trump.
  En nu met een seniele racist als Biden is het niet echt veel beter.

 6. Dank voor de vertaling, commentpolis.

  Waaruit blijkt dat La Stiwz een idioot als Chinese vriend heeft.

  Hij zoekt zijn vrienden wel uit.

 7. @Trui: LaStiwz schrijft geen niet geaccepteerde taal. LaStiwz copy/paste stukjes tekst.
  Ik kan dat weten, want vrij vertaald staat daar (en ik moet nog wat oefenen):
  “…Ik ben het. ‘Mijn hartslag begon te versnellen.’ Heb ik je bang gemaakt? Sorry! ‘Ik zag de bekende glimlach weer. Hij liep stap voor stap naar me toe. De deur van de boekwinkel die nog niet was geopend, gaf ons een klein stukje van Ruimte.
  ‘Waarom zeg je me niet gedag?’
  Vroeg ik hem, kijkend naar die ogen die zo helder waren als ik me herinnerde. ‘Dertien jaar … ik weet niet zeker of jij het bent.’ Hij stond naast me en ik kon hem ruiken.
  Tijd!…”

  Dat LaStiwz, of wie dan ook, in een “niet geaccepteerde” taal schrijft heeft niet automatisch tot gevolg dat dit verwijderd wordt.
  Zolang ik datgene wat in de niet geaccepteerde taal geschreven is nog begrijp, blijft het staan. En dit om de eenvoudige en simpele reden: omdat ik dat vind.

 8. Sate Batata @
  Hierbij wel een chapeau!…want het is wel een bewijs
  dat je links rechts Trump criticasters nauwgezet volgt.
  Tot slot! Wel eens gehoord van de Anonymous One?!

 9. @Danny:
  Ben helemaal mee eens met een Franse vriend van me die Macron als het volgende bestempeld: Macron is the worst president of all time. He is temperamentally unfit for this office. He lacks fundamental knowledge of our history, tradition and, norms. He lies daily, if not hourly, to the French people. He is cruel and vindictive. He appeals to our darker angels rather than our better angels. That’s enough. After his shabby performance in this office, I do not want any “normal president” to be criticized for anything after Mr. Macron has mercifully left office and been indicted.

  Ik ben het ook eens met een Griekse vriendin van me die Katerina Sakellaropoulou als het volgende bestempeld: Katerina Sakellaropoulou is the worst president of all time. She is temperamentally unfit for this office. She lacks fundamental knowledge of our history, tradition and, norms. She lies daily, if not hourly, to the Greek people. She is cruel and vindictive. She appeals to our darker angels rather than our better angels. That’s enough. After her shabby performance in this office, I do not want any “normal president” to be criticized for anything after Mrs. Katerina Sakellaropoulou has mercifully left office and been indicted.

  Een Chinese vriend had het volgende te vertellen over Xi Jinping:
  “是我.” 我的心跳开始加速. “我吓到你了吗?对不起!” 又看到了那曾经熟悉的微笑. 他一步步向我走来. 还未开门的书店门口给了我们一块小小的空间.
  “你为什么不跟我打招呼?”
  我问他, 看着那双和记忆中一样明亮的眼睛. “十三年了… 我不敢确定是不是你.” 他就站在我的身边, 我已经能闻到他身上的味道.

  岁月啊!
  Of ik het daar mee eens ben weet ik niet omdat ik geen Chinees spreek.

  Je mag het dan wel met je vrienden eens zijn, maar dat maakt het nog niet meer waar.

 10. @Danny

  Fact-checking:
  1)
  Het gerucht dat Trump 50 dollar aan niet blanken betaalt voor zijn ralley’s. Is niet waar. Men beweerde dat in 2015 bij zijn kandidaats-aankondiging. Is echter nooit bewezen. Hij is overigens zeer geliefd onder de latino’s en blacks ook al laat CNN je wat anders geloven.

  2)
  Die opmerking van je vriend over Trump om je punt kracht bij te zetten.
  Hiermee bewijs je mijn stelling dat de Trump-haat bij velen zo diep zit dat alles geoorloofd is.
  Hier lieg je dus tegen mij (en anderen) . Je hebt dit stukje text gewoonweg van internet geplukt. Het is een commentaar bij CNN uitzending over Dr. Fauci. Geschreven door een zekere Dan Lee. Je komt het op verschillende web-sites tegen.

  Next

 11. Sate [email protected]
  Ben helemaal mee eens met een Amerikaanse vriend van me die Trump als het volgende bestempeld: Trump is the worst president of all time. He is temperamentally unfit for this office. He lacks fundamental knowledge of our history, tradition and, norms. He lies daily, if not hourly, to the American people. He is cruel and vindictive. He appeals to our darker angels rather than our better angels. That’s enough. After his shabby performance in this office, I do not want any “normal president” to be criticized for anything after Mr. Trump has mercifully left office and been indicted.
  Btw! “fact checker” 90% van de niet blanken bij Trump rally’s worden gewoon betaald á ($ 50) per persoon.
  Sate Batata!….Eet ze verder!..,maar let wel op want in Sate Batata kunnen er ook graten zitten!

 12. Natuurlijk heb ik dat wel gehoord. I am the fact-checker, remenber.

  In familieverband wordt er altijd wel door een familielid geklaagd over de ander. Vrij normaal.

  Wat schandalig is niet zozeer wat Donald’s zuster over hem vertelt in een notabene prive-gesprek,
  maar dat het verknipte nichtje (die The Big Champ overigens amper kent) dit heeft uitgelokt en stiekum opgenomen heeft tot eigen politieke en financiele gewin plus 5 minuten aandacht.
  Daar had de verontwaardiging over moeten gaan, maar het is Trump bashen en dan mag alles van de hypocriete haters.

  Feit is dat zijn fatsoenlijke kinderen (Donald Jr. , Ivanka, Eric, Tiffany en Barron) plus aangetrouwd meer dan 100% achter papa staan en hem actief helpen . Dat zegt de nuchtere mens genoeg over deze moderne held zijn karakter.

 13. Saté batata,
  Je hebt zeker niet gehoord wat z’n eigen zus (een judge) over hem gezegd heeft?
  Donald only cares about DONALD!

  Is dat ook fake nieuws?

 14. “Rode super hero” ? The man puts on an orange make-up every day. And Robin Williams said it best: that hair of his has a mind of its own.
  Amerika zal in het post-dump period, een ernstige de-tox moeten ondergaan, een diepgaande reality check.

 15. Weer zo’n Trouw artikel met halve waarheden over Trump. En niemand doet zijn huiswerk.

  Maar al is de leugen nog zo snel, Trump achterhaalt hem wel.

  Constante laster, leugens en bashing. Gewoonweg niet klein te krijgen deze alpha male redder van het Westen.
  Ik kan me voorstellen dat het bij die gebrainwashde haters erg pijn doet keer op keer.

  Door Trump was de economie voor de chinese virus ongekend goed. En dat zal het door Trump over een paar maanden opnieuw worden. De gedachte alleen al voor de haters hahaha

  Het belooft dus -deze rode super-hero kennende- een spectaculaire en positieve conventie te worden met echte mensen voor de echte mensen en concrete plannen en inhoud.

 16. Trump :

  -Nepotisme : “Having Jared Kushner, Ivanka, Trump’s daughter, working in the White House is a case study of nepotism gone nuts”

  -Corruptie : “Corruption has hounded Donald Trump’s presidency and his associates from the start. Now it seems to be catching up with him. The same day as the Bannon arrest, a federal district court ruled that Trump must turn over his tax returns to the New York district attorney as part of an ongoing investigation.”

  -Socio-Economische ineenstorting : “With some 37.6 million Americans filing for unemployment insurance since the beginning of March and the official unemployment rate reaching 14.7 percent in April, a level not seen since the Great Depression, the American economy is in a disastrous state, with repercussions expected for years to come.”

  Just like Gobierno & Sons Korsow B.V. : nepotistisch, corrupt en alleen in staat om de socio-economische toestand in achteruitstand te zetten ter zelfverrijking.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties